Elkjøps guider og artiklerKjøkkenapparater: Guider og artiklerMatlaging: Guider og artiklerFå retrofølelsen på kjøkkenet med en raclette


Raclette - mer enn bare smeltet ost
Raclette er både en ost og en matrett, begge fra fjellområdene mellom Sveits og Frankrike. Retten er over 400 år gammel og stammer fra en tid hvor gjetere i fjellet la ost på grillen og skrapte den over brød. Selve ordet stammer fra det franske ordet «racler» som betyr å skrape.
I vår tid er bål byttet ut med et elektrisk jern og raclette-mulighetene har vokst gjennom tiden. Jernet kommer med små raclettejern som brukes for å smelte ost, mens kjøtt, løk og andre ingredienser kan stekes på stekeplaten på toppen. Det spennende med raclette er hvordan man kan variere, utforske og mikse ingredienser. Både når det gjelder ostetyper, kjøtt og grønnsaker.

Sosial kokkelering
Det aller beste ved Raclette er kanskje hvordan man tilbereder maten rundt bordet. Hver person smelter sin egen ost og steker eget tilbehør. Dermed kan man selv velge akkurat hva man vil spise, og akkurat hvordan det skal stekes. Gi gjestene muligheten til å velge mellom ulike grønnsaker og kjøtt-typer slik at alle kan teste forskjellige kombinasjoner. Det kan også være lurt å variere litt i ostevalget, og i tillegg til ordentlig Raclette-ost kan man prøve norske favoritter som Ridderost, Jarlsberg og Norvegia. Ønsker du å være litt utradisjonell kan du prøve både blåmuggost og brie. Med Raclette setter bare fantasien grenser, det er på tide å la smaksløkene leke seg med smaken av nittitallet.