Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Bilde av en familie hjemme

Tre enkle steg for et bedre inneklima

Om det første som møter deg når du kommer hjem er en vegg av dårlig luft skjønner man raskt at inneklimaet ikke er det beste. Hodet føles tungt og energien synker- i tillegg gjør dårlig luft alt annet enn godt for hud og hår. Det skal ikke mye til for å få et bedre inneklima, og vi har samlet de beste tipsene for økt luftkvalitet.
Bilde av vinduer som står åpne

Åpne vinduer og dører

Samtidig som kvaliteten på byggene vi bor i har gått opp har også tilgangen på luft utenfra gått ned. Hjemmene våre får rett og slett for lite luft. Derfor er det anbefalt å åpne dører og vinduer 5-10 minutter hver dag for å erstatte luften med ny, frisk luft.

Det i seg selv kan være en utfordring, og med pollensesongen på vei kan det være vanskelig å lufte for en hver allergiker. Man har heller ikke muligheten å lufte slik på et daglig basis. Og derfor er det supert å kunne ha en luftrenser i huset. Den vil rense luften din, og bytte ut den tette luften med ny, frisk luft.

En luftrenser er også perfekt på soverommet om du sliter med allergier, og vil sørge for en god natts søvn.

Vi kan anbefale følgende luftrensere:

Bilde av dame som tørker støv

Vet du hva støvet inneholder?

Støv - lite er mer irriterende enn de små partiklene som legger seg rundt oss på daglig basis, og de legger seg overalt. På gulvet, på bord, lamper og bilderammer. Støv er overalt, og man blir aldri helt kvitt det. Men å fjerne støv er ikke noe vi gjør kun fordi det ser bedre ut, det er også av helsemessige grunner. Støv inneholder farlige kjemikalier, som ftalater, fenoler og flammehemmere som slippes ut i luften via husholdningsprodukter.

Om du føler et behov for å begynne å tørke støv allerede nå vil kanskje en trådløs støvsuger gjøre det enklere. De er enkle å bruke og kan brukes på både gulver og møbler.

Les mer om trådløse støvsugere her.

Bilde av en mann med en liten baby på brystkassen

Hold en jevn temperatur

I tillegg til støv er fuktighet helt på toppen av triggerpunkter for god luftkvalitet. Som alle vet kan fuktighet raskt lede til mugg, og det er noe man absolutt ikke ønsker i hjemmet. Ved å opprettholde temperaturen kan man unngå at fuktigheten får satt seg, men hvordan unngå man det egentlig?

Det første man kan gjøre er å sørge for at hele hjemmet har en komfortabel temperatur på ca. 18 grader. Om noen rom holdes kaldere kan dette lede til kondens og fuktighet. Sjekk innstillingene på dine varmeenheter og sørg for at disse har en god og jevn temperatur. Her oppe i nord kan man godt trenge litt hjelp til dette, gjennom hele året – en varmepumpe kan hjelpe deg med dette, gjennom alle sesonger.

Les mer om Elkjøps produkter: