
Derfor smaker maten ekstra godt på en pelletsgrill
Hvis du er ute etter den gode smaken, men synes kullgrill er mye styr, kan en pelletsgrill være løsningen.

Pelletsgrill er en ny type grill som har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. Tradisjonelt sett har røyking vært hovedformålet med en slik grill, men med tiden har dette endret seg. Nå kan disse grillene levere både lave og høye temperaturer, noe som betyr at de kan gjøre alt en gass- eller kullgrill kan gjøre. Du får ganske enkelt nøyaktigheten til en elgrill, effekten til en gassgrill og smaken fra en kullgrill.
Grillen må kobles til strøm for styring av elektronikk og mekanikk, noe som gir full kontroll på varmen. Men først og fremst lager du mat med ved.
Det gir deg den gode røyksmaken, samtidig som temperaturkontrollen gjør at du kan tilberede maten akkurat slik du ønsker – fra vanlig grilling til langtidssteking.

Lett å kontrollere varmen
Det er veldig enkelt å kontrollere varmen på en pelletsgrill. Du stiller ganske enkelt inn temperaturen i displayet og trykker start. Da er det enkelt å røyke en brisket på lav temperatur eller brune en biff på høy varme. Skal du for eksempel steke en brisket i tolv timer, så regulerer grillen temperaturen mens du gjør noe annet. Mange griller har en app som er koblet til wifi. Da har du full styring uansett hvor du befinner deg.

Grill kjøttet low-and-slow
Low-and-slow-metoden går ut på å tilberede maten på lav temperatur over lang tid. Helst 12 timer eller mer for å sikre best mulig resultat. Da vil fibrene i kjøttet smelte ved de lave temperaturene i stedet for å trekke seg sammen. Dette gjør at du vil få et saftig og mørt resultat på alle typer kjøtt. De fleste oppskrifter anbefaler å holde seg mellom 95 og 130 grader.
Det beste av alt er at denne metoden egner seg ypperlig til de mindre edle stykningsdelene på dyret.

Mer røyksmak, mindre svidd
Med en pelletsgrill får du mer røyksmak og mindre av den brente smaken. Siden du lager mat med ved, dukker det også opp en annen mulighet for å smaksette maten. Smaken kan endres etter hvilket treslag du bruker.

Brune kjøttet til slutt
En pelletsgrill kan gi temperaturer fra rundt 100 grader til godt over 300 grader. Det betyr at du kan langtidssteke kjøttet først på lav temperatur og deretter brune det på høy temperatur til slutt. På samme måte kan du grille ulike grønnsaker på akkurat den temperaturen du ønsker.

Må brukes riktig
En pelletsgrill er relativt enkel i bruk, men krever litt mer av deg enn en vanlig gassgrill. For eksempel må du være nøye med å fjerne overflødig fett under grillingen, og det er viktig å følge avslutningsprosedyren slik det er beskrevet i brukerveiledningen. Brukes grillen til røyking, krever det mer rengjøring.
Vi hjelper deg
Hos oss finner du selgere som har god greie på grill. I butikkene finner du også et stort utvalg av ulike griller og tilbehør. Samtidig får du råd og tips til hva slags utstyr du bør velge. Husk også at du kan snakke med en Live Shopper om du handler på nett. Se etter Live Shopping-ikonet neste gang du handler.