5 grunner til kombiovnens økende popularitet
Utforsk kombiovnens smarte funksjoner, og opplev matlaging på et helt nytt nivå. Her er 5 grunner til kombiovnens økende popularitet.
1. Allsidig ovn
En kombiovn er tilrettelagt for å gi deg en mer allsidig og fleksibel hverdag på kjøkkenet. Den er designet med innovativ teknologi og har alene funksjonene til flere forskjellige typer ovner. Med en slik ovn kan du koke, steke, dampe, røke, grille, bake og oppvarme. En kombinasjonsovn kombinerer oppvarming med varmluftsdamp, eller varmluft med mikrobølgeovn. Du kan selv velge å bare bruke én av funksjonene eller en kombinasjon av flere.
2. Sunnere matlagning
Ettersom kombiovnen lar deg lage mat med lavere temperatur enn en tradisjonell stekeovn gjør, blir maten tilberedt på en mildere måte. Dette betyr at næringsstoffene i ingrediensene opprettholdes bedre. Ved å bruke lavere temperatur risikerer du ikke at maten blir tørr, og du kan kutte ned på mengden av olje og smør som du bruker i matlagingen. Dampfunksjonen er spesielt verdifull, da denne holder på næringen til maten og bevarer ingrediensenes naturlige farge bedre.
3. Maksimal effektivitet
Takket være kombiovnens smarte funksjoner trenger du ikke bruke tid på å lage mat, da den lar deg kokkelere flere og større retter samtidig. Behovet for kjøkkenutstyr blir mindre, og du kan redusere kostnadene samtidig som du få mer plass på kjøkkenet. Med kombiovnen trenger du heller ikke å bekymre deg for om smakene blandes sammen selv om du steker rettene samtidig. Aldri før har det vært lettere å lage både fiskerett og dessert samtidig.
4. Dampfunksjon
Har du opplevd å servere tørr mat, overkokte grønnsaker eller kaker som kollapser? Da er dampfunksjonen din nye venn. Både smak og tekstur blir bedre hvis du kombinerer den tradisjonelle stekingen med dampfunksjonen. Kjøttet vil holde seg saftig, smakene utvikler seg bedre, og både fisk og grønnsaker kokes lettere uten å bli overkokt. Brød, kaker og annen bakst vil heve lettere, samtidig som du får et sprøere og luftigere resultat.
5. Enkel å rengjøre
Si farvel til tiden du brukte på å fjerne fettflekker, søl og brent mat. Kombiovnen har nemlig et automatisk vaskesystem som gir deg muligheten til å velge mellom flere funksjoner for forskjellig bruk. Ettersom damping av grønnsaker og baking produserer mindre rusk, er også behovet for vask mindre. Ikke bare blir ovnen ren, men du minsker altså bruken av sterke kjemikalier som kan virke irriterende på både hud og lunger.