Hopp over navigasjonen
Boy playing Counter Strike Global Offensive

Hvordan velge den perfekte gaming-PC-en? Dette må du tenke på!

Å velge riktig gaming-PC kan være utfordrende. Hva slags prosessor og grafikkort trenger du, og hvilke komponenter bør du legge mest penger i? Svarene finner du i denne artikkelen.

Gaming-PC-er fra PCSpecialist:

Se flere stasjonære Gaming-PC-er
   
   
   
   
   
   
   

Prosessorer, grafikkort og hovedkort

Se flere prosessorer, grafikkort og hovedkort
   
   
   
   
   
   
   

Grafikkort

Grafikkortet, eller GPU, er den viktigste delen i en god gamingmaskin. Hva slags skjerm du har tenkt til å bruke, påvirker hvilket grafikkort du bør velge. Skal du bruke en 4K-skjerm, trenger du et kraftigere grafikkort enn til en skjerm med 1080p-oppløsning.

Videominnet (VRAM) er ikke like viktig som maskinminnet (RAM), men skal du kjøre spill i høyere oppløsning, må du passe på å ha tilstrekkelig med VRAM. Til 1080p er 4 GB VRAM tilstrekkelig, men et grafikkort med 8 GB VRAM gir deg flere bilder per sekund og vil vare lenger før du trenger å oppgradere. Det vil også gjøre det mulig å oppgradere til en 4K-skjerm senere uten å måtte oppgradere grafikkortet samtidig.

Se også på bildefrekvensen, som måles i bilder per sekund (FPS) og forteller hvor raskt bildet på skjermen oppdateres. Et høy FPS-tall gjør at spillet flyter jevnere. På gaming-PC-siden vår oppgir vi FPS-tall for en rekke populære spill. Dette gjør det enklere å velge riktig gaming-PC, og du slipper å måtte bestemme deg basert på enkeltkomponenter.

De fleste gamere vil være enige i at et bra FPS-tall for hobbygamere bør ligge på minst 60 FPS og høyere, siden bevegelsene og responsen i spillet blir bedre og dermed forbedrer spillopplevelsen. Og jo høyere dette tallet er, desto raskere og jevnere blir visningskvaliteten og -opplevelsen.

Konklusjon

Gå for en stasjonær maskin hvis du har plass til det og ikke er opptatt av mobilitet. Legg det meste av pengene i et grafikkort og en prosessor med god ytelse. Se etter en maskin med høyt FPS-tall slik at du får bilder uten lagging og gaming som flyter. RAM bør minimum være 16 GB, mens en 1 TB SSD-disk gir deg lagringsplass som holder for det fleste gamere.