Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Epoq kjøkkenplanlegging

Epoq kjøkkentips - "Tenk heller praktisk enn estetisk"

Hvordan går man egentlig frem når man skal kjøpe kjøkken? Vi snakket med en rutinert kjøkkenkonsulent. Få hjelp til planleggingen av ditt nye Epoq-kjøkken hos Elkjøp.

Hva er det viktig at jeg som kunde tenker på?

– At du kjøper kjøkkenet til deg, ikke til fremtidige spekulanter. Jo mer du har kommet frem til på forhånd, desto mer effektiv blir timen med kjøkkenplanleggeren. Ta med alle tenkelig mål.

Hva er det viktig å ha gjort før oppussingen tar til?

– Det er viktig å ha planlagt godt. Det gamle kjøkkenet skal rives, og du trenger sikkert både elektriker og rørlegger, så husk å ta det med i budsjettet. Vet du hva som befinner seg under gulvet eller hvordan rørene går? Slike ting er viktig å vite før man bestiller kjøkkenet.

Har du noen gode løsninger som du alltid anbefaler til dine kunder?

– Tenk heller praktisk enn estetisk. Kjøkkenet blir uansett fint, men det er de gode løsningene som virkelig gjør kjøkkenet.

Hvordan skal jeg planlegge kjøkkenet slik at det blir best mulig å arbeide i?

– Ha "arbeidstrekanten" mellom kjøleskap, komfyr og oppvaskbenk i bakhodet når du planlegger. Det bør være minst 120 centimeters avstand mellom to kjøkkenbenker, og plasser gjerne stekeovnen i et høyskap for å få bedre arbeidshøyde. Kjøkkenet er et arbeidsrom, så belysningen er også viktig. Be selgeren komme med forslag til tilbehør som skuffedelere, skuffebelysning og uttrekksskuffer til høyskap.

I hvilken rekkefølge skal jeg ta beslutningene når jeg planlegger det nye kjøkkenet?

– Finn først ut hvor omfattende prosjektet er. Skal du bare endre innredningen, eller skal du også rive en vegg, skifte gulv eller senke taket? Har du denne informasjonen på plass blir det lettere å beregne tidsbruk og budsjett. Tenk gjennom din stil og dine behov. Ta alltid de store beslutningene først.

Hvordan kjøper man så et nytt kjøkken?

– Bestill time hos nærmeste Elkjøp-butikk og ta med alle mål - og gjerne også inspirasjonsbilder og tegninger. På møtet får du forslag til den beste løsningen for kjøkkenet, du får kjenne på materialer og se hvordan farger og skapinnredning ser ut i virkeligheten. Så får du et tilbud og en ny tid. Dobbeltsjekk alle mål før dere møtes igjen, eller bestill en montør hjem som kontrollmåler. På neste møte foretar vi bestillingen. Da får du en mappe med deg hjem med alle tegninger, avtaler og en ordrebekreftelse. Ta vare på alle papirene du får, både for at du skal kunne kontrollere at alt er med når kjøkkenet blir levert, og fordi det er din garanti for kjøkkenet.

Pil med teksten: Gå til Epoq forside

Les mer om våre produkter her: