Hopp over navigasjonen

Snakk med en kjøkkenspesialist

Bestill gratis tegnetime
Epoq - Japandi - Epoq Edge Pillar dark oak kitchen - Hero banner

Slik får du kjøkken i japandi

Japandi er en interiørtrend som er populær over hele verden. Interiørdesigner i Epoq, Ingvill Greve Hermansen, gir deg sine tips til hvordan du får stilen på kjøkkenet ditt.

Epoq - Japandi - Collage with Epoq kitchens

Har du hørt om japandi? Interiørstilen henter det beste fra japansk og skandinavisk stil. Her får du minimalisme, funksjon og varme i skjønn harmoni. Selv om stilen er blitt veldig populær de siste årene, er den også tidløs.

– Japandi har vært omtalt som en interiørtrend i mange år. Både i Japan og Norden er det lagt vekt på hjemmets ro, funksjonell design, naturlige materialer, god kvalitet, rene linjer og en balanse mellom elementene i et rom. Uansett hvilke farger du velger, er helhetsinntrykket alltid dempet og gjennomtenkt, forteller Ingvill Greve Hermansen, Interior Design Lead i Epoq.

– Japandi har vært omtalt som en interiørtrend i mange år. Både i Japan og Norden er det lagt vekt på hjemmets ro, funksjonell design, naturlige materialer, god kvalitet, rene linjer og en balanse mellom elementene i et rom. Uansett hvilke farger du velger, er helhetsinntrykket alltid dempet og gjennomtenkt, forteller Ingvill Greve Hermansen, Interior Design Lead i Epoq. 

Nettopp det at man kombinerer funksjonell design, harmoni og kvalitet, gjør at stilen passer perfekt på kjøkkenet. Derfor gir interiørdesigneren deg sine beste tips til hvordan du kan lage et Epoq-kjøkken i japandi som passer inn i ditt hjem:

Hvordan får du stilen?

Vær konsekvent i materialvalg og fokuser på den røde tråden i innredningen. Det kan du gjøre ved å la materialer og farger gå igjen flere steder. Hvis du har plass, frigjør gjerne sofa fra vegg og plasser møbler fritt i rommet. 

Tenk “jordnært” ved å velge lave møbler, la lampene henge lavt og gå for overdimensjonert størrelse på noen elementer i rommet, som for eksempel rislampe i taket og en stor plante som du plasserer på gulvet. 

Epoq Edge Natural Oak Trend Greige kitchen

Hvilke Epoq-serier passer til japandi?

Vi har flere serier som passer til stilen. Fargene greige, warm white, soft beige og sand i serien Trend er gode, tidsriktige valg hvis du ønsker en ton-i-ton palett der kjøkkenet glir inn i omgivelsene. 

Du kan også velge blant fire ulike toner av tre i vår serie Edge for å skape en vellykket japandi-stil i ditt hjem. Du kan matche tre-frontene med overskap i en nøytral Trend-farge, eller skap spennende strukturer og bryt opp med vertikale linjer i lys eller mørk eik med fronten Pillar.

Vil du rendyrke det minimalistiske, kan du gå for et strømlinjeformet design ved å tilføre horisontale lameller med fronten Lamella.

Hvilke materialer passer til?

Velger du et kjøkken i lyst tre, vil stilen oppleves mer typisk skandinavisk. Velger du mørkt tre vil den oppleves enda mer elegant mot den japanske stilen. Lakkerte fronter i nøytrale toner gir en beroligende effekt.

Epoq - Japandi - Detail of worktop - circle
Hvilken benkeplate passer til?

En matt benkeplate i steinmønster vil tilføre råhet til stilen. Velg gjerne en tynn benkeplate som gir et elegant uttrykk.

Hos oss finner du et bredt utvalg dekorer av benkeplater i ulike materialer – alt fra naturstein til realistiske imitasjoner i laminat. Sjansen er stor for at du finner noe som passer både smak og budsjett. 

Epoq - Japandi - Collage vertical - with Epoq kitchen details
Hvilke detaljer bør man velge?

Legg vekt på organiske og naturlige materialer som tre, stein, papir, bomull, lin og rotting. 

Sorte detaljer i for eksempel håndtak vil stramme opp stilen, og messing i noen få detaljer tilfører en ekstra dimensjon av eleganse.

Dette kjennetegner japandi:

 • Minimalisme og funksjonalisme i et harmonisk samspill. Rene linjer, holdbarhet i håndverk og organiske former som bryter opp. Lek med strukturer og ulike teksturer som tilfører varme til interiøret. 
   
 • Åpen planløsning gir god romfølelse. Rommene er ofte ryddige og enkle med få, men nøye utvalgte møbler og dekorative elementer.
   
 • Fargepalletten skal være nøytral, med overvekt på lyse og jordnære toner som hvit, beige og grå. Mørk brun og sort brukes gjerne som kontraster. 
   
 • Tilfør mye naturlig lys, enten ved å droppe gardiner eller ved å ha luftige tekstiler – gjerne i lin som slipper inn dagslys på en myk og behagelig måte. Rislamper blir ofte brukt. Materialet gir en myk og diffus spredning av lys som skaper ro. 
   
 • Dekorative gjenstander er gjerne funksjonelle, som for eksempel tekanner, bøker, keramiske kopper og vaser eller kunstobjekter.
   
 • Få, men overdimensjonerte planter på gulv, vakre grener eller myk pampas i vaser er typiske elementer som forsterker stilen.