Hopp over navigasjonen

Fordelene med å velge en profesjonell tørketrommel

Profesjonelle tørketromler sparer bedriften din for tid, forbedrer tekstilkvaliteten og reduserer driftskostnader. Se hvor stor forskjellen på en vanlig og profesjonell trommel faktisk er.

Hvitt vaskerom med frontmatet vaskemaskin og en haug med tøy på toppen av benken

Håndtering av store mengder vasketøy er en daglig utfordring for mange bedrifter, for eksempel innen restaurant- og helsebransjen, og flere opplever at standard husholdningstørketromler kommer til kort i møte med stadig voksende hauger med skittentøy. 

Heldigvis finnes det en løsning: Profesjonelle tørketromler er designet for å håndtere store volum av klær effektivt, samtidig som de er utstyrt med avanserte funksjoner som tilpasser tørkeprosessen til ulike tekstiltyper. 

Her er noen av de viktigste forskjellene på en vanlig og profesjonell tørketrommel:

 • Varmeeffekt: Mens 3 kW gir akseptable tørketider i husholdninger, er profesjonelle avtrekkstørketromler utstyrt med opptil 5 kW varmeeffekt. Dette kan redusere tørketiden med over 50 prosent. 
   
 • Filter: Profesjonelle tørketromler har opptil seks ganger større dobbeltdørs lofilter. Et effektivt lofilter hindrer lo og støv fra å nå kondensatoren og viften. Dette er perfekt om du for eksempel driver en frisørsalong og trenger å rense lofilteret ofte.
   
 • Tilkobling til eksterne systemer: Smarte bookingsystemer og tidsstyring er en fordel når trommelen skal brukes av flere avdelinger (eller bedrifter). Dette er ikke mulig i vanlige husholdningstromler.
   
 • Brukervennlige: Flere profesjonelle tørketromler har et intuitivt brukergrensesnitt med mulighet for å velge midlertidig språk – en stor fordel om maskinen skal benyttes av flere brukere.
   
 • Fleksible elektriske tilkoblinger: Mens vanlige tromler er beregnet på plug-and-play installasjon, kan profesjonelle tromler kobles til ulike sikringer og elektriske oppsett, for eksempel 230V og 400V.
   
 • Testet for opptil 30.000 timer: I et profesjonelt miljø kjøres det gjerne opptil 70 sykluser per uke. Dette krever at testingen av profesjonelle maskiner er mer omfattende enn for husholdningsmaskiner – som på sin side er testet for opptil 10.000 timer.

Fem ting å tenke over når du skal velge tørketrommel til bedriften

 • Kapasitet og størrelse: Vurder bedriftens behov for tørkekapasitet. Større tørketromler kan håndtere mer tøy, men krever samtidig mer plass og energi.
   
 • Energibruk og effektivitet: Se etter energieffektive modeller for å redusere driftskostnadene. Energimerking og -forbruk bør vurderes nøye.
   
 • Funksjoner og programmer: Vurder hvilke spesielle funksjoner og programmer som kan være nyttige for din bedrift, som dampfunksjoner, hurtigtørking, eller spesialprogrammer for ulike tekstiler.
   
 • Robusthet og holdbarhet: En tørketrommel i en bedrift vil sannsynligvis brukes oftere enn i et hjem, så det er viktig å velge en modell som er bygget for å vare og tåle hyppig bruk.
   
 • Pris og garanti: Balanser budsjettet med behovet for kvalitet. En dyrere modell kan være mer kostnadseffektiv over tid. Sjekk også garantivilkår og serviceavtaler.
Sengetøy brettet og stablet på skaphyllen
Hvit Asko Professional tørkeskap fylt med uteklar og sko til barn

Her er fem grunner til å velge tørkeskap:

 • Skånsom tørking: Tørkeskap bruker skånsom, kontrollert varme for å tørke klær, tekstiler og andre gjenstander. Dette kan være spesielt nyttig for ømfintlige stoffer som kan bli skadet av tradisjonelle tørketromler.
   
 • Energieffektivitet: Avhengig av modell og design kan tørkeskap være mer energieffektive enn tradisjonelle tørketromler, spesielt for mindre belastninger eller ømfintlige gjenstander.
   
 • Spesialisert tørking: Tørkeskap brukes ofte til spesialiserte formål. For eksempel kan de brukes til å tørke vått utendørsutstyr som regnfrakker eller skiklær, noe som bidrar til å opprettholde vanntette egenskaper.
   
 • Hygiene og desinfisering: Tørkeskap kan bidra til å eliminere fuktighet fra gjenstander, redusere veksten av mugg og bakterier. Dette kan være spesielt viktig for gjenstander som er vanskelige å lufttørke grundig.
   
 • Stillegående drift: Tørkeskap er generelt mer stillegående enn tørketromler, noe som gjør dem egnet for miljøer der støy er et problem.

Finn profesjonelle tørketromler for din bedrift

Alle profesjonelle tørketromler