Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En luftfukter i et rom

Unngå tørr luft med en luftfukter

Tørr luft er spesielt vanlig på vinterhalvåret og man kan oppleve at både hud og hår tørker ut. Kanskje svir det i øynene, og kanskje henger plantene litt ekstra med hodet. Les om fordelene med en luftfukter og hvordan tørr luft påvirker deg her.
 Hvorfor trenger man en luftfukter?

Fordelene med en luftfukter

Mange kjenner seg nok igjen med vinterrelaterte plager som tørt, flisete hår, sprukne lepper, og uttørket hud når temperaturen faller under frysepunktet. Fuktigheten synker, og det er ikke bare vi mennesker som merker dette, men også møbler og planter trives bedre med høyere fuktighet i luften. Du har kanskje opplevd sprekker i skinnsofaen, parkett som knirker og gipsplater som sprekker i skjøten mellom vegg og tak?

Inneklimaet påvirkes også av fyring i peisen, bruk av panelovner og varmepumper. Med en luftfukter forhindrer man tørr luft og alt som følger med og det blir et bedre inneklima for både hud, hår, planter og møbler. I tillegg kan en luftfukter hjelpe mot både astma og allergier.

En luftfukter Dyson

Slik fungerer en luftfukter

En luftfukter produserer damp som absorberes i luften slik at luftfuktigheten økes. Det eneste man trenger å gjøre er å helle vann i luftfukteren og starte den. Det er også viktig å holde luftfukteren ren for å forhindre bakterier og muggsopp. Du finner et stort utvalg modeller, både når det kommer til størrelse og design - alt fra helt enkle til rene designelementer. Husk at ulike modeller har ulik kapasitet, og at det er viktig å finne en som passer størrelsen på rommet den skal brukes i slik at man får optimal effekt.

Anbefalt fuktighetsnivå

Det sies at kroppen har det best med en luftfuktighet på 40-50%, og dette er fuktighetsnivået vi anbefaler. Ved en luftfuktighet på under 45% vil man forhindre dannelse av støvmidler, mens bakterier vokser ved 55% eller mer og mugg forekommer om luftfuktigheten er over 70%.

Er du usikker på luftfuktigheten kan du enkelt kontrollere dette med et hygrometer eller med en Airthings

Airthings

Dette er Airthings

Lurer du på hvordan luftkvaliteten er i hjemmet ditt? Og har du egentlig tenkt på hva luften vi puster inn består av? Man tilbringer 90% av tiden innendørs, og luften kan ofte være minst like forurenset som den vi har utendørs. Med Airthings får du en oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt og du vil få en detaljert innsikt over temperaturer, fuktighet, lufttrykk og radon.

I 2019 kåret TIME Magazine Airthings til en av årets 100 beste oppfinnelser

Les mer om Airthings her.

1 995
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • For rom på opptil 80m2
  • Fjernkontroll
  • Hygrostat
Les mer om Stadler Form Eva luftfukter SF496235 (hvit)
1 295
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
  • Meget stillegående
  • Duftdispenser
  • Skrur seg automatisk av
Les mer om Stadler Form Oskar luftfukter SF496210 (hvit)

Les mer om Elkjøps produkter: