Hopp over navigasjonen

Snakk med en kjøkkenspesialist

Bestill gratis tegnetime
Nærbilde av vask og hyller i et grønt Epoq Trend Sage kjøkken

Svanemerkede kjøkkenprodukter fra Epoq

Epoq er stolte av å kunne presentere svanemerkede kjøkkenprodukter. Alle våre skapstammer er svanemerket, og det samme gjelder de fleste fargerne i vår bestselgende frontserie, Trend. Slik gjør vi det enklere for deg å designe et kjøkken med mer holdbare løsninger. 

Epoq Sage grønt kjøkken med planter over høyskap og på gulv

Fornuftige valg som er tilgjengelige for alle

Med våre svanemerkede kjøkkenprodukter, gjør vi det enklere for deg å ta bedre valg innenfor din prisklasse. Hos oss kan du enkelt finne fronter og benkeplatene som både har et vakkert nordisk design, samtidig som alle skapstammene fra Epoq er svanemerket.

Grønt er skjønt! – Ta naturen inn! Velg mellom fem svanemerkede fronter i grønt, for eksempel fargen Sage, som du ser på dette vakre kjøkkenet. Sett prikken over i-en med en annen populær interiørtrend: Planter.

Se Trend-fargene her

Les mer
   
   
   
   
   
   
   
NO_EPOQ _SWAN_label_small
Dette er Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, og er et bevis på produktenes kvalitet, holdbarhet og bærekraft. Svanemerket, som ble initiert av Nordisk Ministerråd, har som formål å bidra til å redusere miljøpåvirkningen fra produksjon og forbruk av varer. Dette skjer gjennom å vurdere hele livssyklusen til et produkt og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis.

For å bli sertifisert må produktene oppfylle et definert sett med strenge krav som omfatter alt fra energiforbruk under fremstilling av materialer og valg av overflatebehandling til metoder for påføring av maling. Det inkluderer også krav til holdbarhet og sikkerhetstesting for å sikre at produktene har lang levetid. Se Svanemerkets miljøkrav til kjøkken her

Hva kjennetegner våre kjøkken?

For å bli svanemerket, har vi innført en rekke forbedringer:

 • Vi bruker en høy andel fornybare råvarer.
 • Vi oppfyller kravene til energiforbruk i produksjon av trebaserte paneler.
 • En høy andel av trevirket kommer fra sertifisert skogbruk.
 • Vi oppfyller strenge krav til kjemikalier som brukes i produksjon av innredningen/kjøkkenet.
 • Vi oppfyller strenge krav til avdamping fra skadelige stoffer, som er positivt for inneklimaet.
 • Vi har dokumentert god kvalitet, styrke og sikkerhet gjennom internasjonale tester, noe som fremmer lang levetid.
 • Vi designer produkter som enkelt kan tas fra hverandre og sorteres, enten det skal repareres eller resirkuleres.
Hva er fordelene med Trend-frontene?

Selv om Epoqs kjøkkenfronter fortsatt ser ut som de alltid har gjort, er det flere usynlige faktorer som er viktige for en mer strømlinjeformet produksjon. Ett eksempel er å holde energiforbruket til produksjonslinjen så lavt som mulig.

Vi kan begynne med selve kjernen i produktet. Epoqs Trend-fronter har en kjerne laget av MDF trefiberplater (Medium Density Fiberboard). Dette er et treprodukt som fremstilles ved å bryte ned trerester til trefiber, som blandes med voks og harpiksbindemiddel og formes til paneler under høye temperaturer og høyt trykk. Resultatet er et sterkt og holdbart panel med høy tetthet. Panelenes jevne overflate gjør dem ideelle for maling eller foliering. MDF fremstilles av gjenvunnet tre og overskuddstre fra annen produksjon.

Fornuftige valg: Maling i stedet for foliering

Når Epoqs Trend-fronter males, bruker vi påføringsmetoder som gjør det mulig å bruke mesteparten av malingen om igjen, slik at vi kan redusere svinn. Holdbarheten oppnås ved å bruke vannbasert UV-herdende maling som gir produktene den slitesterke overflaten.

Epoq Trend Sage kjøkken i åpen løsning med spisebordsseksjon