Hopp over navigasjonen

Dette er fordelene ved å velge en vaskemaskin til proffbruk

Er det vanskelig å få bukt med skittentøyshaugen i bedriften din? En profesjonell vaskemaskin er robust og har funksjoner som gjør at du kan få unna klesvask på rekordtid.

Nærbilde av luken i en frontmatet vaskemaskin

Forskjellen på en vaskemaskin beregnet på privat bruk kontra en som brukes i yrkessammenheng kan være stor. 

– En maskin for proffmarkedet er ofte laget av andre og mer robuste materialer, i tillegg til at den har løsninger som gjør den enklere å bruke. Profesjonelle vaskemaskiner har også funksjoner som gjør at du kan få unna klesvask på halvparten av tiden, sier Edin Korkman, fagansvarlig for Proff Hvitevarer i Elkjøp Norge.

Bild av Edin Korkman - Elkjøp B2B salg

En profesjonell vaskemaskin har også flere programmer, og mulighet til å tilpasse programmer for det som skal vaskes. 

– Dette gir mer fleksibilitet og store fordeler. Vaskemaskiner med ventil har for eksempel et program tilpasset moppevask. Det finnes også flere hygieneprogrammer som kombinerer kjemisk såpe og termisk desinfeksjon. Ulike typer tekstiler tåler ikke høye temperaturer og krever derfor en kombinasjon av vann med riktig temperatur, riktig varighet og med riktig såpe, understreker Korkman. 
 

Termisk desinfeksjon er en effektiv metode for å sikre at gjenstander eller områder blir sterilt eller så sterilt som nødvendig for spesifikke formål.

Dette kjennetegner en profesjonell vaskemaskin

 • Robust dør for profesjonell bruk. Proffe vaskemaskiner har dørhåndtak utformet for hyppig bruk med flere døråpninger hver dag. Håndtakene er festet med bolter som tåler et trykk på flere tusen kilo. Dobbeltisolert glass er også vanlig – det forhindrer at ytterflaten blir for varm.
   
 • Kraftig oppvarmingseffekt. Profesjonelle modeller kommer i ulike varianter med 3 kW, 4.4 kW og 7 kW oppvarmingseffekt. Med 7 kW kan en 90°C klesvask utføres på omtrent halvparten av tiden sammenlignet med en tilsvarende husholdningsmaskin.
   
 • Velg mellom dreneringspumpe eller ventil. De ulike modellene er utstyrt enten med ventil eller dreneringspumpe. Ventilen er ideell for vasking av artikler som kan etterlate større rester, som mopper, og sikrer drift uten avbrudd – noe som er viktig i fellesvaskerier. Disse krever et gulvavløp med tilstrekkelig kapasitet.
   
 • Tilførsel av både kaldt og varmt vann. Profesjonelle maskiner kan ha mange vaskesykluser per dag. Derfor er det mulig å spare både tid og energi ved å styre inntaket av kaldt og varmt vann på riktig tidspunkt – uten at det går på bekostning av vaskeresultatet.
   
 • Fleksible elektriske tilkoblinger. Profesjonelle vaskemaskiner kan brukes med forskjellige sikringer, for eksempel 230 og 400 volt, eller endring av elementeffekter for å passe til de ulike elektriske oppsettene. Vær klar over at profesjonelle maskiner kan leveres med forskjellige sikringer, men det er ikke mulig å gjøre endringer på en maskin med et gitt element med en gitt effekt.
   
 • Tilkobling til eksterne systemer. Maskinene er vanligvis utstyrt med et integrert kommunikasjonsgrensesnitt som muliggjør tilkobling til systemer for tidsbestilling, dosering av vaskemiddel og servicediagnostikk.
   
 • Kvalitet over tid. Profesjonelle maskiner er testet for å holde opp til 30.000 sykluser. Dette er viktig når maskinene gjerne skal brukes flere ganger om dagen.
   
