COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Slik takler du en varm sommer

Slik takler du en varm sommer

Med sommer og varmere vær på vei får man snart et avbrekk fra gråvær og kjølige dager. Men varmt vær kan også oppleves utfordrende, og særlig om man bor i tettbygde strøk, uten balkong eller hage.
Disse tipsene gjør det enklere å slappe av selv når sommervarmen står på sitt verste.
 En vifte som blåser

Lukk gardinene og åpne vinduer og dører

Å sitte inne i mørket på en solskinnsdag kan være litt motstridende. Men lukkede gardiner vil stoppe solen fra å varme opp luften i hjemmet og med åpne dører og vinduer vil man få en frisk luftstrøm inn i boligen, samtidig som du sirkulerer luften i hjemmet.

 En luftrenser

Skaff deg en luftrenser

Kombinasjonen av varme sommerdager, pollen og forurensning kan være tøff, og nettopp derfor anbefaler vi en luftrenser. I tillegg til å rense luften vil den også bidra til kjøligere inneluft. I motsetning til en vifte vil luftrenseren ikke skape den samme tornado-effekten og fungerer dermed perfekt om du har hjemmekontor eller oppholder deg i umiddelbar nærhet.

Har du en vifte? Bruk den riktig

Å kjøle ned med en vifte er i seg selv ikke veldig revolusjonerende, men med små tilpasninger får du en raskere og bedre nedkjøling. Viften bør for eksempel plasseres så nærme gulvet som mulig. Det er nemlig her luften er kaldest, og dermed denne luften som bør sirkuleres i rommet. Sørg også for at viften har en fri luftstrøm, denne strømmen kan gjerne sendes inn i en vegg slik at den «spretter» videre ut i rommet.

Aircondition

Her i Norden er vi ikke vant til høye temperaturer og det blir sett på som en luksus når gradestokken tipper 20. Vi har heller ikke leiligheter og hus utstyrt med aircondition, slik som i sydligere strøk. Men kanskje bør man la seg inspirere av for eksempel Spania? En aircondition tar verken mye plass eller er til sjenanse for omgivelsene.

Man kan også investere i en varmepumpe så har du en to-i-en løsning som fungerer året rundt. En varmepumpe kan både kjøle ned om sommeren og varme huset behagelig og effektivt om vinteren. 

Les mer om: