Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Ødelagt mobilskjerm

Ikke glem dette hvis skjermen på smarttelefonen din knuser!

Å reparere en iPhone med knust glass kan fort bli kostbart.

Knust mobilskjerm er den vanligste skaden som oppstår på en mobiltelefon i dag, og det er ikke så rart. I takt med mobilens eksplosive utvikling, har den gått fra å være en enkel kommunikasjonsenhet, til å være et fullblods multimedia-verktøy.

«Vi bruker telefonen hele tiden, tar bilder, video, chatter, snapper og surfer samtidig som vi gjør dagligdagse gjøremål. Der hvor telefonen tidligere lå trygt i lommen, er den nå i hendene våre og i mye større grad eksponert for situasjoner hvor den for eksempel kan falle i bakken, sier assisterende salgssjef for Telecom hos Elkjøp Nordic, Daniel Ursin, og fortsetter:

«Den vanligste måten vi knuser skjerm i dag, er ved en fallskade, spesielt utendørs eller på et flislagt bad. Mange kan være heldige og se at telefonen overlevde et ganske dramatisk fall, mens andre fortviler over at skjermen ble ødelagt selv om fallet var fra under en halv meters høyde.

Ødelagt mobilskjerm

Ikke glem dette hvis skjermen på smarttelefonen din knuser!

Få ting er mer kjedelig enn å knuse skjermen på mobiltelefonen sin, spesielt dersom du nettopp har investert i ny telefon.

«Det første du må passe på, er glasskårene på skjermen. Dersom ytterskjermen er helt knust, så kan disse kutte ganske dypt, så vær varsom når du tar på skjermen», råder Ursin. Sjekk deretter om berøringsfunksjonen, altså touchskjermen, på telefonen fortsatt er intakt.

«Er telefonen fortsatt fungerende, så vil jeg anbefale å ta en full back-up av telefonen via PC, så raskt som mulig. Selv om telefonen er fungerende nå, så er det ikke sikkert at den er det om kun kort tid», forklarer Ursin.

Spesielt ved fall-, slag- og klemskader så kan andre viktige komponenter i telefonen også ta skade, og den kan slutte å fungere når som helst.

Etter du har tatt back-up av din viktigste informasjon, sjekk hvorvidt innbo-forsikringen din dekker mobiltelefoner, og hva slags egenandel det er snakk om. Mobilskjermer er en svært kostbar affære å reparere, og kan bli dyrt for de mest populære telefonene. Sjekk også om du har noen dekninger i mobilabonnementet ditt, eller om du kjøpte med en tilleggsavtale da du kjøpte telefonen.

Ødelagt mobilskjerm

Er telefonen ødelagt når skjermen knuser?

Som i de fleste hendelser, så finnes det forskjellige grader av alvorlighet – også når det kommer til en knust mobilskjerm. Fra helknust, kjørt-over-av-en-bil-knust, til lettere skadet hvor du har fått en sprekk i skjermen.

Du kan også oppleve å ha en helknust skjerm, som er fungerende, og du kan oppleve en så vidt knust skjerm hvor berøringsfunksjonen er ødelagt. «Dette har sammenheng med hvordan skjermene er bygd opp av produsenten, og her er det store forskjeller», forteller Ursin.

Det handler om hvor tett berøringsskjermen er bygd inntil det ytterste glasset, og de aller fleste produsenter forsøker i dag å bygge avstanden såpass stor slik at sannsynligheten for at berøringsfunksjonen skal overleve, blir større.

Ødelagt mobilskjerm

Din garanti når telefonen er fra Elkjøp

«Hos oss i Elkjøp så følger vi norsk lovgivning når det kommer til garanti- og reklamasjonsrett. En annen fordel er at du kan henvende deg til hvilket som helst varehus, og har du glemt kvitteringen så kan denne spores opp igjennom mobiltelefonens IMEI-nummer. Så sender vi inn telefonen til et autorisert verksted på dine vegne, selvsagt kostnadsfritt», forklarer Ursin.

Utover garanti- og reklamasjonsrett, kan du også kjøpe en Trygghetsavtale som dekker alle skader og uhell.

«Ved knust skjerm hos oss så vil du i de aller fleste tilfeller få ny telefon, da skjermbytte er såpass kostbart. Skulle du være uheldig på annet vis enn knust skjerm, for eksempel fuktskade, så er dette også dekket».

Trygghetsavtalen dekker fall- og støtskader, lynnedslag og andre uhell. Den dekker i tillegg innbrudd i hjemmet, på jobb eller fritidsbolig.