Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Få fotballen hjem til stua

Få den gode fotballstemningen helt hjem til stuen

Endelig ruller ballen igjen på fotballstadioner rundt om i verden. Bli klar for fortsettelse av fotballsesongen med nytt TV eller lydplanke og få den gode følelsen rett hjem i stua! Skjermstørrelse er selvsagt viktig for å få den riktige stemningen. Men ikke undervurder viktigheten av god lyd for å få følelsen av å være tilstede når tilskuerne vender tilbake til stadion.
Hvor stor bør den være?

Størrelse

Når du skal se sport på TV har størrelsen på skjermen ganske mye å si. Du kan ikke invitere til fotballkveld hvis gjestene må ha med kikkert for å kunne se spillerne på skjermen. Den nye folkestørrelsen er 65 tommer og 55-65 tommer er kanskje minstekravet til størrelse for en TV til fotball-bruk. Da kan dere sitte lengre unna TV-en og du får plass til flere gjester. Hvis du virkelig vil ha stadionfølelsen hjemme bør du vurdere en 75-tommers TV eller en enda større variant. Vi har laget en enkel størrelsevelger som du kan se under hvor du kan se anbefalt minimums størrelse basert på hvor langt unna du sitter. Jo høyere oppløsning på skjermen, jo nærmere kan du sitte og jo større kan TV-en være.

Dra i sofaen for å finne minimum anbefalt TV-størrelse

Bildekvalitet

En TV som skal være god for fotball vil ha stort utbytte av høy skjermoppløsning som f.eks. Ultra High Definition (UHD) eller høyere (8K). Høyere oppløsning gjør at du kan sitte nærmere TV-en pga at alle punktene som utgjør bildet på TV-en din blir mye mindre. 4K- og 8K TV-er er som regel utstyrt med kraftigere programvare enn Full HD-TV-er, ettersom de skal kunne bearbeide langt flere punkter på TV-skjermen. En positiv bieffekt av dette er at de som regel også er raskere når du bruker apper som Netflix, Youtube eller lignende. Hvis du kjøper en UHD eller 8K TV men også ser på innhold i lavere oppløsning, vil en slik skjerm oppskalere kvaliteten slik at resultatet blir bedre enn utgangspunktet.

Streaming

Streaming har blitt en naturlig del av TV-hverdagen – også når det gjelder sportssendinger. For at bildet skal bli like bra når man strømmer som når man ser TV via en dekoder er man avhengig av stabilt Internett og at leverandøren leverer stabil strømmekvalitet. Særlig ved sportsarrangementer kan bildet risikere å hakke ved raske bevegelser. Et tips er da å koble routeren direkte til TV-en og velge en TV med kraftig bildeprosessor, som renser bildet ved streaming av lav kvalitet.

Raske bevegelser

Når du skal se sport, vil du ha en TV som kan håndtere raske scener uten at bildet blir uklart. Bildefrekvensen (hz), hvor raskt bildet oppdateres, til TV-en kan være en årsak. Selv om 100Hz ofte anbefales til fotball, er det på moderne TV-er ofte mye avansert bildebehandlig som kan sikre gode bilder uavhengig av om panelet er 50 eller 100Hz. Uskarpe bilder ved hurtige bevegelser avhenger av flere faktorer. Responstiden til et TV-panel kan virke inn. Noen typer TV kan slå piksler av og på raskere enn andre. For eksempel har OLED TV-er ofte svært rask responstid.

Lyd er veldig viktig hvis man skal kunne leve seg inn i TV-Sport

Lyd er ekstremt viktig for å få stemningen fra stadion hjem i stua

Lydtrykket og atmosfæren er minst halve opplevelsen under sportsarrangementer. I likhet med tykkelsen på TV-ene har også lyden generelt blitt tynnere på nyere TV-er. For å få en optimal sportsopplevelse trenger du en form for lydsystem som står i stil med TV-en. Ønsker du det beste systemet går du for et komplett hjemmekinoanlegg. Da får du full pakke med surround-lyd som lar deg kjenne stemningen fra tribunen fra alle kanter. Den mest populære løsningen i dag er en lydplanke med subwoofer. Det finnes lydplanker i alle prisklasser, også med surround og Dolby Atmos for de som ønsker å virkelig omringe seg med lyd i stua.