COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Her er vinnerne av hyttekonkurransen

Over 7000 hytteeiere deltok i Elkjøps store sommerkonkurranse om å få hytta si oppgradert. Dette er de heldige vinnerne av premier for over 400.000 kroner.

Aller først: Tusen takk til alle som deltok! Det har vært et voldsomt engasjement, og juryen har kost seg med bilder og beskrivelser av sjarmerende hytter over hele landet. Mange har lagt ned mye arbeid i påmeldingen sin og levert inn dikt, spilt inn sanger og laget video.

Juryens kriterier for valg av vinner har vært hyttas behov for oppgradering, fremkommelighet, fasiliteter (som innlagt strøm og vann) og kreativitet i påmeldingen. Vinnerhyttene måtte også befinne seg i et område som er enkelt tilgjengelig for dem som skal utføre oppgraderingen.

Juryen har bestått av Charlotte Lütchke Solberg fra Elkjøp Norge, Helje M. Beisland og Tale Henningsen fra Fargerike og Heidi Sinding-Larsen fra Schibsted Partnerstudio.

– Vi elsket hytta fra første stund!

1. premie: Kirsten Skylstad og Reidar Johansen, Hytte på Hvaler

Hytta som vant oppgradering for over 400.000 kroner ligger vakkert til ved sjøen på Hvaler i Fredrikstad. Kirsten og Reidar ble pensjonister for et par år siden, og har eid hytta i 35 år – siden de var studenter:
– Med seks barn og full jobb i disse årene, har vedlikeholdet blitt heller dårlig. Nå har vi åtte barnebarn, og hytta er i bruk fra tidlig vår til sent på høst. Nå er den rimelig sliten, og det er vi også, sier Kirsten.

Hvaler-paradiset fylles titt og ofte opp av både barn og barnebarn, og hver sommer tar Kirsten og Reidar barnebarna med på skjermfri uke på hytta, hvor de leker fra morgen til kveld. Det er spesielt kjøkken og bad som er slitt, og veggene trenger sårt et malingsstrøk eller to.

Nå får pensjonistparet velge seg et nytt Epoq-kjøkken, og Fargerike skal sette nytt preg på veggene. Nye hvitevarer fra Electrolux gjør kjøkkenet komplett, og storfamilien vil garantert fryde seg over smarte sikkerhetsløsninger fra Wattle, den lekre tv-en Frame fra Samsung samt mye, mye mer.

-Altfor lave kjøkkenbenker

2. premie: Morten og Ingebjørg Grøtvedt, Hytte i Viken

Det var datteren Pernille som i smug meldte på foreldrenes hytte til konkurransen. Gjett om de ble overrasket da de siste sommerferiedag fikk vite at de var i finalen!

Denne sjarmbomben av en sekstitallshytte ligger i skogen, rett ved et vann. Det lille kjøkkenet er plassbygget av Mortens far, men i dag er kjøkkenbenkene blitt altfor lave for nye generasjoner. Vonde rygger er dermed en kjensgjerning når det skal vaskes opp på hytta. Hele storfamilien elsker hytta og bruker mye tid der. Pernille ble fridd til av sin kjære her, og det var også her han møtte foreldrene hennes for første gang.

Som vinnere av andrepremien får familien en stor pakke med smarthus- og sikkerhetsprodukter fra Wattle, pluss en varmepumpe fra Electrolux. Gratulerer!


-Nye tider på familiehytta

3. premie: Rune Halkjelsvik og Hege Blix Bernhardsen, Hytte på Saltnes

Hege og Rune har lyst til å tilbringe mer tid på hytta, men den er så sliten at det er mye som må gjøres før det blir et trivelig sted å være. De har en datter på fire måneder som de gjerne vil gi gode minner fra hytta – akkurat som Hege husker det fra sin barndom – men med en baby er det ikke enkelt å prioritere oppussing.

Hytta ligger ved sjøen og er bygget på slutten av 70-tallet, med et tilbygg fra tidlig 90-tall. Kjøkkenet er lite og slitt, og paret ønsker seg større kjøkken og mer farger på hytta. Drømmen er gul gang og blå stue!

I tillegg til varmepumpe fra Electrolux, vinner også Rune og Hege en smarthus- og sikkerhetspakke fra Wattle.


4.–10 plass – vant hver sin varmepumpe fra Electrolux:

Marit Hillbom, Hytte på Prestfoss

Marit arvet den 45 år gamle hytta da faren hennes døde. Her har hun tilbragt alle barndommens somre, men fikk seg ikke til å gjøre hytta til sin egen. Den ble nærmest stående som et monument over fortiden, og nå har hytta stått ubrukt i nesten 16 år. Så kom coronaviruset, og hyttelivet ble plutselig mer aktuelt for den yngre generasjonen. Vaskebøtta ble tatt frem, og kjærligheten til hytta vokste mer og mer. Men som så mange andre gamle hytter, trenger den en real oppgradering.

Jan-Erik Granli, Hytte i Våler

Gina Cecilie meldte foreldrenes hytte på i konkurransen. Hun ville gjerne at de skal kunne reise på hytta uten å bekymre seg over ting de burde gjort, men ikke har helse til. De har eid hytta i over ti år, og hele tiden har de snakket om å male eller beise de mørke veggene, samt å få byttet ut den slitte kjøkkeninnredningen.


Heidi og Tor Erga, Hytte på Lillehammer

Dette paret fant kjærligheten mens de studerte sammen på Lillehammer. Samtidig forelsket de seg i turområdet Nordseter, og har dratt tilbake flere ganger etter at de bosatte seg på Sandnes. Etter 25 år som ektepar, ble endelig drømmen om hytte på Nordseter virkelig. Hytta bærer sterkt preg av 80-tallet, og familien drømmer nå om å gjøre den mer tidsriktig.

Håvard og Anne-Grethe Kydland, Hytte på Stathelle

Anne-Grethe eier hytta sammen med broren Ole. De har begge tre voksne barn hver, så hytta ved sjøen på Stathelle er godt brukt hele året rundt. Den eldste delen av hytta er imidlertid fra 1966, og den har en upraktisk kjøkkenløsning som de ikke finner ut av hvordan de kan utbedre. De trenger med andre ord hjelp!

Odd Magne og Henriette Liaskar, Hytte i Larvik

Her har vi et kreativt og handy ektepar som nærmest har pusset opp kontinuerlig siden de kjøpte hytta i 2016. De har et stort ønske om et funksjonelt utekjøkken på hytta – og litt mer farger inne, hvor det nå er grå vegger overalt. Samtidig tenker de mye på sikkerheten, siden det har vært endel innbrudd i området, så overvåkingskamera og alarm står også høyt på ønskelista.


Bjørg Johansen, Hytte i Valdres

Bjørg eier hytta sammen med sine fire søsken, og de fem familiene er flinke til å samarbeide om stedet. Hytta er egentlig farens barndomshjem, som de overtok for endel år siden. Og som Bjørg sier det selv: «Kjøkkenet som er der nå er helt forferdelig, mørkebrune skap, grønnblomstrete tapet og brun, stygg linoleum på gulvet.»


Jorun Lillehagen, Hytte på Rjukan

Joruns hytte ble bygget så tidlig som i 1925, men med senere tilbygg. Hytta er tidligere brukt som skolestue, er 13 meter lang og går derfor under navnet trettenmeter’n. De voksne barna maser om å få hytta mer moderne, for innvendig ser det nokså retro ut – med blant annet et gammelt kjøkken i hvitt og grønt.