Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Kvinne sitter med to mobiltelefoner

Guide: Slik overfører du kontakter til en ny mobiltelefon

Som oftest er det fort gjort å overføre kontakter til en ny mobiltelefon, men det kan også by på utfordringer. Dette er vår guide til hvordan du kan overføre kontakter til og fra en iPhone, Samsung-telefon eller andre Android-smarttelefoner.
 Overfør kontakter til en ny telefon
Å overføre kontakter til en ny mobiltelefon, er smart, kjapt – men ofte litt kronglete. Heldigvis fins det råd. Her er vår guide til hvordan du enkelt kan overføre kontakter til og fra iPhone, Samsung og andre Android-telefoner.

Du vet aldri når du plutselig må ringe den gamle naboen, bilverkstedet eller den rørleggeren du brukte i forfjor. Derfor er noe av det første du bør gjøre når du har kjøpt ny mobiltelefon, å overføre samtlige kontakter til din nye telefon.

Å overføre kontaktene automatisk er også mye raskere enn å taste inn dem du tror du vil trenge, manuelt. Så kan du eventuelt heller slette nummeret til «taxisjåfør Chania» etterpå. Ved hjelp av skylagring eller apper er det også enkelt å overføre kontaktlisten mellom iPhone og Samsung og andre Android-telefoner.

Hvis du bytter til nytt SIM-kort, for eksempel fordi du bytter telefonabonnement, er det ikke nødvendig å overføre kontaktene. Moderne telefoner lagrer nemlig ikke kontaktene på SIM-kortet.

Her finner du løsningen for å overføre innhold både mellom iPhoner og Android-telefoner og mellom de to operativsystemene.

Vi kan også hjelpe deg med overføringene.

499
 
 
 • Fra 6 til 36 mnd
 • Flytting av data fra gammel telefon
 • LiveSafe fra McAfee
Les mer om Supportavtale for mobiltelefon
 Overføre kontakter fra iPhone til iPhone

Overføre kontakter fra iPhone til iPhone

Å overføre kontakter, apper og annet innhold fra en gammel til ny iPhone, er enkelt.

 • Begynn med å koble den gamle telefonen til WiFi. Gå til Innstillinger – [navnet ditt] – iCloud – iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du har en eldre iPhone, er valgene Innstillinger – iCloud – Sikkerhetskopi. Pass på at iCloud-sikkerhetskopiering er på, og trykk på Sikkerhetskopier nå. Vent til prosessen er fullført.
 • Sett inn SIM-kort i den nye telefonen, og slå den på.
 • Deretter kobler du den nye telefonen til WiFi og logger på iCloud med Apple-ID og passord. Velg en sikkerhetskopi når du blir bedt om det – husk å velge riktig!
 • Nå blir kontaktene overført til den nye iPhonen. Det samme blir alle apper, du må vel å merke logge inn via Apple-ID-en du har kjøpt dem med.
 • Vent til gjenopprettingen er ferdig. Da kan du også kopiere over bilder, musikk og annet innhold som er lagret på din gamle iPhone.
Overføre kontakter mellom Android-telefoner

Overføre kontakter mellom Android-telefoner

Samsung, Sony, Huawei, Motorola og de fleste andre telefoner som ikke er iPhone, bruker som regel operativsystemet Android. Også her er enkelt å overføre kontakter mellom ny og gammel telefon.

Mange Android-telefoner har programvare som gjør jobben for deg. Denne appen vil starte automatisk når du slår den på for første gang. I så fall følger du anvisningene på skjermen.

Hvis operasjonen ikke går automatisk, avhenger fremgangsmåten av hvilket merke Android-telefonen har.

Du kan også overføre innholdet ved å sørge for at alt er sikkerhetskopiert i Google-kontoen din – som du uansett må ha for å kunne kjøpe apper i Google Play.

Overføre kontakter til Samsung

Overføre kontakter til Samsung

Hvis du har kjøpt en ny Samsung-telefon, er den enkleste løsningen å laste ned appen Smart Switch fra Google Play. Denne appen fungerer også for å overføre kontakter og innhold fra iPhone til Samsung. Det er valgfritt om du vil installere appen til din gamle eller nye telefon.

Deretter kopierer du over kontakter, bilder, musikk, videoer, kalendere osv. via enten WiFi eller en kabel.

Hvis du overfører mellom to Android-telefoner, følger også appene med over.

Overføre kontakter til Huawei

Overføre kontakter til Huawei

På nyere Huawei-telefoner kan du bruke appen Phone Clone for å overføre kontakter og annet innhold. Gå til Settings – Advanced settings – Data transmission – From old phone og velg operativsystemet til din gamle telefon. Deretter installerer du Phone Clone også til din gamle telefon, åpner appen og trykker Send.

Hvis din gamle telefon er en Android-telefon, vil kameraet nå åpnes. Rett det mot skjermen på din nye Huawei slik at de to telefonene pares. Velg det innholdet du vil kopiere over, og trykk Send.

For å overføre fra en iPhone, må du koble iPhonen til det nye WiFi-nettverket som Huawei-telefonen setter opp, via Settings – Wi-Fi – [passordet til dette nettverket] – Join. Velg det innholdet du vil kopiere over, og trykk Send.

Overføre kontakter til Samsung

Overføre kontakter til Sony

For å overføre kontakter og annet innhold til en Sony-telefon, installerer du appen Xperia Transfer. Den fungerer på samme måte som Samsungs app og virker uansett om din gamle telefon er en Android-telefon eller iPhone.

Overføre kontakter til Motorola

Overføre kontakter til Motorola

Motorolas app for å overføre kontakter osv. heter Motorola Migrate. Du må installere den på både ny og gammel telefon, og den fungerer via WiFI. Hvis også din gamle telefon kjører Android, kopierer appen både kontakter, bilder, meldinger osv. Fra iPhone kopierer den kontakter og kalender.

Overføre kontakter fra iPhone til Android

Overføre kontakter til iPhone fra Android

For å overføre kontakter og annet innhold fra en Android-telefon til en iPhone, følger du denne fremgangsmåten før du konfigurerer iPhone.

 • Last ned appen Move to iOS til din gamle telefon i Google Play. Når du åpner appen, kan du velge hvilket innhold du vil kopiere over. Du kan overføre både kontakter, bilder, videoer, musikk og mer, men husk å sjekke at det faktisk er nok lagringsplass på iPhonen.
 • Start iPhonen og trykk på Move Data from Android når du får valget i konfigureringen. Åpne appen på Android-telefonen og trykk Fortsett. Les betingelsene og trykk Godta og deretter Neste.
 • Nå trykker du Fortsett på iPhonen. Skjermen viser nå en kode, som du så taster inn på Android-telefonen. Etter en liten stund kan du velge hvilket innhold du vil kopiere over. Når du har gjort dette, trykker du Neste. La begge mobiltelefonene ligge til iPhone-skjermen viser at overføringen er ferdig.
 • Da trykker du Ferdig på Android-telefonen, og Fortsett på iPhonen. Nå kan du gå videre med konfigureringen av den nye iPhonen.