COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

Hyttekjøkken – Ikke så mye som skal til for å få en wow-faktor

Det skal ikke mye til for å få en godt brukt furuhytte til å bli det koseligste stedet på jord. Kjenn deg selv, hva som er viktig for deg og ta deg tid til å finne ut av hva som passer og harmonerer sammen før du gyver løs med malingskost og drill.

Kirsten og Reidar var så heldige som vant den store hyttekonkurransen i 2020. Premien var et nytt kjøkken med hvitevarer, renovering av vegger og gulv fra Fargerike og smart-produkter fra Wattle.

Hytta ligger på idylliske Hvaler, og de har hatt den siden slutten av 80-tallet. Den gangen var det kun en liten campinghytte, men siden den gang har de utvidet hytta steg for steg.

De siste 15-20 årene har de ikke gjort så mye med hytta utenom det nødvendige vedlikeholdet.

– Vi kom til et punkt hvor vi bare ville være på hytta og slappe av og nyte livet.

Ønsket om litt oppussing har absolutt vært til stede de siste årene, men de visste ikke hvor de skulle begynne, og så for seg at en totalrenovering som ville ta veldig lang tid og koste mye penger.

Men det å bytte kjøkken og male vegger trenger ikke koste så mye eller ta lang tid. Vær smart med valgene du tar og prioriter det som er viktig for deg.

Farge utvalg

Farger som går ton-i-ton

Å ha farger på kjøkken og vegger begynner å bli mer og mer vanlig, men igjen er det fortsatt vanskelig å finne ut hva som er riktig og hva som passer sammen.

– Om ikke Fargerike hadde kommet med tips til farger på veggene, hadde jeg bare sagt «mal alt hvitt», ler Kirsten.

Kirsten og Reidar valgte farger som gjenspeilet lyset og livet utenfor hytteveggene.

Veggene og kjøkkenet går ton-i-ton, og bruken av ulike materialer setter liv til ellers så slette store flater.

Bildet før

Hva ble viktig for dere når dere valgte kjøkken?

– Jeg var helt klar på at det skulle være lettstelt og med glatte flater. Med stort og smått er vi i overkant av 20 stykker som bruker hytta og da er det viktig med god plass på kjøkkenet for at flere kan jobbe samtidig, og at det er lett å holde orden. Oppvaskmaskin ble også veldig viktig. De siste årene har vi hatt oppvaskmaskinen ute på terrassen, da våre barn ikke likte å ta oppvasken for hånd.

Ovn Ovn Ovn
Kaffemaskin Kaffemaskin
Blandebatteri Blandebatteri
Skap og belysning Skap og belysning
Detaljene skapene Detaljene skapene
Hele kjøkken Hele kjøkken
Dette gikk Kirsten og Reidar for:

Fronter: Trend light grey

Benkeplate: Massiv tre i oljet Bambus

Oppvaskkum: Blanco Zenar

Blandebatteri: Blanco Linus

Håndtak: Siena sort

Hvitevarer: Electrolux

En delikat hytte med nydelige farger

Etter god hjelp fra kjøkkenkonsulent Sine på Ullevål og Tove hos Fargerike på Alexander Kiellands plass, fant Kirsten og Reidar den beste løsningen på deres drømmekjøkken.

Kirsten forelsket seg fort i et mørkeblått kjøkken, men ente opp med et lysegrått kjøkken. Dette gjør at romfølelsen på kjøkkenet blir større og roligere, mens fargene tok de igjen på vegger, tekstiler og møbler.

Å jobbe med detaljer på kjøkkenet er med på å gjøre det lille ekstra. Her ble løsningen et blandebatteri og vask i samme tone som frontene. På den måten ble det en rolig harmoni.

Benkeplaten i hvitoljet bambus er med på å ta naturen inn og skaper balanse med det malte trepanelet.

Tv i stua Tv i stua
Sofa Sofa
Putene Putene
Lite bord med utsikt Lite bord med utsikt
Tv bilde 2 Tv bilde 2
Peis Peis

Godt inneklima

Varmepumpen Electrolux H7 holder deg avkjølt på varme sommerdager.  Og med varmefunksjonen blir sesongen på sommerhytta lengre.

La Tv’en være et bilde

Samsung The Frame med lydplanke. La lyd og bilde bli en del av interiøret, men uten at det går på bekostning av bilde og lyd kvalitet

Vegger og gulv skaper stilen

For å få det lyst og luftig er det fint å kombinere lyse gulv og vegger med kraftigere farger i interiørdetaljene. På Fargerike får du hjelp til å velge de rette fargene og gulvene for deg og din stil. Les mer her

Få looken på hyttekjøkkenet

Dela upp betalningen