Hopp over navigasjonen
Valorant på en datamaskin på et skrivebord

Spiller du Valorant eller Overwatch?

Førstepersonsskytespill er populære som aldri før, og to av de mest populære er Valorant og Overwatch. Når du vil være best i disse spillene, er det viktig å ha utstyr du kan stole på. Det er særlig PC-en, musen, headsettet og skjermen som er viktig. Her er våre beste råd.

Gaming-laptop på et display

Finnes det en gaming-PC som er best til skytespill?

  • Bærbar eller stasjonær PC. Den største grunnen til å velge bærbar er mobilitet. Hvis ikke det er viktig, bør du gå for en stasjonær maskin ettersom stasjonære PC-er normalt har bedre kjøling og oppgraderingsmuligheter. Les mer om hvordan du velger den perfekte gaming-PC-en, her. 

  • Størrelse. Hvis du har lite plass eller ikke skal installere mer maskinvare siden, kan et lite eller mellomstort tårnkabinett være alt du trenger. Hvis du derimot har god plass og har planer om å oppgradere PC-en med flere komponenter, bør du vurdere et tårnkabinett i full størrelse.
  • Prosessor (CPU). Det er viktig å ha en prosessor med x-kjerner og høy nok klokkehastighet. Den bør ha en ytelse som minst står i stil med resten av systemet, slik at den ikke blir en flaskehals.
  • Grafikkort. Dette er den viktigste komponenten på en god gamingmaskin. Noe som er viktig å se på, er bildefrekvensen, som måles i bilder per sekund (FPS) og forteller hvor raskt bildet på skjermen oppdateres. Et høyt FPS-tall gjør at spillet flyter jevnere. Bildefrekvensen bør være på minst 60 FPS for hobbygamere, men de fleste gamere foretrekker over 100 FPS.
  • Minne. Når det gjelder internminne (RAM), bør du ta sikte på 16 GB for normal spilling. Hvis du har tenkt å strømme innhold, redigere video eller utføre andre tunge oppgaver, bør du vurdere 32 GB.

Gaming-PCer for førstepersonsskytespill :

Les mer