Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Kjøpsguide til nettbrett

Kjøpsguide til nettbrett
Hvilket nettbrett er det rette for deg? Det kan du finne ut av ved å bruke vår kjøpsguide. Her gir vi deg en god oversikt over hvilke nettbrett du kan velge mellom.

Nettbrett gir deg muligheten til å koble deg til internett, uansett hvor du befinner deg. De er ideelle både for arbeid og underholdning.

Hvis du vil vite mer er du også velkommen til våre butikker hvor du kan få svar på alle dine spørsmål.

Egenskaper
Skjerm
Hva skal skjermen kunne? Hvor skjerm behøver du? Og hvor avansert skal teknologien være?

Størrelse
Selv om nettbrettet finnes i mange ulike størrelser er det vanligst at de har en skjerm på 7 eller 10 tommer. Hvis du skal spille spill, se film eller bruke tekstprogrammer så anbefaler vi en stor skjerm. Hvis du bare skal bruke nettbrettet til å lese eller surfe på nettet og sosiale medier så er 7” optimal størrelse.

Oppløsning
Oppløsning måles i PPI (piksler per tomme) og avgjør hvor tydelig skjermbildet er. Jo høyere PPI, jo tettere er pikslene på skjermen og desto flere detaljer får du i bildet. Dersom du skal bruke nettbrett til spill, videoklipp og bilder bør du sørge for at skjermen har høy oppløsning.

Multitouch
Alle nettbrett kommer med touch-skjerm for enkel betjening av alle programmer og funksjoner. Du kan bruke flere fingre på skjermen samtidig og zoome inn og ut av bilder. Som regel er en 5-punkts touch-skjerm nok for grunnleggende behov, men med en 10-punkts touch-skjerm kan du utføre mer avanserte oppgaver på nettbrettet.
Kamera
De fleste nettbrett har et innebygd kamera som lar deg ta bilder og/eller spille inn video. Kameraet sitter vanligvis på baksiden av enheten. Jo høyere oppløsning kameraet har, desto tydeligere bilder får du. Noen nettbrett kommer i tillegg med et frontkamera som kan brukes til innspilling av video. Med Skype eller FaceTime kan du føre samtale med venner og familie samtidig som du kan se de på skjermen.
Apper
App Store, Google Play og Windows Store er blant de mest brukte butikkene for kjøp og nedlastning av apper.

App Store
Apples App Store har flere enn 1 000 000 apper noe som utgjør verdens største samling av apper designet til mobilt bruk. Hver eneste app du kjøper lagres i App Store så du kan laste de ned på flere av dine Apple-enheter ved bruk av Apple-id. Når du har lastet ned en app vil den automatisk dukke opp på ditt skjermbilde. De n kan slettes eller lastes ned på nytt når som helst. Når du bruker iOS oppdateres appene av seg selv, så slipper du å gjøre det selv.

Google Play
Google Play gir deg mer enn 1 000 000 apper inkludert spill, musikk, film og verdens største eBook-samling. Google Play fungerer med nettsky så du kan bruke appene dine på alle dine Android-enheter og din bærbare eller stasjonære PC. Skal du rekke toget? Ikke noe problem. Du kan sette filmen på pause på din bærbare PC og fortsette filmen på nettbrettet. Ingen synkronisering, ingen ledninger, ingen anstrengelse.

Windows Store
Windows Store er i rask vekst. Du får tilgang butikken fra din Windows-startside. Windows Store har flere enn 100.000 apper og mange av dem er helt gratis. Det er naturligvis flere favoritter som sosiale medier og nettbank, men det er også en stor samling av andre apper som eksempelvis sportsapper og matlagingsapper. Alt innhold kan sorteres etter pris, rangering og kategori.
Minne/kapasitet

Intern
Før du skaffer deg et nettbrett bør du tenke over hvor stort minne du har behov for. Skal nettbrettet løse krevende oppgaver eller ønsker du å oppbevare store mengder bilder og lyd på den? Hvis det er tilfellet bør du velge et nettbrett med 32 eller 64 GB. En film på to timer tar ca 3.6 GB. Husk også at operativsystemet bruker litt av kapasiteten på nettbrettet.

Ekstern
Hvis du ønsker å lagre filmer eller en stor musikksamling bør du vurdere å kjøpe et nettbrett med mulighet for ekstern lagring. Noen av nettbrettene kommer nemlig med et Micro SD-kortspor som lar deg enkelt utvide lagringskapasiteten med et minnekort.

Ytelse

Batteri
Prosessoren avgjør hvor lang batterilevetiden er. Hvis du bare skal bruke nettbrettet ved lunsjpausen og/eller på ettermiddagen trenger du bare en Single Core-prosessor. Har du større behov og ønsker å unngå å gå tom for strøm på upassende tidspunkter bør du sørge for at nettbrettet har en kraftigere prosessor.

Wi-Fi og mobildata
Noen nettbrett lar deg koble til internett selv utenfor hjemmet. Med mobildata kan du handle online, sende e-post eller surfe på farten.

Operativsystem
Operativsystemet gir deg adgang til et mangfold av ulike tilbud. Operativsystemet lar deg også tilpasse grensesnittet, så oppsett og utseende passer din smak. Operativsystemet avgjør hvor raskt og effektivt nettbrettet fungerer og gir deg mulighet til å manøvrere nettbrettets funksjoner.

Vi gir deg en oversikt over de tre viktigste operativsystemene i vårt sortiment, for at du enklere skal kunne ta det rette valget. Med i vurderingen bør du også tenke over hvilken smarttelefon du har, da du skal ha muligheten til å synkronisere filer og kontakter mellom enhetene dine.

Android OS fra Google
Et stort utvalg av smarttelefoner og nettbrett styres av operativsystemet Google Android. Hver systemoppdatering er oppkalt etter noe søtt (Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, etc.) Android har et rent og brukervennlig brukergrensesnitt med flott startskjerm, morsomme widgets og praktiske varsler.

Android-systemet er utrolig fleksibelt for at du skal kunne designe en brukerflate som passer perfekt til dine behov. Operativsystemet lar deg opprette flere brukerprofiler så flere kan tilpasse egne innstillinger på ett og samme nettbrett. Med Miracast kan du streame film, bilder og videoklipp fra nettbrettet til TV-en. Google Play Store er tilgjengelig fra alle Android-nettbrett og byr på tusenvis av apper.

Android har forvandlet den daglige bruken av nettbrett da den gir raskere og mer problemfri navigering. Noen eksempler på nettbrett som bruker Android er Samsung, Sony, Nexus og Kindle. Android-nettbrett er tilgjengelig i forskjellig design og med ulike farger. I tillegg har noen skjermer høy oppløsning, skjerm med antireflektivt belegg og Quad Core-prosessor. Alt for at du skal kunne velge det nettbrettet som passer deg og dine behov.

iOS fra Apple
iOS er spesialdesignet for iPhone, iPad og iPod touch. Operativsystemet er kjent for å være profesjonelt designet og veldig intuitivt. Det er lett å finne det du leter etter - selv for nybegynnere. Brukervennlige iOS har et flott grensesnitt med app-ikoner som du kan flytte og organisere i mapper eller slette hvis du ønsker det. Du kan multitaske uten problem på en iPad ettersom iOS lar deg kjøre flere apper samtidig. Når du er ferdig med å bruke de ulike appene trenger du bare å dra fingeren over skjermen for å lukke dem. Apples iCloud gjør det enkelt og naturlig å dele filer og ta backup av musikk, bilder og kontakter. På Apple Store finner du et stort utvalg av apper og et evigvoksende musikkutvalg som lar deg laste ned musikk fra musikkprogrammet iTunes.
Windows operativsystem
Windows 10 er et betydelig fremskritt i forhold til tidligere Windows-systemer og kobler Live Tiles med et touch-vennlig grensesnitt. De fleste nettbrett kommer med en fullstendig utgave av Windows 10, men noen har i stedet Windows RT - en utgave av operativsystemet som er spesialdesignet nettbrett med som likevel har de funksjonene du er vant med til PC.

Windows RT gir deg oppdateringer og varsler i sanntid, intuitiv touch-kontroll og fleksible ”fliser” som du kan bruke til kontakter, e-post, nyheter, sosiale medier og mye mer.

Windows RT er koblet til en nettskytjeneste som heter Microsoft OneDrive. Via OneDrive kan du få tilgang til alle dine filer, selv når du er ute på farten. Du kan enkelt bytte mellom dine Windows-enheter og gå fra ditt nettbrett til din bærbare PC med alt som er viktig for deg.

Nettbrett med Windows 10 støtter Flash-innhold og er i tillegg kompatible med Microsoft Office-programvare (noen ganger medfølger det gratis) og derfor er enhetene ideelle til både arbeid og underholdning.

Sist oppdatert: 01.12.2015 15:03:24