Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
14 nyttige apper for studenter

14 nyttige apper for studenter

Som student har du sikkert lite penger og mye å gjøre både i studiene og på privaten. Da er det godt at det fins apper. Her har vi samlet noen gode gratisapper med stor nytteverdi, enten du sliter med å finne frem til riktig forelesningssal, med innleveringene eller med økonomien.
Tavle med kalender og post-its

1. Canvas student

(iOS, Android – gratis): Canvas er nesten uunnværlig hvis du studerer ved en av høgskolene som bruker den. Appen gir tilgang til alt innhold til studieemnene dine på samme måte som du får via datamaskin. Den kan også sende pushvarsler om nytt innhold rundt emnene.

Notisblokk med to-do liste på et bord

2. Wunderlist

(iOS, Android, Windows – gratis): Wunderlist er egentlig nyttig både i studiene og i livet for øvrig. Den brukervennlige appen er perfekt til å lage huskelister, oppgavelister og handlelister, og å følge opp underveis som de blir gjort. Listene kan også deles med andre.

Kalender og telefon på et bord

3. myHomework studieplanlegger

(iOS, Android – gratis): myHomework studieplanlegger kan hjelpe deg å planlegge hverdagen. Hold styr på timer, hjemmeoppgaver og eksamener. Med en oversiktlig og brukervennlig design, mister du ikke overblikket.

Person skriver notater i en bok

4. Evernote

(iOS, Android, Windows – gratis): Evernote lar deg ta notater på mobilen eller nettbrettet og synkronisere dette automatisk til alle enhetene dine, eller dele med andre som bruker appen. Dere kan også samarbeide gjennom chat-funksjonen, lage huskelister, sette opp påminnelser, ta lydopptak og legge til bilder.

Kvinne skriver på et whiteboard

5. Microsoft Office Lens

(iOS, Android, Windows – gratis): Microsoft-appen Office Lens er genial PDF-scanner som er svært nyttig for studenter. Med den kan du ta bilde av tavlen, boksider og annen tekst – også på skrå. Tar du bilde av maskinskrift, lar den deg til og med lagre bildet som redigerbar tekst!

Kvinne sitter foran en bærbar computer med en bok

6. Citation Maker, Citation Generator Lite og EasyBib

(iOS, Android – gratis): Som student er det å angå korrekte kildehenvisninger viktig. Da kan Citation Maker (Android), EasyBib og Citation Generator Lite (iOS) være en stor hjelp. Ved å scanne bokens strekkode eller taste inn andre opplysninger, skaper appen den korrekte kildehenvisningen. Du kan velge mellom ulike kildehenvisningsformater.

Person slår ord opp i ordbok

7. Merriam-Webster Dictionary

(iOS, Android – gratis): Uansett hvor du studerer, er sannsynligheten stor for at det står engelske bøker på pensum. For å hjelpe deg å forstå det du leser og til å skrive korrekt engelsk, er Merriam-Websters ordbok helt super. Ved å installere appen får du tilgang til ordforklaringer, synonymer, antonymer og mye mer, også når du er offline.

Person sittr med datamaskin og kalkulator

8. Free Graphing Calculator 2 og EduCalc Classic

(iOS, Android – gratis): Med Free Graphing Calculator 2 (Android)/EduCalc Classic (iOS) får du en komplett kalkulator på nettbrettet og mobile. Den kan også tegne grafer og vise beregninger, slik at du enklere kan forstå dem og lære hvordan ting henger sammen.

Mand sidder udenfor med tablet

9. Google Drive

(iOS, Android, Windows – gratis for 15 GB lagring): Så lenge du er tilkoblet nettet, vil Google Disk sørge for at arbeidet ditt alltid er lagret i skyen. På den måten kan du jobbe både på telefon, nettbrett og datamaskin uten å bekymre deg for om du jobber i seneste versjon. Med andre ord perfekt for semesteroppgaven.

Labyrint

10. Mazemap

(iOS, Android – gratis): Sliter du med å finne frem til riktig forelesningssal? Med Mazemap får du hjelp. Appen inneholder oversiktskart over bygninger og kan guide deg dit du skal. Appen virker på en god del universiteter i Norge, samt noen i bl.a. Sverige, Danmark, USA og England. I tillegg kan appen brukes på flyplasser og sykehus.

Mann holder seg på hodet foran en stabel bøker og titter ned i mobilen

11. Studentbevis

(iOS, Android, Windows – gratis):Med denne appen trenger du ikke lenger vise studentbevis og kvittering for å få studentrabatt på toget eller andre steder. Du kan bare vise telefonen! Appen kan brukes av studenter ved de aller fleste norske universiteter og høgskoler.

12. Vipps

(iOS, Android, Windows – gratis): Ikke bli han eller hun kjipe som aldri betaler for ølen du bommet eller spleising på taxien. Med Vipps trenger du bare mottakerens telefonnummer, og vipps så er pengene sendt.

13. Too Good To Go

(iOS, Android – gratis): Med et knapt studielån på kontoen har du neppe lyst til å bruke mer penger enn du trenger på mat. Og i hvert fall ikke når du kan få god mat til en rimelig penge – og samtidig bidra til bedre miljø! Too Good To Go lar deg kjøpe restematen fra restauranter og bakerier billig. Kanskje du kan invitere studentvennene på middag?

14. Mattilbud

(iOS, Android, Windows – gratis): Appen Mattilbud samler ukens tilbud hos alle de største matvarekjedene. Dermed blir det enklere å handle billig, og studentøkonomien blir litt enklere.

Les mer om Elkjøps produkter:

Les mer om Elkjøps produkter:

Se og les om Elkjøps smarte produkter: