Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
falske eposter

Slik kan falske e-post og tekstmeldinger lure deg!

Med raske og enkle måter å kommunisere på opplever vi en stadig økning i antall svindelforsøk, godt kamuflert som et rasende godt tilbud. Vi vet at det også gjøres i vårt navn – og derfor vil vi gi en liten advarsel til alle våre kunder.

De falske tilbudene kommer gjerne i form av e-poster og tekstmeldinger. Innholdet spenner fra konkurranser og undersøkelser hvor man kan få produkter, til at man er trukket ut som en av få utvalgte som får kjøpe blant annet den nyeste iPhone-modellen eller en Samsung-TV på 55 tommer til 5 kroner. Ofte er det også et tidsaspekt involvert der kunder blir anbefalt å være raskt ute for å sikre seg premier.

Både e-postene og tekstmeldingene ser tilsynelatende ut til å være fra oss, og både logo og annet grafisk uttrykk benyttes for å lure deg. Og det skjer i stor skala. Faktisk mottar vi så mye som et titalls henvendelser til vårt kundesenter om merkelige e-poster og meldinger. Dette gir grunn til bekymring for oss, og vi anmelder alle forhold løpende.

Dersom du mottar noe du syns virker litt suspekt ønsker vi å høre fra deg så fort som mulig. Kontakt oss på våre Facebook-sider eller gjennom kundeservice på telefon 21 00 21 21 dersom du er i tvil om en mottatt e-post eller tekstmelding er ekte. Spør heller en gang for mye enn en gang for lite!

Hvordan ser du at det ikke er ekte?

Det er flere signaler som bør få det til å ringe en liten bjelle. Så selv om det er lett å la seg rive med, ber vi deg være obs på følgende:

Avsenderadresse

Virker avsenderadressen rar eller samsvarer den ikke med vår nettsideadresse? For Elkjøp sin del sendes alle offisielle nyhetsbrev fra e-posten noreply@elkjop.no. Alle kundekvitteringer sendes fra informasjon.cc@elkjop.no. Vi benytter oss ikke av noen andre plattformer eller mailkontoer når vi sender ut ting.

Man kan derfor si at dersom ikke avsenderadressen på en e-post som tilsynelatende kommer fra Elkjøp ender på «elkjop.no», så har man all grunn til å være skeptisk.

Tidsaspekt

Dersom det er en konkurranse eller et tilbud sendt i e-post der du får beskjed om å handle raskt, der det gjerne telles ned på antall produkter eller på en klokke, da kommer det ikke fra oss. Vi har dagstilbud, noen ganger Happy Hour og andre ganger helgetilbud, men vi har aldri nedtelling.

Betalingsinformasjon

Dersom du blir bedt om å legge igjen en eller annen for betalingsinformasjon så må du IKKE gjøre det. Det vil aldri koste penger å bli med på en konkurranse hos oss, og vi ber kun om kortopplysninger i kassesystemet i nettbutikken vår.

Sjekkliste

For å gjøre det enda enklere for deg å identifisere en falsk e-post eller tekstmelding kan du bruke denne lille sjekklisten.

  • Du må betale for å få en premie.
  • Avsender ber om kortinformasjon.
  • Du utsettes for tidspress, gjerne i form av en klokke som teller ned.
  • E-postadressen ser mystisk ut.
  • Meldingen preges av dårlig rettskriving.
  • Konkurransen eller tilbudet ikke finnes på firmaets offisielle sider.

Og du – vi setter stor pris på om du melder fra til oss så fort du mottar noe du ikke føler deg helt trygg på! Vi trenger din hjelp til å bli kvitt dette voksende problemet.

Nedenfor ser du noen av eksemplene som vi eller våre kunder har kommet over.