Hopp over navigasjonen

Snakk med en kjøkkenspesialist

Bestill gratis tegnetime
Epoq - Classic kitchen - Heritage Classic Light Grey

Slik får du et klassisk kjøkken

Godt håndverk, naturmaterialer og forseggjorte detaljer er stikkord som kjennetegner et klassisk kjøkken. Her får du interiørekspertens beste tips til å få stilen hjemme. 

Epoq - Classic kitchen - Collage with classic Epoq kitchens - 4 images

Det ligger i detaljene

Velg gjerne design med avrundede former og klassiske materialer som stål, krom, messing og smijern. Et klassisk kjøkken har ofte fronter med utskjæringer, vitrineskap med karmer og sprosser, dekorspiler- og lister. Det skal være et godt samspill mellom elementene.

Epoq - Classic kitchen -  Epoq Blue Heritage cabinet with glass doors and a window

– Veggskap med vitrinedører eller åpne hyller er perfekt som «utstillingsvindu» for ditt vakreste servise. Funksjoner du ellers ville skjult i et moderne kjøkken, er det du ønsker å fremheve som dekor i den klassiske stilen. Det er nettopp de små detaljene som skiller det klassiske kjøkkenet fra andre stilformer, sier Ingvill. 

Epoq - Classic kitchen - Epoq Shaker Classic White Epoq kitchen

Enkelte fargenyanser og fronter er også essensielle:

– Våre mest klassiske serier finnes i hvitt, lysegrått og blått. Kjøkkenfrontene og lister med utskjæringer får du i seriene Heritage, Heritage Mansion og Shaker. Her finnes det også et stort utvalg av ulike vitrine- og skapløsninger som understreker den klassiske stilen ytterligere.

Benkeplaten bør være i klassiske naturmaterialer som stein eller behandlet massivt tre, ifølge Ingvill. Har du et lavere budsjett finnes det mange gode imitasjoner av disse dekorene i litt rimeligere materialer som vil gi samme uttrykk, for eksempel i laminat eller komposittstein. 

Epoq - Classic kitchen - Heritage Classic Light Grey

Design som harmonerer

Boligtype har mye å si for stiluttrykk når du skal planlegge et klassisk kjøkken. 

Innenfor den klassiske stilen har Ingvill flere råd:

– Et herskapelig, tidløst kjøkken kommer virkelig til sin rett i en bolig med klassisk arkitektur. Her er det lurt å sette seg inn i stilen til huset for å få et gjennomført design. 

Har du et mer moderne hus eller leilighet, men ønsker en klassisk stil, er et tips å gå for et litt strammere nordisk uttrykk eller tilføre noen moderne elementer som gjør at formspråk i kjøkken og arkitektur harmonerer godt.

– Kjøkkenets utforming kan for eksempel være enklere, du kan droppe overskap og forenkle inndelingen i skuffer slik at utrykket blir renere. 

Epoq - Classic kitchen - Shaker kitchen with green walls and flower bouquet on the counter

Ingvill trekker frem Epoqs brede utvalg både innen materialvalg, men også detaljer som håndtak og blandebatterier. Hun er opptatt av at kunden skal finne gode alternativer innenfor uttrykket de ønsker å skape og forteller at det er et bredt utvalg av ulike former og materialer innenfor det klassiske landskapet.

Heritage er vår mest klassiske front-serie, men Shaker er mer multifunksjonell når det gjelder stil og vil fungere godt med moderne arkitektur, avslutter hun. 

   Ingvills fem tips til et klassisk kjøkken: 

  1. Seriene Heritage, Heritage Mansion og Shaker er de mest klassiske du finner i kjøkkenutvalget til Epoq. 

  2. La funksjoner og ting du ellers ville skjult i et moderne kjøkken skinne! Dekor og detaljer kjennetegner den klassiske stilen. 

  3. Den klassiske stilen tillater også mer styling. La rustikke fjøler og vaser med blomster stå fremme. Selv praktiske løsninger trenger ikke være skjult. 

  4. Detaljer, detaljer, detaljer! Velg utskjæringer og design med avrundede former, samt materialer som stål, krom, messing og smijern.

  5. Klassisk betyr ikke utdatert. For et mer trendy uttrykk kan du tilføre moderne elementer i messing eller marmor, og fronter lakkert i dempede farger.

Epoq - Classic kitchen -  Epoq Blue Grey Heritage kitchen and a sink and woman preparing a flower bouquet
Epoq-kjøkkenserier

Enten du er ute etter et tradisjonelt eller moderne kjøkken, kan du velge mellom en rekke farger, design og kjøkkeninnredninger hos Epoq.