 • Hygienisk resultat. Høyere temperaturer og lengre holdetid på programmene gir et hygienisk rent resultat som hindrer bakteriespredning. Profesjonelle maskiner er også bedre til å fjerne vanskelige flekker som olje, blod og lignende.
Vann danner en bølge inne i vaskemaskintrommelen

Tips! Velg en vaskemaskin med støtdemping

Støtdempere eller dempesystemer er en funksjon som finnes i enkelte profesjonelle vaskemaskiner. Fordelene ved å velge støtdemping på vaskemaskinen er flere: 

 • Vibrasjonsreduksjon. Systemet er designet for å redusere vibrasjoner og minimere risting av vaskemaskinen under drift. Dette kan forhindre overdreven slitasje på selve vaskemaskinen og miljøet rundt.
   
 • Stabilitet. Dempesystemer gir forbedret stabilitet under sentrifugeringssyklusene. Dette er viktig for å sikre at vaskemaskinen forblir på plass, noe som kan forårsake skade eller sikkerhetsrisiko.
   
 • Forbedret rengjøringsytelse. Når vaskemaskinen holder seg stødig, kan den gi bedre friksjon mellom klær, vaskemiddel og vann, noe som resulterer i renere og grundigere rengjøringsresultater.
   
 • Redusert støy. I omgivelser hvor flere maskiner kjøres samtidig, er det avgjørende å redusere støynivået for å opprettholde et komfortabelt og produktivt arbeidsmiljø.
   
 • Lengre levetid. Redusert belastning på komponenter betyr mindre slitasje, noe som potensielt kan føre til færre vedlikeholdsproblemer og lengre levetid.
   
 • Energieffektivitet. Med reduserte vibrasjoner og forbedret stabilitet, fungerer vaskemaskinen jevnere, og krever mindre energi for å balansere og opprettholde riktig drift.
   
 • Brukeropplevelse. Et dempesystem forhindrer overdreven støy og vibrasjoner som kan forstyrre brukere eller forstyrre andre aktiviteter i nærheten.
   
 • Vedlikehold. Redusert slitasje på komponenter og jevnere drift gir enklere vedlikehold og kostnadsbesparelser.

Profesjonelle vaskemaskiner

Alle profesjonelle vaskemaskiner
   
   
   
   
   
   
   
Profesjonell vaskemaskin og tørketrommel i rustfritt stål plassert ved siden av hverandre

Velg riktig maskin: Dette må du tenke på

 • Kapasitet. Hvor mye vasker dere? Store bedrifter trenger maskiner med høy kapasitet for å håndtere store mengder vasketøy effektivt.
   
 • Programmer og funksjoner. Velg en maskin med varierte vaskeprogrammer og funksjoner som møter spesifikke behov, som delikatvask eller hurtigprogrammer.
   
 • Pris og kvalitet. Balanser budsjettet med kvalitet. Investering i en dyrere, men mer holdbar maskin kan være mer økonomisk over tid.
Elkjøp Bedrift – vi finner en løsning!

Uansett størrelse på bedriften din, er målet vårt å møte dine behov innen innkjøp av teknisk utstyr, IT-tjenester og profesjonelle produkter. Elkjøp Bedrift bistår alt fra kommuner, til større og mindre kontorer, butikker, håndverkere og mange andre bransjer. Vi hjelper deg med gode råd, levering og montering slik at du kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe – nemlig arbeidshverdagen din.

Vi hjelper deg med:

 • Levering. Vil du ha varen båret helt inn på kjøkkenet, eller opp den bratte trappa?  Ikke noe problem. Bestill levering med innbæring.

 • Montering*. Få effektiv, profesjonell og trygg installasjon av de nye produktene dine. Med denne tjenesten kan du være sikker på at produktet monteres og klargjøres korrekt, slik at du kommer raskt i gang på en trygg måte. 

 • Resirkulering. Vi tar gjerne med oss ditt gamle produkt og resirkulerer det. Du slipper å kjøre avfallet til miljøstasjonen og får én ting mindre å tenke på.

 • Finansiering. Det skal være enkelt, smidig og ikke minst trygt å handle hos oss. Vi tilbyr en rekke forskjellige betalingsalternativer, slik at du kan velge den betalingsformen som passer best.

*Vær obs på at vi tilbyr montering på profesjonelle produkter som har samme tilkobling og forsyningsspenning som ordinære konsumentprodukter - 1fas230 volt-modellene (vanlig strømkabel). Er du usikker om dette angår bedriften din eller ikke? Ta kontakt nedenfor, så bistår vi deg. 

Behov for å snakke med en bedriftsrådgiver?