COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Mor og datter i et rom

Ventilasjon: Slik får du enkelt bedre luft i hjemmet

De fleste boliger i dag er langt tettere enn det de var før - vi har tette lister, tette vinduer og lufter kanskje kun om nødvendig. Les mer om hvordan man kan forbedre inneklimaet og få økt ventilasjon i hjemmet.
En ventilator på et kjøkken

Ventilasjon på kjøkkenet

Matlaging er blant de største synderne når det kommer til dårlig inneklima. Derfor er det viktig å ha en velfungerende vifte på kjøkkenet. Det vil holde luften frisk og samtidig fjerne dårlig luft, forurensing, bakterier og allergener. Om du ikke har en vifte på kjøkkenet er et alternativ å ha vinduene åpne mens du lager mat. Sett deg nøya inn i hvordan løsning som fungerer i ditt hjem, og hva slags system du skal koble viften opp til. Hvordan viften monteres og om den skal være integrert er en ting, en annen er om det skal være resirkulering, normal- eller sentralventilasjon.

Les mer om ulike typer vifter, og finn den riktige løsningen for deg i vår ventilatorguide.

En vifte i taket på et baderom

Ventilasjon på baderom

Baderommet et av de fuktigste rommene i huset. For å unngå mugg og fuktskader er det derfor ekstremt viktig å sørge for at fuktigheten ikke blir værende og sørge for optimal ventilasjon eller utluftning.

Den beste metoden for å unngå problemer er med et mekanisk ventilasjonssystem slik at den fuktige luften trekkes ut. Det kan også hjelpe å åpne vinduene, og lufte ordentlig - eller ta i bruk en luftavfukter. Tørk også av våte flater, for eksempel med en nal og la døren til badet stå litt åpen slik at an slipper ut litt fukt den veien.

Les mer om luftfuktighet i hjemmet her.

En soverom som luftes

Lufting av soverom

Soverommet er det rommet man kanskje tilbringer mest tid på i hjemmet, og også et av rommene der inneklimaet er viktigst. Noe av det viktigste man kan gjøre for å få renere luft på soverommet er å lufte både morgen og kveld.

Når man sover slipper man ut store mengder karbondioksid. Forskning viser at så mye som hvert fjerde soverom har tre ganger så høy CO2-nivå som anbefalt. Derfor kan det også være lurt å investere i en luftrenser – slik at man regelmessig får byttet ut den forurensede luften. Det finnes en rekke stillegående luftrensere som vil fungere perfekt på soverommet uten å forstyrre nattesøvnen.

Har du barn? Les mer om luftkvaliteten på barnerom her.

Se vårt utvalg av luftrensere her, og husk at de fleste luftrensere kan stilles inn til å skru seg av automatisk for å ikke forstyrre nattesøvnen.

En fuktig kjeller

Fuktige og tette kjellere

Fukt og råte i kjellere er et problem mange mennesker kjenner til. Du kjenner kanskje igjen den typiske kjellerlukten som et sikkert tegn på at det er problemer med fukt? Fukt i kjelleren skyldes hovedsakelig dårlig drenering og kondensering, særlig om huset er gammelt. Temperaturen i kjelleren er dessuten ofte lavere enn i resten av huset og dermed vil man oppleve problemer med kondensering.

Har du problemer med en fuktig kjeller kan vi anbefale en luftavfukter. Den vil trekke til seg fukten og gi kjellerrommet bedre luftkvalitet uten for mye fukt. Da vil du dessuten slippe den typiske kjellerlukten, og kanskje kunne bruke kjelleren til andre ting enn i dag. 

Les mer om fukt i kjelleren og andre rom her.

Airthings

Dette er Airthings og slik kan du få bedre luftkvalitet i hjemmet

Lurer du på hvordan luftkvaliteten er i hjemmet ditt? Og har du egentlig tenkt på hva luften vi puster inn består av? Man tilbringer 90% av tiden innendørs, og luften kan ofte være minst like forurenset som den vi har utendørs. Med Airthings får du en oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt og du vil få en detaljert innsikt over temperaturer, fuktighet, lufttrykk og radon.

I 2019 kåret TIME Magazine Airthings til en av årets 100 beste oppfinnelser

Les mer om Airthings her.

Les mer om: