Logo Elkjøp
Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Slik kjøper du riktige hodetelefoner

Før var det to typer headset, eller hodetelefoner om du vil. Det var de store. Og de litt mindre. Nå er mulighetene nær sagt uendelige. Det finnes et headset til omtrent hva som helst. De kommer i alle farger og fasonger, i alle prisklasser og til flere formål. Vi har laget en liten oversikt til deg så det blir litt lettere å vite hva du skal vektlegge når du skal kjøpe ditt neste headset.

Miniguide for hodetelefoner

Headset for barn. www.philips.com

Hodetelefoner til barn

Det er ikke til å stikke under stol at barns bruk av nettbrett og telefoner kan være i overkant støyende og irriterende for oss rundt til tider. Det er ikke alltid man har like lyst til å høre på begge barnas favorittmusikk, eller yndlingsfilm – samtidig – i bilen eller i stua.

Med et headset tilpasset barn løser dere dette problemet lett, men det er noen ting man må tenke på. Barn har sensible ører og det er derfor satt en anbefalt desibelgrense som alle barnetilpassede hodetelefoner må holde seg under. Dette betyr at du trygt kan kjøpe disse og være sikker på at de aldri vil gi mer enn 85 db og lite bass. Det er heller ikke anbefalt at barn under tre år bruker hodetelefoner, så frem til da må du nesten tåle Bestemor Skogmus’ vise for endte gang på vei opp til vinterfjellet.

Du kan også velge mellom trådløst headset eller et med ledning. Fordelen med førstnevnte er at barnet kan gå bort fra nettbrettet eller telefonen uten fare for at enheten blir med i slengen. Man unngår også brudd på kabelen, noe som ikke er heldig for hverken hodetelefonene eller enheten det er koblet til. Se noen utvalgte modeller her

Hodetelefoner til jobb

De aller fleste som ønsker seg et headset til jobb, er på jakt etter ett som skiller ut støy og lar deg ta telefonen samtidig som du kan lytte til egen musikk i god kvalitet. Her kan du faktisk selv ofte velge hvilken støy du ønsker å fjerne; om det er noen lyder, alle lyder eller om du vil høre hva folk sier rundt deg. Dette gjør de nye headsettene ypperlige for deg som jobber i produkjsonslokaler eller landskap.

Du kan velge mellom større omsluttende hodetelefoner eller mer diskret ørepropper. Den største fordelen med sistnevnte er at det ikke blir like varmt som med de som omslutter øret helt. Men også disse små hodetelefonene kan holde unødvendig støy borte. Ved hjelp av en liten mikrofon som tar opp lyden i rommet rundt deg, skaper headsettet en motstøy som gjør at lydbildet ditt mister den omkringliggende lyden. Det du hører er din musikk eller den du snakker med på telefon.

Og apropos det siste; husk at selv noen av de større hodetelefonene kan kobles opp til telefonen din sånn at du kan svare på anrop uten å måtte bytte headset!


Excellent noisecancelling from Sony.no


Jabra Sport Pulse - Råe inears for trening
Hodetelefoner til trening

Når du skal velge hodetelefoner til trening er det mange ting å tenke på. Du vil unngå å sette deg fast i ledningen, de må være lette, ikke for varme, sitte godt og ha god batterikapasitet. I tillegg finnes det apper og pulsmålere og en rekke andre muligheter – så her er det ikke lett å velge rett! Det første du må ta stilling til er om du trenger og vil bruke alle de små tilleggsattributtene som har dukket opp de siste årene. Det er ikke sikkert at du trenger nok en enhet som måler puls og temperatur og hvem vet hva, men om dette er avgjørende for deg – så finnes det meste. Da er det bare lommeboka som avgjør hvor grensa skal gå.

Dette er den kategorien der det aller viktigste er hvor godt headsettet sitter. Å ustanselig miste en ørepropp under joggeturen kan ødelegge selv den fineste treningsøkt, så her er passform helt vesentlig. De bør være lette og ha mulighet til å bytte ut enkelte bestanddeler for å tilpasse pluggen til ditt øre. Det kan være en fordel at de er trådløse da dette gir deg større frihet i treningen, og da er batterikapasitet også en viktig faktor. Les mer om våre sportshodetelefoner her

Hodetelefoner til spill

Dette er hodetelefoner som vil bli brukt mye. Og lenge. Dessuten tilfaller også disse en brukergruppe med sterke preferanser. Det er viktig at headset til spill har justerbar mikrofon. Lydbildet kan enten være surround eller stereo. Vi anbefaler surround slik at man i enda større grad føler at man står midt inne i spillet. På de aller fleste headset for spill vil man også ha mulighet til å programmere inn forhåndsinnstillinger slik at man lett kan bytte lybilde eller andre detaljer ettersom man bytter spill.

Og har du tenkt på en ting; gjennom mange spill snakker man med folk over hele verden, og dermed utvikler man seg enormt på engelsk! Hvem hadde vel ikke satt pris på den språktreningen i sine unge år på skolen?

Du kan lese enda mer om headset til spill i denne artikkelen

Gaming

Finn riktig type hodetelefoner:

In-ear hodetelefoner

In-ear er mest brukt, og de passer perfekt til din smarttelefon. De settes rett i øret og er veldig lette. In-ear er svært mobile og gjør at du kan høre på musikk hvor enn du måtte befinne deg. 
Se vårt utvalg av in-ear hodetelefoner her. 

Around-ear hodetelefoner

Around-ear har store kopper rundt hele øret så du får mindre trykk på selve øret og økt komfort. Disse leverer førsteklasses lydkvalitet. Noen er også støydempende og lydisolerende, hvilket hjelper deg å nyte musikk uten forstyrrelser utenfra. 


Se vårt utvalg av around-ear hodetelefoner her. 

On-ear hodetelefoner

Disse er designet for å hvile lett på ørene, og sitter på en bøyle som festes over hodet. Disse har vanligvis flate øreputer som ikke dekker ørene fullstendig til, men gir deg fantastisk lyd samtidig som du ikke isoleres helt fra omverden. Se vårt utvalg av on-ear hodetelefoner her. 

Spesielle funksjoner for enda mer praktisk lytteopplevelse!

Støydemping

Støydempende modeller lar deg oppleve musikken på den måten den var laget. Spesielt effektivt på fly- og togreiser; de utestenger lave, konstante frekvenser fra for eksempel flymotorene. Støydempende hodetelefoner finnes både som aktive og passive modeller. Aktivt støydempende hodetelefoner benytter aktiv støykontroll. De har en innebygget mikrofon som måler lydbølger der du befinner deg, og blander dette i lyd du hører fra headsettet.

Se vårt utvalg av hodetelefoner med aktiv støydemping her. 

miniguide støydemping
miniguide bluetooth

Bluetooth

Vil du oppleve friheten du får ved å ha et hodesett uten ledninger, bør du velge hodetelefoner med Bluetooth. Bluetooth representerer det nyeste i teknologi for hodetelefoner. Par hodetelefonene med med din avspillingsenhet via Bluetooth og nyt musikk uten ledninger. Dette er et perfekt valg til trening. 

Les mer om våre hodetelefoner med Bluetooth her. 

Les mer om våre mange lydprodukter her:

miniguide hodetelefoner

Finn Elkjøps mange artikler om lydprodukter her

Vi har hodetelefoner i alle prisklasser og varianter

Ingen produkter er tilgjenglig

Philips hodetelefoner A1PRO/00
A1PRO
Philips hodetelefoner A1PRO/00
999
 
 
 • Profesjonelle on-ear DJ-hodetelefoner
 • Overlegen lydisolering
 • Komfortabel passform, holdbar design
  
 
Philips hodetelefoner A3PRO/00
A3PRO
Philips hodetelefoner A3PRO/00
1 695
 
 
 • Profesjonelle around-ear DJ-hodetelefoner
 • Overlegen lydisolering
 • Komfortabel passform, holdbar design
  
 
Philips hodetelefoner A5PRO/00 Philips hodetelefoner A5PRO/00
A5PRO
Philips hodetelefoner A5PRO/00
2 995
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (5+)  
 • Profesjonelle around-ear DJ-hodetelefoner
 • Overlegen lydisolering
 • Komfortabel passform, holdbar design
  
 
Onkyo A800B around-ear-hodetelefoner (sort) Onkyo A800B around-ear-hodetelefoner (sort)
A800B
Onkyo A800B around-ear-hodetelefoner (sort)
3 995
 
 
 • Around-ear-hodetelefoner
 • High Resolution-lyd
 • 4–40 000 Hz
  
 
Apple AirPods trådløse hodetelefoner Apple AirPods trådløse hodetelefoner
APPAIRPODS
Apple AirPods trådløse hodetelefoner
1 490
 
Sammenlign
Vis produkt
Ubekreftet 11.12.2017  
 • Helt trådløs
 • Auto-play, 1 trykkskontroll
 • Ladeetui
  
 
Apple EarPods in-ear-hodetelefoner (hvit)
APPEARPODSL
Apple EarPods in-ear-hodetelefoner (hvit)
299
 
 
 • In-ear-hodetelefoner
 • For iOS 10 eller nyere
 • Lightning-kontakt
  
 
Loading

Sist oppdatert: 03.03.2016 16:40:27