Hopp over navigasjonen

Koke ris i riskoker: Så enkelt får du perfekt ris hver gang

Å koke ris i en riskoker gjør det enkelt å få perfekt kokt ris hver eneste gang. Enten du aldri har brukt en riskoker før eller bare trenger en oppfriskning, vil denne steg-for-steg-guiden hjelpe deg med å lykkes. Med riktig fremgangsmåte kan selv en liten riskoker gi de resultatene du ønsker. La oss sette i gang!

Hos Elkjøp finner du et variert utvalg riskokere, uansett om du vil ha en enkel, liten riskoker eller en mer avansert type. Med riktig riskoker og disse enkle stegene vil du bli forbløffet over resultatet. Følg denne guiden og få deilig, fluffy ris hver gang!

1. Mål opp vann og ris

Start med å måle opp mengden ris du skal koke. De fleste riskokere leveres med et målebeger som rommer ca. 160-180 ml, der ett beger med ukokt ris vanligvis utgjør to porsjoner kokt ris. Du har sikkert opplevd at risen kan bli klebrig og grøtete når du har kokt ris tidligere? Et tips for å unngå dette er å skylle risen under kaldt vann før du koker den.

Når det gjelder vannmengde anbefaler vi at du sjekker bruksanvisningen som medfølger riskokeren. Generelt er forholdet 1 kopp ris og 1,5-2 kopper vann, men dette kan variere avhengig av hvilken type ris du bruker. For eksempel krever brun ris ofte mer vann enn hvit ris.

2. Ha ingrediensene oppi riskokeren

Hell risen og vannet du har målt opp i den indre gryten på riskokeren. Tips: For ekstra smak kan du tilsette buljong i vannet eller ha oppi en klype salt.

Sørg for at den indre gryten er riktig plassert i kokeren, og at utsiden er tørr for å unngå elektriske problemer. Sett på lokket.

3. Velg innstilling og start riskokeren

Hvis du har en enkel, liten riskoker kan du i mange tilfeller bare trykke på én knapp for å starte kokingen. Mer avanserte modeller som Wilfa RC5S tilbyr multifunksjonelle innstillinger som gjør det mulig å koke alt fra ulike typer ris, til havregrøt og til og med damping av grønnsaker.

Når riskokeren er i gang skal du bare la den gjøre jobben sin. Unngå å åpne lokket under kokeprosessen, da dette slipper ut damp og påvirker koketiden.

4. La risen hvile

Når riskokeren varsler om at kokingen er ferdig, lar du risen hvile i ca. 5-10 minutter med lokket på. Denne hvileperioden lar den gjenværende dampen fullføre kokingen jevnt, og sikrer en luftig tekstur på risen.

5. Server og nyt!

Bruk en tresleiv eller plastspatel til å røre forsiktig i risen. Ved å gjøre dette skiller du riskornene fra hverandre og frigjør eventuell overflødig fuktighet. Server risen med en gang, eller hold den varm i riskokeren når du er klar til å spise. 

Og så enkelt er det å koke ris i en riskoker!

Kjøp riskoker her
Se alle
     
     
     
     
     
     
     
Multifunksjonell riskoker på en kjøkkenbenk klar til å brukes
Hvorfor velge riskoker fra Elkjøp?

Hos Elkjøp finner du et bredt utvalg av riskokere som passer både dine preferanser og kjøkkenplass. Uansett om du trenger en liten riskoker til enkeltmåltider eller en større modell til familiemiddager, har vi alternativer som kombinerer funksjonalitet og elegant design. Våre dyktige medarbeidere hjelper deg gjerne med å finne den modellen som passer til akkurat dine behov.

Les mer om matlaging her: