Bestill før 18. desember for å få julegavene i tide! Les mer her>> 

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Et par sitter i sofaen i stua

Smarthjem på mellomstort budsjett

I løpet av de siste årene har smart teknologi gått fra å være banebrytende og eksklusivt, til å bli tilgjengelig og rimelig. Her viser vi deg hvordan du kan smarte opp hele huset for samme pris som en god TV.

Selv på et stramt budsjett vil smarte produkter kunne hjelpe deg å få et mer effektivt og praktisk hjem. Men om du er klar for å ta steget videre, vil du kunne gjøre enda mer for å følelsen av å kunne styre hele hjemmet med stemmen eller ved hjelp av et fingertrykk.

Her er noen tips å vurdere når du skal investere i et smart hjem, fulgt av tre ulike smarte oppsett for et mellomstort budsjett.

Vurder smarte assistenter og mesh-nettverk

Når du velger å legge litt penger i et smart hjem, er en smart assistent definitivt verdt å ta med. Google Home eller Google Home Mini er opplagte førstevalg her – førstnevnte er det beste valget om den skal brukes til musikk eller som radio. Stadig flere smarthøyttalere får også Google Assistant-støtte, så det finnes muligheter for smarte assistenter selv i mer high end-høyttalere.

Når du går for et utvidet smarthjem, er det også lurt å oppgradere til et mesh-nettverk. Disse tilbyr full trådløs dekning, stabilitet og sikkerhet – alt sammen stadig viktigere jo smartere hjemmet blir.

Forslag, ikke krav

Nedenfor har vi samlet noen forslag til smarte oppsett på et mellomstort budsjett. De er sorter etter ulike temaer og produkter vi syns går godt sammen – men de er ingen fasit for hvordan å bygge et smart hjem.

Det viktigste er å ta hensyn til dine behov og preferanser; etter å ha lest litt om de ulike typene produktene og mulighetene, er det godt mulig du ønsker å blande elementer fra både smart underholdning, belysning, sikkerhet, rengjøring og oppvarming.

Hvis du trenger hjelp eller mer informasjon om å bygge smarthjemmet som passer for deg, ikke nøl med å ta kontakt med oss i butikken eller gjennom kundeservice.

Et par sitter i sofaen, fotografert bakfra.

Alternativ 1: Det tilpassede og effektive, allsidige alternativet

Anbefalt handleliste:Philips Hue, smarte termostater fra Mill eller Adax, Chromecast, Google Home

329
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Strøm medieinnhold til TV-en
  • Dual-band WiFi-ac
  • Kobles til via HDMI
Les mer om Chromecast (3. generasjon)

Dette er en allsidig pakke som kombinerer noen av de beste funksjonene et smarthjem kan tilby, fra et bredt utvalgt produsenter.

En startpakke for smart belysning – slik som Philips Hue – gir deg full kontroll over belysningen hjemme. Og med full kontroll mener vi full kontrol: å skru de av og på kan gjøres med stemmestyring (via Google Assistant), eller gjennom telefonappen – uansett hvor du er. Du kan forandre fargetemperatur og til og med de faktiske fargene (avhengig av hvilken type pære du kjøper), slik at lyset kan tilpasses stemningen og atmosfæren i rommet. Og hvorfor ikke programmere din egen, personlige soloppgang, slik at det blir mer behagelig å stå opp om morgenen?

Smarte termostater og plugger fra Mill eller Adax gir deg tilsvarende full kontroll over oppvarmingen. Sett opp tidsskjemaer og fjernstyr oppvarmingen, tilpass temperaturen etter når du er hjemme og generelt betjen oppvarmingen mye mer effektivt. Smarte plugger kan kobles til andre strømsultne enheter, slik at du kan ha oversikt over strømforbruk og krympe strømregningen litt (og spare miljøet samtidig).

Rund av med en Chromecast, som lar deg strømme nesten hva du vil til TV-en, helt uten styr, og Google Home for å gi deg stemmestyring over alt sammen (inkludert haugevis av andre smarte funksjoner). Da har du et hendig, smart oppsett som strømlinjeformer en del av de viktigste funksjonene i hjemmet ditt.

Et hvitt hus omringet av en hage full av snø

Alternativ 2: Det trygge, rene og sunne smarthjemmet

Anbefalt handleliste: Yale Doorman smart dørlås, Ring Video Doorbell smart ringeklokke, iRobot Roomba robotstøvsuger, Netatmo Healthy Home Coach

Følelsen av velbehag handler ikke bare om belysning og oppvarming. Det handler også om å ha et trygt, rent og sunt miljø rundt deg. Smart er klar til å hjelpe: smarte sikkerhetsprodukter holder styr på hva som foregår hjemme, sensorerer kan overvåke luftkvalitet og en robotstøvsuger holder alt sammen rent.

En kombinasjon av en smart dørlås og videoringeklokke gir deg full oversikt over hvem som står utenfor døra til enhver tid – og lar deg styre hva du vil gjøre med det. Med en smart dørlås er ikke nøkler nødvendig: den låses opp via PIN-koder og kodebrikker. Du kan lage en unik PIN for hvert medlem i husstanden, og budsjåfører og håndverkere kan gis en midlertidig kode hvis det trengs. Dette betyr at du ikke trenger å holde deg hjemme for å vente på disse, og du slipper å måtte legge ut nøkkelen under dørmatta.

Nå som utvendig sikkerhet er i boks, er det på tide å ta turen inn. Når tenkte du sist over luftkvaliteten i hjemmet? De fleste av oss tenker nemlig ikke over dette før det er for sent, når hodepinen og trøttheten kommer sigende. Med smarte luftsensorer, slik som Netatmo Healthy Home Coach, har du full oversikt over luftkvalitet og luftfuktighet, og kan få konstante tilbakemeldinger på hvor sunt inneklimaet ditt er. En smart røykvarsler vil i tillegg ta seg av de mer akutte truslene, uansett hvor du befinner deg.

Og selvsagt, å holde boligen ren gjør den også mer behagelig å være i. En smart robotstøvsuger, slik som iRobot Roomba, vil ta seg av det for deg, uten at du trenger å løfte en finger.

En kvinne som later som hun synger inn i en mopp

Alternativ 3: Den sømløse underholdningsmaskinen

Anbefalt handleliste:Google Home, Chromecast, Google WiFi og to eller tre Sonos One-høyttalere eller Chromecast Audio-er

Som Nietzsche sa: Uten musikk ville livet vært en feiltakelse. Kunst gir livet mening – og med den rette smartteknologien kan du vekke alle hjemmets rom til liv. Smarte høyttalere (kombinert med en Chromecast) skaper et hjem der den beste musikken, filmen, radioen og lydboka trives i hvert hjørne, mens mesh-nettverk sikrer at alle enheter får dekningen og hastigheten de trenger til å fungere uten avbrudd.

Oppkoblede smarthøyttalere lar deg spille musikk der du ønsker: den kan spille i alle rom – praktisk hvis du har fest, tar storrengjøring eller liker å forflytte deg rundt i boligen. Sonos One er førstevalget her, og kombinerer enkel og bekvem betjening med fenomenal lyd.

Med to eller tre av disse vil du kunne forvandle boligen til en musikkhimmel. I tillegg jobber Sonos med å få integrert Google Assistant i høyttaleren sine, noe som skal skje i løpet av dette året. Det betyr at Sonos-høyttalerne dine vil kunne bli helt supre Google Home-høyttalere.

Hvis du allerede har høyttalere du er glad i i huset, kan disse gjøres smarte med en Chromecast Audio. Sammen med Chromecast for TV og en Google Home vil du forvandle hjemmet til en sømløs, high tech underholdningsmaskin.

Rund det av med et mesh-nettverk for å sikre at alle strømmedingsene dine får båndbredden de trenger for å strømme innhold i topp kvalitet.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: