Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Person rengjør mobiltelefon

Hvor ofte rengjør du mobilskjermen?

Smarttelefonen er med oss over alt. På jobb, i skogen, på reise, i lomma, på sofaen og i senga. Ved spisebordet og stranda. Så, i tillegg til å bli utsatt for støv og møkk, blir den raskt en gedigen bakteriebombe hvis du ikke rengjør mobilskjermen og tastene. I tillegg kan alt støvet og smussen være grunnen til at telefonen lader dårlig.

Men hvordan skal for eksempel en iPhone-skjerm rengjøres, og hvilke triks har vi for å fjerne støv og lo fra Samsung Galaxy sin ladeinngang? Les videre for å finne det ut.

Person rengjør skjermen på en mobiltelefon

Rens mobilskjermen så enkelt som mulig

Det kan sitte mange bakterier og mye smuss på telefonen, slik at det er fristende å vaske og tørke over mobilskjermen med antibac, ren alkohol eller kanskje oppvaskmiddel.

Men dette må du for all del ikke finne på!

Ikke bare fordi væsken i seg selv kan trekke inn i telefonen og ødelegge det tekniske. Men fordi all flytende væske og pussing av skjermen vil fjerne et hydrofobisk belegg som smarttelefonene har begynt å produseres med de siste årene. Dette belegget hindrer at telefonen får fettflekker over hele seg.

En myk klut som ikke loer er dermed det beste redskapet du kan bruke for å rengjøre mobilskjermen. Og er du ekstra flink går du over med kluten én gang om dagen.

person monterer skjermbeskyttelse på telefon

Beskytt mobilskjermen mot smuss

Hvis du helst vil unngå å måtte rengjøre skjermen på smarttelefonen din ofte, og heller vil beskytte den mot smuss og samtidig riper, kan du jo også utstyre den med en skjermbeskytter som byttes ut et par ganger i året.

Husk at skjermbeskytteren skal festes på en ren mobilskjerm, så pass på at du rengjør skjermen med en myk klut før du fester skjermbeskytteren.

Hvis du ikke ønsker å montere skjermbeskyttelsen selv kan du få den presisjonsmontert hos oss.

Du kan kjøpe skjermbeskyttelse til din telefon her hos Elkjøp.

Telefon som lades

Lader telefonen dårlig?

Hvis mobilen din plutselig har sluttet å lade, eller det virker som om den har dårlig kontakt med laderen, er det ikke nødvendigvis noe galt med hverken laderen din eller smarttelefonen din. Sjansen er stor for at det heller er støv og lo som har samlet seg i lyd- og ladeinngangen på telefonen. Til og med de små hullene til høyttaleren kan fylles opp med lo og dermed avgi en mer dempet eller tidvis statisk lyd.

Heldigvis kan du fint fjerne lo og støv fra mobilen selv, men pass på at du bruker riktig verktøy. En myk pinne eller tannpirker i plast er perfekt til å forsiktig grave ut lo og støv ut fra lyd- og ladeinngangen, høyttaleren og sprekkene langs telefonens fysiske taster.

Bruk aldri ting laget av metall for å rense telefonen (som for eksempel binders, pinsett eller nål). Metall er strømledende og kan rett og slett kortslutte telefonen.

Se vårt utvalg av rengjøringsprodukter

Ingen produkter er tilgjenglig

Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Til TV-skjermer
  • Antistatisk gel, drypper ikke
  • Mikrofiberklut inkludert
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Til LCD-, LED- og plasmaskjermer
  • Fjerner støv, skitt og fett
  • Rengjøringsklut inkludert
  
 
Sandstrøm skjermrens til mobil/nettbrett
S0CKIT15
Sandstrøm skjermrens til mobil/nettbrett
69
Demovare fra kr 55
 
 
  • Praktisk skjermrens
  • Antidrypp rengjøringsgele
  • Mikrofiberklut er inkludert
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (<5)  
  
 

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: