Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Få fotballen hjem til stua

Få den gode kino- og sportsfølelsen rett hjem til stuen!

Uansett om du liker å se en god film sammen med familien, en ny spennende serie eller kanskje en fotballkamp med venner så har størrelsen på TV-en ganske mye å si for totalopplevelsen. Noen ganger dikterer rommet TV-en står i hvor stor den kan være men noen ganger har man plass til en stor TV på TV-benken eller på veggen i stua og hvis man har det, hvor stor kan/bør den være i forhold til avstanden mellom TV-en og deg? Svaret er kanskje ofte større enn du trodde i utgangspunktet. Se lenger ned på siden for en grafisk fremstilling hvor du kan sjekke anbefalt størrelse for din stue.
Hvor stor bør den være?

Størrelse

Som nevnt over, når du skal se på TV har størrelsen på skjermen ganske mye å si for opplevelsen du får. Du kan ikke invitere til fotballkveld hvis gjestene må ha med kikkert for å kunne se spillerne på skjermen. Den nye folkestørrelsen er 65 tommer og 55-65 tommer er kanskje minstekravet til størrelse for en TV hvis man er veldig glad i sport og filmer/serier og ikke sitter veldig nær TV-en. Hvis du virkelig vil ha stadion/kino-følelsen hjemme bør du vurdere en 70/75-tommers TV eller en enda større. Vi har laget en enkel størrelsevelger som du kan se under hvor du kan se anbefalt minimums størrelse basert på hvor langt unna du sitter. Jo høyere oppløsning på skjermen, jo nærmere kan du sitte og jo større kan TV-en være og du kan selvsagt gjerne gå ett hakk opp eller ned om du vil. 

Dra i sofaen for å finne minimum anbefalt TV-størrelse

Bildekvalitet

En TV som skal være god for fotball vil ha stort utbytte av høy skjermoppløsning som f.eks. Ultra High Definition (UHD) eller høyere (8K). Høyere oppløsning gjør at du kan sitte nærmere TV-en pga at alle punktene som utgjør bildet på TV-en din blir mye mindre. 4K- og 8K TV-er er som regel utstyrt med kraftigere programvare enn Full HD-TV-er, ettersom de skal kunne bearbeide langt flere punkter på TV-skjermen. En positiv bieffekt av dette er at de som regel også er raskere når du bruker apper som Netflix, Youtube eller lignende. Hvis du kjøper en UHD eller 8K TV men også ser på innhold i lavere oppløsning, vil en slik skjerm oppskalere kvaliteten slik at resultatet blir bedre enn utgangspunktet.

Streaming

Streaming har blitt en naturlig del av TV-hverdagen – også når det gjelder sportssendinger. For at bildet skal bli like bra når man strømmer som når man ser TV via en dekoder er man avhengig av stabilt Internett og at leverandøren leverer stabil strømmekvalitet. Særlig ved sportsarrangementer kan bildet risikere å hakke ved raske bevegelser. Et tips er da å koble routeren direkte til TV-en og velge en TV med kraftig bildeprosessor, som renser bildet ved streaming av lav kvalitet.

Raske bevegelser

Når du skal se sport, vil du ha en TV som kan håndtere raske scener uten at bildet blir uklart. Bildefrekvensen (hz), hvor raskt bildet oppdateres, til TV-en kan være en årsak. Selv om 100Hz ofte anbefales til fotball, er det på moderne TV-er ofte mye avansert bildebehandlig som kan sikre gode bilder uavhengig av om panelet er 50 eller 100Hz. Uskarpe bilder ved hurtige bevegelser avhenger av flere faktorer. Responstiden til et TV-panel kan virke inn. Noen typer TV kan slå piksler av og på raskere enn andre. For eksempel har OLED TV-er ofte svært rask responstid.

Lyd er veldig viktig hvis man skal kunne leve seg inn i TV-Sport

Lyd er ekstremt viktig for å få stemningen fra stadion hjem i stua

Lydtrykket og atmosfæren er minst halve opplevelsen under sportsarrangementer. I likhet med tykkelsen på TV-ene har også lyden generelt blitt tynnere på nyere TV-er. For å få en optimal sportsopplevelse trenger du en form for lydsystem som står i stil med TV-en. Ønsker du det beste systemet går du for et komplett hjemmekinoanlegg. Da får du full pakke med surround-lyd som lar deg kjenne stemningen fra tribunen fra alle kanter. Den mest populære løsningen i dag er en lydplanke med subwoofer. Det finnes lydplanker i alle prisklasser, også med surround og Dolby Atmos for de som ønsker å virkelig omringe seg med lyd i stua.
 The Frame på stativ i stue

The Frame

The Frame er TV-en som du kan tilpasse etter din personlige stil. Et stort utvalg av rammer gjør det mulig å la The Frame gli sømløst inn i hjemmet og ta plass blant kunsten. QLED-teknologien betyr også fantastiske farger, både når du ser på TV og når du forvandler skjermen til et kunstverk i Art Mode.

Se The Frame

 The Serif på stativ i stue

The Serif

The Serif er designmesterverket som utfordrer TV-ens tradisjonelle plass i rommet. Med sin unike design blir denne TV-en en del av innredningen. I tillegg til et elegant utseende er The Serif utstyrt med Samsungs QLED-teknologi for å gi en imponerende opplevelse i alle situasjoner.

Se The Serif

God TV
Bedre TV
Best TV