Hopp over navigasjonen
En YouTube-gamer med hodetelefoner foran to skjermer

Slik blir du en YouTube-gamer

Drømmer du om å bli den neste gaming-stjernen på YouTube? Vil du tjene penger på sponsorer og fans ved å lage videoer når du spiller? Vi gir deg tipsene du trenger for å komme i gang.

En gamer med hodetelefoner

Ha en plan

Akkurat som når man skal starte en bedrift, er det første steget å finne din nisje og legge en plan. Du tenker kanskje ”Jeg har allerede en plan – jeg skal kommentere mens jeg spiller spill.” Men det må litt mer til for å bygge en fremgangsrik YouTube-spillkanal.

Det er viktig å finne en måte å skille seg ut fra mengden og gi tilskuerne en grunn til å elske akkurat din kanal. Tenk på at mennesker har ulike grunner til å kikke på YouTube-videoer. Det kan være for å lære seg og bli inspirert, for å se walkthroughs, for å forbedre spillestil og mer. Det kan også være for å få en følelse av fellesskap med likesinnede, og for å dele taktikk og strategier. Bare det å ha samme humor kan være en grunn til at man får mange abonnenter. Let’s Play er en kategori som har blitt veldig populær, som har tatt navnet sitt fra YouTubere med en spesielt karismatisk personlighet som kommenterer når de spiller.

Nøkkelen til din fremgang er din originalitet. Ikke forsøk å være for alle. Finn ut hva du gjør best og gjør det.

Utstyr

Neste steg er å kikke på utstyret. Tenk over at YouTube er en svært konkurranseutsatt plattform, så om du er nykommer er det best å satse på den visuelle kvaliteten på videoene dine for å få opp antall visninger og abonnenter.

Et webkamera

1. Webkamera

Et webkamera er spesielt egnet om du vil filme deg selv mens du spiller foran PC-en. Dette kan bidra til å formidle følelser og din personlighet. Webkameraer er også perfekt for livestreaming, ettersom det bare er plug and play som enkelt kan kobles til PC-en. Livestreaming der du samhandler med tilskuerne i sanntid har blitt mer populært og er en fin måte å øke engasjementet hos følgerne dine.

En mikrofon
2. Mikrofon

Lydkvaliteten bør utfylle videoen din. Innebygde mikrofoner på bærbare PC-er eller kameramikrofoner har ofte veldig laber lydkvalitet og vil ikke ta vekk omlydsstøy. Det betyr at det neste viktige verktøyet du trenger er en god mikrofon. Å investere i en kvalitetsmikrofon, uansett om det er et spillheadset eller en profesjonell innspillingsmikrofon, er et must om du ønsker å kommentere mens du spiller.

En ekstra bred skjerm
3. Strømmeskjerm

Skjermer beregnet på gaming har høy oppdateringsfrekvens og rask responstid, noe som er viktig for gamere hvor hvert millisekund teller. Velg en buet skjerm som er tilpasset menneskets synsfelt for en mer oppslukende spillopplevelse. Mange setter pris på å ha to skjermer, noe som gjør det enklere å holde oversikten når du redigerer video eller skal ha et øye på chatten ved livestreaming.

En stasjonær gaming-PC
4. Kraftig PC

Om du skal bruke bare én PC, er det viktig å tenke på at den skal klare å kjøre både spillet og streamen samtidig. Vil man ha høy oppløsning og høy oppdateringsfrekvens, samt kunne få med alle spilleffektene, øker kravet til ytelse markant.

Se våre kraftige gaming-PCer her.

Et capture card
5. Programvare og capture card

I tillegg til et webkamera som filmer deg når du kommenterer, trenger du også programvare for å vise spillet du spiller. Open Broadcaster Software (OBS)er et populært alternativ blant YouTube-spillerne, og det er gratis. Et capture card gjør det mulig å fange høykvalitetsvideosignal uten å belaste gaming-PCen så mye at den ikke klarer å strømme i høy kvalitet i tillegg. Med et capture card kan du også lagre data når du spiller på en spillkonsoll via HDMI, som i etterkant kan redigeres på PCen.

Til slutt trenger du et godt redigeringsprogram. Både "Windows Moviemaker" og "Apple iMovie" er gratis software som fungerer helt utmerket. Om du trenger mer avanserte funksjoner, kan du kjøpe ”Final Cut Pro X” eller ”Adobe Premiere Pro”.

Komplett oppsett for streaming med skjerm, kamera, lys, mikrofon, tastatur og mus
Begynn å tjene penger

Når du har funnet nisjen din, lagt en plan og fått tak i utstyret du trenger, er det på tide å laste opp videoer til kanalen din. Da er det viktig å tenke på hva som gjør at videoene oppdages. Kikk på hva andre kanaler gjør. Noen nyttige tips: velg tittel med viktige nøkkelord, velg en synlig thumbnail, tag med relevante søkeord, skriv en god beskrivelse av videoen og del innholdet i sosiale medier. Bruk litt tid på å prøve ulike metoder for å finne ut hva som fungerer for deg. Når du begynner å publisere regelmessig, får du en bedre forståelse for hva du liker og hva abonnentene dine vil ha.

Når du har nådd 1000 abonnenter, kan du bli med i YouTubes partnerprogram, som gjør at du kan legge til annonser til videoene. Derfra finnes det ingen grenser! Noen av de største YouTube-spillerne startet kanalene sine uten tanke for å tjene penger på det, de gjorde det bare for å ha det gøy. Og det er nettopp dette som gjør det til en drøm for gamere; å få betalt for å spille.

Anbefalte webkameraer:

   
   
   
   
   
   
   

Anbefalte mikrofoner:

   
   
   
   
   
   
   

Anbefalte skjermer:

   
   
   
   
   
   
   

Anbefalte capture cards: