Hopp over navigasjonen

Snakk med en kjøkkenspesialist

Bestill gratis tegnetime
Epoq Trend Blue Harmony kjøkken med Epoq Lamella kjøkkenøy

Tips til et moderne kjøkken

Mange ønsker seg et moderne kjøkken, men hvordan kan man få et kjøkken til å føles moderne år etter år? Epoqs interiørekspert, Ingvill Greve Hermansen, gir tips og innsikt som er nyttig når du planlegger ditt nye kjøkken.

Collage med forskjellige Epoq-kjøkken

– Tidløse materialer som for eksempel eik, naturstein, sort, hvitt og dempede basefarger er trygge valg som gjør det enkelt å kombinere med andre farger i hjemmet. Da får du et kjøkken som holder seg i flere tiår fremover. 

Her er fire gode tips til et moderne kjøkken:

2. Bruk farger på kjøkkenet

– Alle fargene våre vil fungere i et moderne miljø, forteller Ingvill. 

De mest populære fargene er greige, sage, sand, matt sort, hvit og grått, men det kommer flere nyanser inn i interiøret. Kombiner gjerne fargene med hverandre – som ulik farge på benkeskap og veggskap eller bakvegg og kjøkkenøy. 

– Valg av fargekombinasjoner påvirker romfølelsen. Velger du en lysere farge på veggskap vil kjøkkenet føles litt luftigere. Velger du samme farge som på vegger i rommet vil kjøkkenet gli inn i omgivelsene og ikke oppleves så massivt. 

  • Epoq PURE Black Matt-kjøkken
  • Mørkt EPOQ-kjøkken
  • Epoq Trend Mellow-kjøkken
  • Epoq Trend Blue Harmony-kjøkken
4. Valg av hvitevarer:

Integrerte hvitevarer gir et mer sømløst uttrykk, men er ikke nødvendig for å oppnå en moderne stil på kjøkkenet. Et tips er at hvitevarer gjerne har samme farge og at man velger farger og materialer som harmonerer med kjøkkenet. 

– Sorte hvitevarer er veldig populære. Vurder om du kan ha noe integrert for å oppnå et roligere uttrykk, tipser Ingvill, og legger til: 

– Vårt nye 75 cm bred integrerte kombi-kjøl- og fryseskap for har masse lagringsplass og er et godt alternativ til de som velger frittstående for å oppnå mer volum. 

Stikkord for moderne stil:

  • Bruk av rent formspråk i form av rene linjer, store flater og geometriske former. 
  • Unngå for mange ulike elementer, ta bevisste design valg for et gjennomført og rent utrykk. 
  • Enkelhet i design.
  • Minimalisme og funksjonalisme.
  • Ingenting er tilfeldig, alt har sin plass.
  • Moderne materialbruk med nytenkende og oppdatert design.
Epoq Trend Burgundy Trend kjøkkenbenkeplate
Epoq-kjøkkenserier

Enten du er ute etter et tradisjonelt eller moderne kjøkken, kan du velge mellom en rekke farger, design og kjøkkeninnredninger hos Epoq.