COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Dame som holder på med varmepumpen

Slik rengjør du filteret på varmepumpen

Visste du at filteret på varmepumpen må rengjøres regelmessig? Å la vær kan nemlig resultere i en varmepumpe som lager mer støy, og som har en dårligere effekt.
Dame som holder på med varmepumpen

Enkel rengjøring

En varmepumpe er med på å bidra til en bedre temperatur og et bedre innemiljø i hjemmet - men det er lett å glemme at den må rengjøres for å fungere best mulig. Om du ønsker at varmepumpen skal holde er det viktig å ta seg tid til det lille vedlikeholdet som trengs, og rengjøringen av filteret er enklere enn mange tror:

- Det er en enkel oppgave, faktisk enklere enn å skifte støvsugerposer. Det er viktig å holde filtrene rene slik at du unngår unødvendig støy og nedsatt effekt forteller kommunikasjonsansvarlig i NOVAP, Einar Gulbrandsen.

Nærbilde av et filter som blir tatt ut

1: Før du starter

Det første du bør gjøre er å lese nøye gjennom varmepumpens bruksanvisning. Det er viktig at rengjøringen foregår slik det anbefales, så det ikke berører garantien.

-De fleste varmepumper har filtre som trenger regelmessig rengjøring. Einar anbefaler å sjekke dette månedlig. Avhengig av hvor ofte huset rengjøres så bør filteret renses hver andre til tredje uke om du har kjæledyr eller røyker inne.

Husk også å skru av innendørsdelen og trekke ut kontakten. Så kan du åpne frontdekselet. Filteret er som regel plassert rett på innsiden, bruk den lille plastfliken til å få tak i filteret og dra det forsiktig ned og ut.

Dame som støvsuger varmepumpefilteret

2: Støvsuging av filteret

Filteret er det som fanger opp støv, skitt og pollen fra innendørsluften. Om de ikke rengjøres vil de tettes og hindre luftstrømmen i å passere fritt.

Støvet kan bygge seg opp på begge sider av filteret, så husk å rengjøre både foran og bak. Gjør en nøyaktig og forsiktig rengjøring av hver eneste rute på filteret, støvet kan være veldig fint og dermed vanskelig å se.

Dame som skyller filteret under rennende vann

3: Rensing av filteret

Om det er ekstra mye støv og skitt på filteret kan det også lønne seg å skylle det. Det holder ofte med en rask skylling i lunkent, rennende vann. Du kan også la filteret ligge i kjøkkenvasken før du skyller det. -Vær forsiktig og bruk kun milde såper om du skal bruke noe i det hele tatt. Om man bruker sterkere midler kan dette spre seg i luften når du starter pumpen igjen, forteller Gulbrandsen.

Lufttørk filteret før du setter det på plass igjen, sett på dekselet og start varmepumpen igjen. Enkelt og greit!

Vedlikeholdsservice av varmepumpe

Trenger varmepumpen litt ekstra omsorg? Vi kan hjelpe. En varmepumpe krever vedlikehold hvert 3. år for å kunne yte maksimalt, og med vår vedlikeholdsservice med blant annet vask av chassis og innside blir varmepumpen din god som ny.

Les mer om vedlikeholdsservice av varmepumper her

Les mer om våre produkter: