Hopp over navigasjonen
Air fryer topbanner

Airfryer-guide: Hva er en airfryer, og hva kan man lage i den?

Med en airfryer får maten en sprø overflate og deilig smak. Les mer om hvordan en airfryer fungerer og hva forskjellen mellom en airfryer og en frityrkoker er.

I airfryeren kan du fritere, grille, riste og bake maten uten eller med minimal bruk av olje. Hemmeligheten er den varme luften som sirkulerer i airfryeren, og som gjør at maten blir saftig inni og sprø utenpå. Og maten blir faktisk raskere ferdig enn i stekeovnen. Så dermed kan du lage sprø og gode pommes frites hver dag. Det er gode nyheter for alle som liker fritert mat og som er opptatt av helsa!

Aspargesbønner i en airfryer

Bruk en airfryer hver dag

Det mest geniale med airfryeren er at du kan bruke den til å lage nesten all slags mat. Du kan tilberede kjøtt og fisk, som kyllingfileter, kyllinglår, helgrillet kylling, laksefileter og kjøttboller. Grønnsaker som skal varmebehandles er perfekt å tilberede i airfryeren, også frosne grønnsaker. I tillegg kan du bruke airfryeren til å bake rundstykker og kake, til og med pizza.

Airfryeren kommer virkelig til sin rett når du trenger å lage mat kjapt, for eksempel kan du få ferdig fiskekaker eller fiskepinner på 12 minutter. Det passer bra hvis dere skal rekke trening eller andre fritidsaktiviteter på ettermiddagen. Du får kjøpt airfryere i mange størrelser, som gjør den brukervennlig for både en stor familie og de som bor alene. I tillegg har airfryeren mange forhåndsinnstilte programmer. På de største modellene vil maskinen stille inn tid og temperatur automatisk, så matlagingen går enda enklere for deg.

Potetbåter i en airfryer

Hva er forskjellen på en airfryer og en frityrkoker?

Det enkle svaret er olje. I en airfryer steker du kjøtt og grønnsaker sprøtt nesten uten å bruke olje, mens du steker råvarene i kokende olje i en frityrkoker. I tillegg er mangfoldet av bruksmuligheter mye større i en airfryer enn en frityrkoker. Hvis du har lyst på skikkelig crunchy hurtigmat, er frityrkokeren uovertruffen. Hvis du følger bruksanvisningen til frityrkokeren nøye, vil du garantert få et vellykket resultat hver gang. Du må bare være årvåken når du tilbereder maten, ettersom kokende olje kan være farlig. Du må aldri gå fra en frityrkoker i bruk. Airfryeren er sånn sett en tryggere og enklere måte å tilberede mat.

Person som heller pommes frites utover bakepapir

5 steg til perfekt resultat med airfryeren:

 1. Kutt opp maten i passe store biter og legg dem i kurven. Du kan ha frossen mat direkte i airfryeren.
 2. Bruk gjerne krydder og litt olje for et godt resultat.
 3. Still inn tid og temperatur og start airfryeren. Du må beregne mellom 12 til 25 minutter på grønnsaker, avhengig av hva det er. En hel kylling tar cirka 35 minutter.
 4. Ris litt i kurven underveis, så blir maten ekstra god.
 5. Det er enkelt å rengjøre airfryeren. På de fleste modeller kan du sette delene rett i oppvaskmaskinen etter bruk.
Airfryer - Dette lurer folk på:

Airfryere

Med en airfryer får maten en sprø overflate og deilig smak.

Se alle våre airfryere
   
   
   
   
   
   
   

Airfryer-tilbehør

Oppgrader din Airfryer med tilbehør for pizza, snacks, grill og baking.

Se airfryer-tilbehør