Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter

 Mer om sommer

Velg riktig grill

Guide - velg rett grill!

Det finnes en mengde griller å velge mellom på markedet i dag, og like viktig som merke og modell er valget av riktig type. For hva skal man egentlig velge mellom? Foretrekker du den klassiske kullgrillen eller den populære gassgrillen? Hvilke fordeler gir en elektrisk grill og smaker egentlig kjøttet bedre med kull? På denne siden vil du lære mer om de ulike typene, samt finne ut mer om hvilken type grill som passer best til din bruk.

De tre grilltypene

Velg riktig grill

Gassgrill

Dagens gassgriller gjør det enkelt å grille, med funksjoner man tidligere bare kunne drømme om – wokplate, sidebrenner, forskjellige soner og integrert termometer. Gassgrillen og dens kvaliteter sørger for at du får en kvalitetsgrill med mange muligheter til å lage god mat. En gassgrill er utstyrt med flere brennere slik at du får bedre kontroll og kan regulere varmen etter eget ønske. Med flere brennere kan du også velge områder som er varmere enn andre, perfekt om du skal grille forskjellige retter. Har du en interesse for grilling og liker å trylle frem spennende og smakfulle grillretter er gassgrillen perfekt for deg. Gassgrillen er dessuten lett å rengjøre og vil bli selve midtpunktet på terrassen.

Velg riktig grill

Kullgrill

Det er noe nostalgisk og fint med lukten av tennvæske og nytent kull. Det er sånn det liksom skal være. Det er duften av sol, sommer og ferie, og du kan grille vel så avansert på kull som på gass. Å grille med kull kan ta noe lenger tid enn om man velger en annen grillvariant, men med den unike smaken blir ventingen verdt det. En kullgrill er ofte også mindre enn en gassgrill og er dermed enklere å flytte rundt. I tillegg finnes det en rekke mindre kullgriller, designet for det urbane parklivet.

Velg riktig grill

Elektrisk grill

Bor du midt i byen og i en leilighet med balkong er en elektrisk grill perfekt for deg. En elektrisk grill tar liten plass og er dessuten enkel å oppbevare. Med en elektrisk grill trenger du ikke bekymre deg for å ha gass eller kull nok, og du kan klargjøre grillen på minutter. En elektrisk grill varmes opp på samme måten som en stekeplate og gir deg en viss frihet i forhold til varmejustering. Den ryker lite, har ingen faktisk flamme, er vesentlig mindre brannfarlig. Men du griller – ute!

Les mer om: