Guide: Pizzaovn - Hvilken skal du velge?
Hvordan fungerer forskjellige pizzaovner, og hvilken type skal du velge? Les våre tips og råd og finn den perfekte pizzaovnen for deg.

Fordeler med gassdrevet pizzaovn
- Varmes opp raskt og steker jevnt
- Enkel å betjene
- Mindre røyk og rengjøring

Fordeler med vedfyrt pizzaovn
- Autentisk pizzasmak
- Rask oppvarming
- Stemningsfullt med vedfyring

Fordeler med elektrisk pizzaovn
- Kan brukes innendørs
- Forhåndsinnstilte pizzaprogrammer
- Brukervennlig

Fordeler med pizzaovn med pellets
- Oppnår meget høy temperatur
- God røyksmak
- Rask steking

Gassdrevet pizzaovn
Hvordan fungerer en gassdrevet pizzaovn, lurer du kanskje på? Disse ovnene har gjerne en hel brennerstripe bakerst, slik at det alltid er en jevn flamme i ovnene. Du kan derfor legge inn deigen når du er klar. De trenger heller ikke like lang forvarming som mur- eller steinovner. Prinsippet bak gassdrevne ovner er at varmen stiger og det tilføres gass til brennere på toppen av et ovnskammer for å generere kraftig varme. Varmen stråler ned på pizzaer som legges på steinflaten nedenfor. Denne kraftige varmen gjør at fuktighet fra for eksempel osten fordamper, noe som gjør skorpen sprøere.
Vedfyrt pizzaovn
En vedfyrt pizzaovn er antakelig den beste måten å steke pizza på, men også den mest arbeidskrevende. Disse ovnene kan bli svært varme og opprettholder jevn temperatur under hele stekeprosessen.
Fyringen skjer i et mur- eller steinkammer i den bakre delen av ovnen. Flammene trekkes opp mot pipen og varmer opp pizzaovnen fra undersiden. Denne konstruksjonen gjør at du alltid får jevn varmefordeling i hele ovnen.
Lag deilig pizza med en pizzaovn:

Elektrisk pizzaovn
Elektriske pizzaovner er gjerne mindre enn andre typer pizzaovner. De er et flott supplement til kjøkkenet, uten å ta all plass på kjøkkenet. De kan nå en temperatur på opptil 400 °C, og det tar bare 2 minutter før pizzaen er klar. Vedfyrte og gassdrevne pizzaovner gir vanligvis en lik tekstur og smak, men med en elektrisk pizzaovn har du mer kontroll. Du du tilpasse stil og smak med forhåndsprogrammerte innstillinger, og lage alt fra tradisjonell italiensk steinovn bakt pizza til amerikansk Pan-pizza.
Pizzaovn med pellets
En pelletsgrill bruker trepellets laget av komprimert sagflis som gir en autentisk, vedfyrt smak. Pizzaovn med pellets er enda raskere enn vedfyrt pizza. Pellets lar deg lage mat så snart de antennes, uten å måtte vente på at ovnen skal forvarmes. Hvis du vil lage pizza raskt, er en pizzaovn med trepellets perfekt.