Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Beskytt mobile med deksel

Slik beskytter du mobilen best mulig

Mobildeksel, lommebokdeksel eller «bare» vanlig skjermbeskyttelse. Hva er egentlig forskjellene? Her får du oversikten over de ulike måtene å beskytte mobiltelefonen.

Å knuse skjermen på mobiltelefonen er fort gjort. Og det er dyrt. Det koster gjerne flere tusen kroner å bytte skjermen på en smarttelefon.

Til gjengjeld er det billig å beskytte den. En skjermbeskyttelse eller mobildeksel koster bare noen hundrelapper, og vil som regel redde mobilen neste gang du mister den fra bordet eller ut av lommen.

Mann setter skjermbeskytter på telefon

En skjermbeskytter redder dagen

En skjermbeskytter av glass bør være minimum hvis du har en litt dyr mobil, mener butikkselger Markus Wilhelmsen i Elkjøp Phonehouse Arkaden i Oslo.

Slike beskyttere består av en løvtynn plate av forsterket glass, som du legger foran skjermen. Disse skjermbeskyttelsene av glass har så å si helt tatt over for plasthinnene som var vanlige for noen få år siden.

Plastfolien beskyttet egentlig kun mot riper. Glassplatene er derfor en mye bedre løsning. Med dem tar beskyttelsen av for støtet, slik at du i nesten alle tilfeller knuser den i stedet for å knuse skjermen,, sier Wilhelmsen.

Når det skjer, er det enkelt å bytte til en ny skjermbeskyttelse. Mobilen bak er nemlig like fin. Alt du må sørge for, er at skjermen er tørr og ren for smuss og støv før du legger den på.

Å bytte skjerm koster ofte halvparten av det selve mobilen koster, selv på de dyreste smarttelefonene. Da er det greit å spandere noen hundrelapper på en glassplate som redder telefonen, sier han.

De tynne glassplatene påvirker ikke touchskjermen og har hull til knapper, kamera og andre funksjoner.

Se alle våre skjermbeskyttere her.

deksel til telefoner

Ulike løsninger for mobildeksel

Hvis du virkelig ønsker å beskytte mobiltelefonen din, bør du også investere i et mobildeksel. Disse kan fås i både skinn, silikon og plast, og du kan velge mellom bakdeksler, flip-etuier som beskytter begge sider av mobilen, eller lommebokdeksler som også har lommer til kredittkort.

Du kan også velge mellom ensfargede mobildeksler, deksler med mønster, eller lage et personlig mobildeksel med egne bilder.

«Alle» mellom 15 og 30 år vil ha et kult deksel med farger og mønster. De litt eldre foretrekker gjerne en mer diskret beskyttelse, sier Markus Wilhelmsen.

Han forklarer at både bakdeksler, mobiletuier og lommebokdeksler gir god beskyttelse – også på siden. Det siste kan være viktig.

På noen telefoner ligger nettverksantennen i kanten. Hvis du da får fire kakk på samme sted, risikerer du å få dårligere dekning. Og andre telefoner har glass også på baksiden, slik at også det kan knuse. Da er mobildeksler som beskytter flere sider, en god løsning, sier han.

I tillegg beskytter deksler og etuier mobilkameraet mot riper når du legger telefonen ned på bordet. Hvis du velger et bakdeksel, bør du imidlertid kjøpe en skjermbeskyttelse i tillegg, slik at også fremsiden er beskyttet.

Når du kjøper et deksel er det viktig at det passer din telefon. Det er spesialdesignede deksel til forskjellige modeller, så det er viktig at du ser hva slags deksel du kjøper.

Se alle våre deksler her.

Fordeler og ulemper med lommebokdeksler

Et mobildeksel gjør mobiltelefonen litt tykkere. Ifølge Wilhelmsen gjør dette at spesielt lommebokdeksler, som bygger mest, er mer populært blant kvinner enn menn.

De har jo gjerne mobiltelefonen i vesken, slik at tykkelse og vekt ikke spiller like stor rolle, fortsetter han.

Et lommebokdeksel har mange fordeler: I tillegg til å beskytte mobiltelefonen både foran, bak og på siden, har det plass til kredittkort. Dermed slipper du å gå rundt med både mobiltelefon og lommebok eller kortholder.

Det eneste problemet er at du mister alt hvis du mister telefonen, sier Wilhelmsen.

Tidligere trodde mange at smarttelefonen avmagnetiserer kortene. Den frykten mener han er grunnløs.

Jeg har jobbet i telefonbutikk i tre år og solgt tusenvis av mobildeksler. Men jeg har aldri hørt om en kunde som har fått avmagnetisert kortene sine. Og i tillegg bruker du jo nesten kun chipen, sier han.

 Markus Wilhelmsen gir tips til hvordan du kan beskytte din smarttelefon