Hopp over navigasjonen
to jenter ser på bilder på en skjerm sammen

Hvordan velge mellom en stasjonær PC eller Mac?

Du skal ha ny hjemme-PC. Finnes det noe fasitsvar i valget mellom de to store?

Liker du best epler eller pærer? Valget mellom Mac og PC vil alltid handle om personlig smak, men hva er lurt å huske på i tillegg? Heldigvis har du som er ute etter ny hjemme-PC mange muligheter. Uansett om du velger en HP PC, en Lenovo PC, en Mac Mini, iMac eller Mac Studio, kan du trøste deg med at du neppe trår helt feil. Med godt utvalg, høy kvalitet og god veiledning vil du finne noe som passer akkurat deg, enten det er behov eller smak som tipper vektskålen.

Følg både hjerte og hjerne når du skal velge

Det sies gjerne at hunder likner på eierne sine. Kanskje gjelder det samme for PC-er? Folk er forskjellige. Noen er teknisk anlagt og ser bare etter praktiske egenskaper, behov og pris. Andre lar seg bevege av design, brukervennlighet og helhetsfølelse. De fleste av oss er kanskje et sted midt i mellom? Hvordan du velger er heldigvis opp til deg. Mye er sagt om forskjellene på Mac og PC gjennom tidene, men er de egentlig så forskjellige i disse dager?

Windows vs macOS

De største forskjellene i brukeropplevelsen mellom en Mac og en PC er nettopp det – forskjeller. Krigen mellom Mac og PC er over og begge har faktisk vunnet. Både Windows og macOS er i dag imponerende gode alternativer. Begge har til og med fått sin egen digitale assistent, henholdsvis Cortana og Siri.

Har du Windows på jobben og ikke behov for å lære noe nytt? Gratulerer! Du kan du trygt fortsette med det – til og med om du kjøper Mac (den kan faktisk kjøres med Windows)! På en annen side – bytter du til Mac vil du sannsynligvis også la deg sjarmere av Apples stilrenhet, enkelhet og stabilitet. Mac software er fortsatt mindre utsatt for virus enn PC, men større omfang av nye generiske spredningsmetoder som går via sky, mail og sosiale medier gjør at Mac også rammes i større grad enn før.

Finn din PC
Les mer
   
   
   
   
   
   
   
Finn din Mac fra Apple
Les mer
   
   
   
   
   
   
   
Topp 5 Mac eller PC sjekkliste

God magefølelse og praktiske hensyn er ofte en god kombinasjon. Denne praktiske sjekklisten er fin å tenke gjennom før du bestemmer hvilken hjemme-PC du velger.