Hopp over navigasjonen

Tilbake på jobben: Gjør sunn luftkvalitet til en prioritering når kontoret skal gjenåpnes

Den pågående Coronavirus-pandemien har rammet bedrifter av alle størrelser og i alle sektorer verden over. Selv om COVID-19 fremdeles er her, i enkelte steder svært bekymringsverdig, er det i andre områder sakte startet med gjenåpning for bedrifter. Andre planlegger for at de ansatte skal komme tilbake til kontoret i de kommende ukene eller månedene.

Airthings Wave Pluspå en vegg i et kontormiljø

Forberedelser for å komme tilbake til jobben

Dersom du er sjef eller bedriftseier, og for tiden planlegger for at dine ansatte skal komme tilbake til sine opprinnelige arbeidsplasser, eller dersom du er en ansatt som planlegger å dra tilbake til kontoret, er frykt og nøling to helt rimelige følelser å kjenne på. Disse bekymringene gir flere spørsmål. Hva slags endringer til arbeidsflyten eller til bygningen kan gjøres for å sikre et trygt og komfortabelt miljø? Kan vi raskt og enkelt implementere nye sikkerhetsrutiner som ikke vil skade vårt allerede stramme budsjett?

Ta vare på de ansattes helse og velvære

Bedriftseiere og sjefer vet at deres ansatte er deres største ressurs, og at å beskytte deres helse og velvære må prioriteres. For det første er det viktig å huske av COVID-19 er et luftbåret virus som trives i innendørsmiljøer på grunn av nærhet. Disse faktorene alene vil gjøre det nesten umulig for de fleste arbeidsplasser å være helt like som de var før pandemien. Å følge råd og retningslinjer fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) og lokale helsemyndigheter er nødvendig. Som et resultat av COVID-19 er både helse og velvære nå et intenst fokus på arbeidsplassen. En viktig faktor som alle bør vurdere i denne sammenheng er kvaliteten på luften innendørs.   

Tilbake på kontoret på en tryggere måte

Her er fire måter som bedrifter kan komme tilbake til kontoret på en tryggere måte enn noensinne, spesifikt ved å prioritere kvaliteten på lufta innendørs: