Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
guide

Kjøpsguide - la kjøleskapet bli din nye superhelt

Å finne det perfekte kjøleskapet er ingen spøk. Utvalget er enormt, mulighetene mange. Ja, for ikke å snakke om prisnivåene!
Du kan velge mellom det ypperste av det ypperste, kjøleskap i kombinasjon med fryseskuffer og vinskap. Doble dører, børstet stål og det ypperste innen ny teknologi – eller lite og nett, med innebygd fryser, integrert i din kjøkkenløsning.

ikonKjøleskap

Dette er produktet for familier eller husholdninger med behov for mye plass i kjøleskapet og separat fryser. Med bare en funksjon i skapet får du større kapasitet og mindre lyd da skapet kun jobber for å holde kjøledelen riktig temperert. 

ikonKombiskap

Med kombiskapene får du fryser og kjøleskap i ett. Dette kjøleskapet er perfekt i mindre kjøkken eller til husholdninger som ikke trenger all verdens fryserkapasitet. Et kombiskap gir deg muligheten til å ha alt samlet og du kan spare plass i forhold til to separate skap. En viktig egenskap ved frysere det kan være verdt å tenke på når du velger et kombiskap, er om det finnes et No frost-system eller ei. Dette sørger for at du aldri opplever gjenfryste skuffer og flere centimeter tykke lag med is og snø i din fryser.

ikonIntegrert

Et integrert kjøleskap blir en del av kjøkkenet ditt, en del av helheten. Med samme flater som alle skap og skuffer får du et estetisk og iøyenfallende kjøkken. Et integrert kjøleskap kan ha noe mindre oppbevaringsplass inni fordi de trenger luft rundt seg slik at skapet det står i ikke blir varmt og teknikken fungerer optimalt.
Du kan kjøpe integrerte kjøleskap til så og si alle kjøkken hos oss, men husk å ta nøye mål før du bestemmer deg!
Du kan også ha et kombiskap integrert om du ønsker det.

ikonSide by side

Dette er den amerikanske kjøleskapsdrømmen. Kjøleskap og fryseskap i skjønn forening, innebygd i samme skap. Levert av de som tenker litt ekstra stort om alt!
Dette er virkelig for de som ønsker litt mer ut av kjøleskapet, og her kan du faktisk få skreddersydd ditt drømmeskap. Det finnes en rekke størrelser og kombinasjoner å velge mellom, og hos enkelte leverandører kan du til og med trykke et selvvalgt motiv på hele kjøleskapet.

Tips for å velge et mer miljøvennlig kjøleskap

Innovative funksjoner

I dag finnes det ulike teknologier som forlenger holdbarheten til maten i kjøleskapet. Dette minsker matsvinn og du sparer samtidig penger. Avhengig av hvilket kjøleskap du går for kan funksjonene ha ulike navn, men som regel samme formål.

Se for eksempel etter om kjøleskapet byr på forskjellige temperatursoner, slik at matvarene kan oppbevares optimalt. Mange kombiskap har også selvavrimingsystemer. Dette hindrer isklumper i å dannes i fryseren, noe som ville ha gjort at kombiskapet må bruke enda mer strøm på å kjøle ned matvarene.

Smarte kjøleskap

Med et smart kjøleskap med WiFi har du ikke bare mulighet for optimal oppbevaring, du kan også få tips om hvor de enkelte fødevarene bør oppbevares. Du kan også finne elementer med berøringsskjerm og stemmestyring.

Det finnes nå også smarte kjøle- og kombiskap med kamera inni. Når dette kombineres med WiFi kan du sjekke kjøleskapets innhold, selv når du er på farten. Er du ute og handler, kan du dobbeltsjekke hva du trenger – eller ikke trenger – slik at du ikke kjøper for lite eller for mye. En god løsning for både deg og miljøet.

Les mer om hvordan du minske matsvinn med et smart kjøleskap.

Hvordan bruke kjøleskapet riktig!

Kjøpsguide

Det er ikke sikkert at du trenger nytt kjøleskap om du opplever at salaten visner dagen etter at du har handla eller at kyllingen ikke tåler noen dager hjemme hos deg før den blir dårlig. God luftsirkulasjon, jevn temperatur og riktig plassering av matvarene i kjøleskapet er vel så viktig. Vi skal gi deg noen gode tips!

Øverst i kjøleskapet
Her oppbevarer du allerede tilberedt mat eller mat som ikke trenger så lave temperaturer. Øverst i kjøleskapet er det nemlig ikke like kaldt som lenger ned, så her legger du pålegg, bokser og glass som må stå kjølig etter åpning og egg (selv om egg godt kan stå i romtemperatur også!)

Midt i kjøleskapet
De fleste plasserer melka i kjøleskapsdøra, men dette er det varmeste stedet i hele kjøleskapet, og resultatet kan bli sur melk lenge før man når holdbarhetsdatoen. Derimot midt i kjøleskapet – helt inne ved veggen; der trives melk og kremfløte aller best.

Nederst i kjøleskapet
Kulda siger som kjent nedover, så nederst i kjøleskapet, på hyllene rett over grønnsaksskuffen; der er det kaldest. Her plasserer du rått kjøtt og fisk, gjerne på glassplata aller nederst. Noen kjøleskap har sågar kjøleskuffer som holder null grader, og disse er ypperlige til nettopp denne typen matvarer.

Grønnsaksskuffen
Det første man må huske er at frukt og grønt ikke skal i samme skuff. Frukt vil ha et fuktig klima, mens grønnsaker vil ha det svalt.
Epler, plommer og tomater skiller ut etylen som påvirker modningsprosessen hos andre frukter. Derfor er det lurt å skille disse fra allerede moden frukt slik at den ikke råtner.

I kjøleskapsdøra
Her oppbevarer du mat med lang holdbarhet; ketchup, sennep, dressinger og sauser på glass. Det samme med juice, brus og vann.

Fem typiske kjøleskapsfeil
1. Frukt i kjøleskapet
2. Grønnsaker som ikke ligger i grønnsaksskuffen
3. Kjøtt som ligger øverst i kjøleskapet og ikke nederst eller i egne nullsoneskuffer
4. For varmt kjøleskap eller for store temperaturforskjeller i kjøleskapet
5. Fullstappede kjøleskap uten faste plasser til ulike matvarer

Dela upp betalningen

Hvor stort kjøleskap trenger du?

1 person: 100 liter
2 personer: 150 – 200 liter
3 personer: 200-250 liter
4 personer: 250 – 300 liter
5 personer+: 300 liter +

Rengjøring av kjøleskap

1. Rydd ut all mat og løse hyller.
2. Fyll vasken med varmt vann, eddik, natron og litt oppvaskmiddel. Bruk oppvaskbørste for å få bort alle gjenstridige flekker.
3. Strø natron over alle større hyller i kjøleskapet og tilsett eddik og litt sitronsaft. Skrubb med oppvaskbørsten og ikke glem veggene!
4. Tørk over med ren klut.
Eller du kan kjøpe et spesialvaskemiddel for kjøleskap; spray og vask av.
Husk eget rengjøringsmiddel dersom du har fronter av børstet stål.

Lydnivå

- Et kombiskap vil lage mer lyd enn et rent kjøleskap da det har to prosesser gående til enhver tid; vedlikehold av fryser og kjøleskap.
- Dersom kjøleskapet ditt ikke får nok luft vil det jobbe ekstra hardt for å holde riktig temperatur og dermed avgi langt mer støy.

Se vårt store utvalg:

Ingen produkter er tilgjenglig

FØR 5795,-**
 • Nettovolum: 228/111 l
 • 6th Sense-teknologi
 • LessFrost-funksjon, LED-lys
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
  
  
 
Samsung kjøleskap/fryser RL34T602FWWEF (hvit)
På nettlager (100+)  
173103
3 995
Outlet-vare fra kr 3 595
 
 
FØR 6995,-**
På nettlager (100+)  

 • 230/114 L kapasitet
 • SpaceMax-teknologi
 • All-Around Cooling, NoFrost
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
  
  
 
Logik kjøleskap LUL48W20E
På nettlager (100+)  
166635
1 895
Outlet-vare fra kr 1 231
 
 
Klubbpris: -22%*
På nettlager (100+)  

 • H: 85cm, B: 47 cm, D: 44.5cm
 • Nettovolum: 88 l
 • Kompakt design
*Klubbpris varer fra kl.8 20.okt - kl.23:59 24.okt eller så langt lageret rekker
*Klubbpris varer fra kl.8 20.okt - kl.23:59 24.okt eller så langt lageret rekker
  
  
 
Samsung kjøleskap/fryser RL34T602FS9EF (stål)
På nettlager (100+)  
173106
4 795
Outlet-vare fra kr 4 315
 
 
FØR 7495,-**
På nettlager (100+)  

 • 230/114 L kapasitet
 • SpaceMax-teknologi
 • All-Around Cooling, NoFrost
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
**FØR: pris på elkjop.no 4.okt. Gjelder kl.8 18.okt - kl.8 1.nov
  
  
 
Loading

Sist oppdatert: 09.05.2017 13:23:34