Hopp over navigasjonen

Snakk med en kjøkkenspesialist

Bestill gratis tegnetime
Epoq kitchen Integra black, terrazzo laminate backsplash

Vil du skjule kjøkkenviften? Slik gjør du det

Drømmer du om et kjøkken med rene linjer og minimalistisk uttrykk – uten en stor kjøkkenvifte på veggen? Her får du Epoqs interiørekspert sine beste tips!

Epoq Trend moss green kitchen

Fordelene med skjult vifte

Det finnes også flere fordeler ved å skjule den klassiske viften:

– I tråd med at flere ønsker seg åpne og luftige løsninger på kjøkkenet, har det blitt mer og mer vanlig å integrere viften slik den blir mindre synlig. Kjøkkenet er et samlende og viktig rom man oppholder seg mye i. Noen ganger er kjøkkenet en del av stuen, og da blir det mer naturlig med myke overganger mellom det praktiske og det estetiske, sier Ingvill.

– De fleste av oss er vant med vifte rett over komfyren, men det går også an å bygge den inn i underskap eller i taket. 

Epoq Green kitchen with oven, hob and hood

Her passer det med synlig vifte

Foretrekker du et klassisk uttrykk, kan du velge en frittstående vifte som henger på vegg eller ned fra taket. Viftene kommer med innebygd arbeidslys, og det finnes versjoner der viften er integrert i et design som minner mer om en lampe for å myke opp interiøret.

– Ønsker du en klassisk stil, kan en tradisjonell vegghengt vifte forsterke og tilføre mye til stilen. Det samme gjelder hvis du ønsker et industrielt kjøkken. Da kan en robust vifte tilføre råhet til interiøret som gir assosiasjoner til et profesjonelt storkjøkken. 

Epoq kitchen hob with pot

Plassbesparende

Ingvill minner om at man faktisk kan vinne litt plass på å ha viften som en del av koketoppen:

 – En slik løsning krever at skuffene er noe grunnere for å gjøre plass til ventilasjonskanal i  bakkant av skapet, samt at en evt. lav toppskuff må blendes av. Har du
overskap, frigjøres all plass over koketopp og du vinner et helt skap med oppbevaring mot en skuff, så for mange er dette også en stor gevinst, avslutter hun.