Hopp over navigasjonen
Luftavfukter-1920x320-nocta

Avfukter - alt du må vite

Å ha riktig nivå av luftfuktighet i hjemmet ditt er viktig, både for helse og hygge. Sliter du med at klær ikke tørker, dugg på vinduene, rå luft eller synlig mugg (sorte flekker) i vinduskarmer og/eller på vegger, er sannsynligheten høy for at du ikke har god nok ventilasjon i hjemmet og at en luftavfukter er noe for deg.

Har uhellet først hvert ute og du har hatt lekkasje eller lignende i hjemmet, hytten eller campingvognen, kan en luftavfukter også hjelpe med å forebygge videre fuktskader.

Se utvalget vårt av luftavfuktere, les mer om hvordan en luftavfukter virker og hvilke rom du bør tenke på i artikkelen under.

Finn riktig luftavfukter:

Se alle avfuktere
   
   
   
   
   
   
   

Hvor trenger du den?

En avfukter kan plasseres hvor som helst i boligen din så lenge rommet har en luftfuktighet som må reduseres:

Ting å tenke på før du kjøper:

 • Vanntank: Kapasiteten til vanntanken bestemmer hvor ofte du må tømme den. Hvor stor den skal være, avhenger av rommet den skal stå i og hvor fuktig rommet blir.
 • Avløpsslange: Planlegg hvor lenge du har tenkt å bruke avfukteren. En avløpsslange kan fjerne behovet for en vanntank.  På denne måten vil den ikke slå seg av når tanken er full.
 • Romkapasitet: Vurder størrelsen på rommet avfukteren skal være i, slik at du er sikker på at den nye maskinen kan avfukte hele rommet uten problemer.
 • Temperatur: Det er viktig å vite hvilke temperaturer avfukteren kan fungere i, slik at du kjøper den rette for dine behov.
 • Strømforbruk: Gå for en avfukter med lavt strømforbruk, men som likevel er effektiv, slik at du sparer på strømregningen.
 • Sted: Hvis avfukteren skal være på badet, bør den være mer effektiv enn på andre rom da det ofte er fuktigere her.
 • Funksjoner: Noen avfuktere har ekstra funksjoner som turbotørr, auto-off, tidtakere, skjerm, apper.