COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Barn titter ut av vinduet

Panelovn eller varmepumpe?
Finn den rette oppvarmingsmetoden til ditt hjem

Hvor vil en varmepumpe fungere best? Hva er den beste måten å varme opp små rom på? Hvordan kan man optimalisere luftkvaliteten innendørs? Finn de beste tipsene for oppvarming og den beste oppvarmingsmetoden for ditt hjem.

Ting å tenke på ved valg av oppvarmingsmetode

Det aller viktigste å tenke på er størrelsen på rommet som skal varmes opp. Det er viktig å velge en oppvarmingsenhet som faktisk takler å varme opp det bestemte rommet. Om man ikke velger en enhet som er kraftig nok for rommets størrelse vil man ende opp med å bruke mer strøm enn nødvendig da enheten konstant vil være aktiv for å prøve å varme opp rommet.

Hvilken type oppvarming er bra for meg?

Så fort du vet rommets størrelse er neste fokus selve oppvarmingen. Hvilken type enhet passer best for rommet? En varmepumpe vil nok være attraktivt for de fleste av oss, men det finnes også mange andre alternativer, og kanskje er disse mer passende for dine behov.

Dela upp betalningen


Varmepumpe

Varmepumpe

Om du har store, åpne rom hvor luften kan sirkulere er en varmepumpe det perfekte valget for deg. Jo større rommet er, jo bedre er luftsirkulasjonen. Men utenom at det er et energibesparende alternativ til oppvarming, hva mer er egentlig nyttig å vite om varmepumper? Hvor bør den egentlig plasseres? Kan alle hjem ha en varmepumpe? Og er den så miljøvennlig som man skal ha det til? Vi har samlet alt du trenger å vite om varmepumper på denne siden.

Panelovner

Panelovner

En panelovn er perfekt i mindre rom som brukes ofte, slik som soverom eller kontor. Dette da panelovner har både presis temperaturkontroll, termostat og timer som sørger for optimale temperaturer døgnet rundt. De er dessuten stillegående, noe som gjør de til perfekte valg på soverommet. Veggmonterte panelovner er dessuten både stilig og plassbesparende.

Internettstyring har også funnet veien til panelovnene, slik at man enkelt kan kontrollere panelovnen fra smarttelefonen via trådløst nettverk – selv når man ikke er hjemme.

Les mer om panelovner og finn den som passer for deg på denne siden.

Adax

Panelovner med WiFi

Et moderne hjem trenger moderne muligheter. Dette gjelder også når det kommer til oppvarming. Stadig flere leverandører tilbyr nå panelovner med WiFi. Disse panelovnene er ikke bare stilige å se på, men gir topp moderne, miljøvennlige muligheter. Styr alle detaljer med den medfølgende appen og tilpass temperaturen til din hverdag og vaner. Dette gir ikke bare behagelige temperaturer i rommet men også trygghet i hjemmet og på strømregningen. Les mer om panelovner med WiFi her.

Bærbar og frittstående oppvarming

Bærbare ovner er i motsetning til veggfestede ovner mer fleksible og gir flere muligheter. Denne muligheten er perfekt for deg med mindre rom som ikke nødvendigvis trengs å varmes opp hele tiden. Man kan velge mellom elektriske ovner eller ovner som bruker olje.

Elektriske ovner

Nye, frittstående elektriske ovner kommer I stilige design som passer perfekt med det enkle, Skandinaviske interiøret. Elektriske gulvovner gir rask oppvarming og får jobben effektivt unnagjort. Men de kan også bruke mye strøm- og er derfor anbefalt for de mindre rommene.

Les mer om flyttbare gulvovner her.

Hotdog

Oljeovner

Oljefylte ovner er fortsatt svært populære, og det er mange grunner til hvorfor. For selv om det tar en stund å få de varme sprer de varmen godt utover hele rommet. Den varme oljen inni ovnen vil dessuten holde seg varm lenge etter at ovnen er skrudd av. De er også stillegående og derfor et perfekt valg for soverommet. Mange ser også på oljefylte ovner som et tryggere alternativ enn mange andre ovner.

Les mer om oljeovner her.

Varmevifter

Varmevifter er helt perfekte når det gjelder å varme opp rom raskt. De er ikke laget for å fungere som hovedkilden til oppvarming, men er derimot ypperlig som en ekstra varmekilde når det er ekstra kaldt. Denne typen oppvarming fungerer også perfekt på baderom da det er en praktisk måte å bli kvitt fuktighet. Om sommeren kan man skru av varme-funksjonen å bare bruke den som en vanlig vifte.

Les mer om vifteovner her.

En radiator på en vegg

Oppvarming av baderom

En ovn på badet er gjerne et alternativ til de som ikke har varmekabler. Man kan velge de samme type ovnene som til resten av huset, men man må også ta noen forhåndsregler. Om du ønsker en panelovn må du for eksempel være sikker på at denne kan henges opp, noe som kan bli en utfordring med fliser. Det er også lurt å passe på om det henger noe over stedet du ønsker å plassere ovnen.

Baderommet består av ulike soner. Disse er internasjonale, og viser delene av badet som kan komme i kontakt med vann. Sone 0 er på badekarsgulvet og i gulvet i dusjen. Sone 1 er over badekaret og på veggene i dusjen. Sone 2 er på veggene ved siden av badekar og dusj. Varmeovner til bad kan plasseres på sone 2. Mange panelovner til våtrom er dessuten IPX4 godkjent, som betyr at den er sprutsikker.

Dela upp betalningen
Luftfuktere, avfuktere og luftrensere

Luftfuktere, avfuktere og luftrensere

Optimal fuktighet er viktig for egen helse og velvære. Eksperter anbefaler at en fuktighet på ca. 40% skal gi behagelige levekår både i hjemmet og på jobb. Hvis fuktigheten i rommet er over 50% regnes luften som damp, og er dermed med på å fremkalle mugg. På en annen side kan luften inne bli svært tørr, spesielt i vinterhalvåret - da fuktighetsnivået ofte kan falle under 30%.

Luftfukter

Når det blir kaldt ute og vi varmer opp innendørs faller fuktigheten innendørs. Dette har en negativ innvirkning på oss mennesker, møbler og planter. Er det for tørt innendørs kan dette fremkalle allergi-liknende symptomer som irriterte øyne, tørr hals og tørr hud. En luftfukter vil forbedre luftkvaliteten og sørge for et sunnere miljø.

Luftavfukter

Er det for fuktig inne kan dette ha negative innvirkning på omgivelsene da fuktighet fremkaller både mugg og vanndråper på vinduer og vegger. Mugg kan gi seriøse helserelaterte plager og det er derfor viktig å ha kontroll på eventuelle fuktighetsproblemer. En avfukter vil hjelpe deg å redusere damp i et rom og hindre danning av mugg i hjemmet.

Luftrenser

Er man plaget med allergi kjenner man godt til bivirkningene i hverdagen om ikke luften er ren nok. Å ta et dypt drag å kjenne den friske luften rundt seg bør være mulig i alle hjem. Luftrensere holder luften fri for partikler, pollen, allergener, lukter og flyktige organiske forbindelser.

Fritthengende TenderFlame-peis

TenderFlame

Norskutviklede TenderFlame er en serie peiser som gir den samme atmosfæren som en vanlig peis, men som mangler en ting - pipe. Dette gjør at peisene kan brukes i alle hjem, både inne og ute. Peisene er enkle å montere, trenger ingen godkjenning og har et moderne uttrykk som passer like godt i hus som i leiligheter. Velg mellom frittstående gulvmodeller, peis som henges på veggen eller stilige og stemningsskapende bordpeiser.

Les mer om Tenderflame her.