Hopp over navigasjonen
mann holder rengjøringsspray og en airpod

Slik tar du best vare på de trådløse øreproppene dine

Ørepropper, Airpods, øreplugger – helt trådløse hodetelefoner har mange navn, og vi har dem med oss nesten overalt. Derfor er det viktig at vi tar godt vare på dem, både når det gjelder regelmessig rengjøring, hvordan du lader dem riktig, og vedlikehold generelt. For at øreproppene skal vare så lenge som mulig, og til og med kanskje lenger enn ventet, er det viktig at du gjør dette riktig. Her er de beste tipsene våre til hvordan du gjør det.

Slik rengjør du øreproppene på riktig måte

Hvis du bruker helt trådløse ørepropper daglig, bør du rengjøre dem en gang i uken. Det gjør at du får fjernet ørevoks, støv og skitt som samler seg i øreproppene. Hvis du rengjør dem ofte, får ikke skitten satt seg, og det blir dermed lettere å rengjøre dem. 

En gang i måneden bør du rengjøre øreproppene ekstra grundig. Dette gjelder også etuiet de ligger i.

Rengjøringssett til ørepropper:

   
   
   
   
   
   
   
mann løper utendørs med ørepropper i ørene
Slik får du lengre batteritid på øreproppene

Er det ikke irriterende når øreproppene plutselig går tom for strøm når du sitter på bussen på vei til jobben eller er midt i en treningsøkt? Heldigvis finnes det ulike triks du kan bruke til å forlenge øreproppenes batteritid.

1. Bruk en original lader

Bruk laderen som er beregnet på øreproppene. Dette er den beste måten for å sørge for at du får best mulig batteriytelse. Vær forsiktig med å bruke ladere fra tredjeparter, da disse utgjør en større brannfare. Ladere fra tredjeparter kan også skade kretsen på batteriet og forkorte batteriets levetid. Det er også viktig å følge god ladepraksis. Når du kobler til laderen for eksempel, må du passe på at alle pinnene kommer helt inn i sine respektive porter på kontakten og på hodetelefonene. Slik unngår du å skade pinnene.

2. Aldri lade under varme forhold

Hvis etuiet er varmt, bør du vente før du kobler til laderen. Hvis du lader elektronisk utstyr enten hvis de er varme eller det er varmt i luften, kan varmen føre til permanent skade på batteriet og redusere levetiden. En av de største fiendene til batterier er dessuten ekstreme værforhold. Hold hodetelefonene unna varme og direkte sollys.

3. Aldri overlad øreproppene

Når du lar en enhet stå tilkoblet laderen etter at batteriet er fulladet, fortsetter laderen å forsyne enheten med strøm, og det er ikke bra for batteriet. Overlading gjør at det utvikles varme. Varmen skader cellene i batteriet, og til slutt blir batteriet ubrukelig. Når du overlader en enhet, tvinges den til å jobbe ekstra for å kompensere for den ekstra strømmen den tar imot.

kvinne med ørepropper i ørene ser på smarttelefon
Slik får du best mulig lyd med øreproppene

Er lyden på de trådløse øreproppene ikke optimal til ditt bruk? Det kan vi hjelpe med. Hvis du følger disse enkle triksene, vil du få bedre lydkvalitet uten at det går utover batteritiden.

- Sett øreproppene riktig inn i øret, og sørg for at du bruker en silikontupp i riktig størrelse. Alle trådløse ørepropper leveres med gummitupper i ulike størrelser. Prøv de ulike størrelsene, og velg den som passer ørene dine best. Dette vil påvirke lydkvaliteten i svært stor grad.

- Velg best mulig lydkvalitet i Spotify, Google Music, iTunes osv. Ved å endre lydinnstillingene fra normal til beste tilgjengelige kvalitet får du bedre lyd med øreproppene dine. NB! Etter at du har endret innstillingen for lydkvalitet, kan det ta litt tid før strømmetjenesten får oppdatert musikken du spiller av eller er i avspillingskøen.

Finn riktige ørepropper

Se alle ørepropper