Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
guide

Kjøpsguide - la kjøleskapet bli din nye superhelt

Å finne det perfekte kjøleskapet er ingen spøk. Utvalget er enormt, mulighetene mange. Ja, for ikke å snakke om prisnivåene!
Du kan velge mellom det ypperste av det ypperste, kjøleskap i kombinasjon med fryseskuffer og vinskap. Doble dører, børstet stål og det ypperste innen ny teknologi – eller lite og nett, med innebygd fryser, integrert i din kjøkkenløsning.

ikonKjøleskap

Dette er produktet for familier eller husholdninger med behov for mye plass i kjøleskapet og separat fryser. Med bare en funksjon i skapet får du større kapasitet og mindre lyd da skapet kun jobber for å holde kjøledelen riktig temperert. 

ikonKombiskap

Med kombiskapene får du fryser og kjøleskap i ett. Dette kjøleskapet er perfekt i mindre kjøkken eller til husholdninger som ikke trenger all verdens fryserkapasitet. Et kombiskap gir deg muligheten til å ha alt samlet og du kan spare plass i forhold til to separate skap. En viktig egenskap ved frysere det kan være verdt å tenke på når du velger et kombiskap, er om det finnes et No frost-system eller ei. Dette sørger for at du aldri opplever gjenfryste skuffer og flere centimeter tykke lag med is og snø i din fryser.

ikonIntegrert

Et integrert kjøleskap blir en del av kjøkkenet ditt, en del av helheten. Med samme flater som alle skap og skuffer får du et estetisk og iøyenfallende kjøkken. Et integrert kjøleskap kan ha noe mindre oppbevaringsplass inni fordi de trenger luft rundt seg slik at skapet det står i ikke blir varmt og teknikken fungerer optimalt.
Du kan kjøpe integrerte kjøleskap til så og si alle kjøkken hos oss, men husk å ta nøye mål før du bestemmer deg!
Du kan også ha et kombiskap integrert om du ønsker det.

ikonSide by side

Dette er den amerikanske kjøleskapsdrømmen. Kjøleskap og fryseskap i skjønn forening, innebygd i samme skap. Levert av de som tenker litt ekstra stort om alt!
Dette er virkelig for de som ønsker litt mer ut av kjøleskapet, og her kan du faktisk få skreddersydd ditt drømmeskap. Det finnes en rekke størrelser og kombinasjoner å velge mellom, og hos enkelte leverandører kan du til og med trykke et selvvalgt motiv på hele kjøleskapet.

Hvordan bruke kjøleskapet riktig!

Kjøpsguide

Det er ikke sikkert at du trenger nytt kjøleskap om du opplever at salaten visner dagen etter at du har handla eller at kyllingen ikke tåler noen dager hjemme hos deg før den blir dårlig. God luftsirkulasjon, jevn temperatur og riktig plassering av matvarene i kjøleskapet er vel så viktig. Vi skal gi deg noen gode tips!

Øverst i kjøleskapet
Her oppbevarer du allerede tilberedt mat eller mat som ikke trenger så lave temperaturer. Øverst i kjøleskapet er det nemlig ikke like kaldt som lenger ned, så her legger du pålegg, bokser og glass som må stå kjølig etter åpning og egg (selv om egg godt kan stå i romtemperatur også!)

Midt i kjøleskapet
De fleste plasserer melka i kjøleskapsdøra, men dette er det varmeste stedet i hele kjøleskapet, og resultatet kan bli sur melk lenge før man når holdbarhetsdatoen. Derimot midt i kjøleskapet – helt inne ved veggen; der trives melk og kremfløte aller best.

Nederst i kjøleskapet
Kulda siger som kjent nedover, så nederst i kjøleskapet, på hyllene rett over grønnsaksskuffen; der er det kaldest. Her plasserer du rått kjøtt og fisk, gjerne på glassplata aller nederst. Noen kjøleskap har sågar kjøleskuffer som holder null grader, og disse er ypperlige til nettopp denne typen matvarer.

Grønnsaksskuffen
Det første man må huske er at frukt og grønt ikke skal i samme skuff. Frukt vil ha et fuktig klima, mens grønnsaker vil ha det svalt.
Epler, plommer og tomater skiller ut etylen som påvirker modningsprosessen hos andre frukter. Derfor er det lurt å skille disse fra allerede moden frukt slik at den ikke råtner.

I kjøleskapsdøra
Her oppbevarer du mat med lang holdbarhet; ketchup, sennep, dressinger og sauser på glass. Det samme med juice, brus og vann.

Fem typiske kjøleskapsfeil
1. Frukt i kjøleskapet
2. Grønnsaker som ikke ligger i grønnsaksskuffen
3. Kjøtt som ligger øverst i kjøleskapet og ikke nederst eller i egne nullsoneskuffer
4. For varmt kjøleskap eller for store temperaturforskjeller i kjøleskapet
5. Fullstappede kjøleskap uten faste plasser til ulike matvarer

Kjøpsguide

Strømforbruk - lønner det seg å tenke miljøvennlig?

Et kjøleskap står på hele døgnet – hele året. For at du som forbruker skal sikre deg lavest mulig strømforbruk vil det være smart å tenke på hvilken energimerking kjøleskapet ditt har.

A+++ vil være et bedre valg en A+, men også størrelse og effekt vil avgjøre hvor mye det koster å holde maten din kald.
De aller fleste nye kjøleskap vil uansett være vesentlig mer enrgieffektive enn eldre skap.

Hvor stort kjøleskap trenger du?

1 person: 100 liter
2 personer: 150 – 200 liter
3 personer: 200-250 liter
4 personer: 250 – 300 liter
5 personer+: 300 liter +

Rengjøring av kjøleskap

1. Rydd ut all mat og løse hyller.
2. Fyll vasken med varmt vann, eddik, natron og litt oppvaskmiddel. Bruk oppvaskbørste for å få bort alle gjenstridige flekker.
3. Strø natron over alle større hyller i kjøleskapet og tilsett eddik og litt sitronsaft. Skrubb med oppvaskbørsten og ikke glem veggene!
4. Tørk over med ren klut.
Eller du kan kjøpe et spesialvaskemiddel for kjøleskap; spray og vask av.
Husk eget rengjøringsmiddel dersom du har fronter av børstet stål.

Lydnivå

- Et kombiskap vil lage mer lyd enn et rent kjøleskap da det har to prosesser gående til enhver tid; vedlikehold av fryser og kjøleskap.
- Dersom kjøleskapet ditt ikke får nok luft vil det jobbe ekstra hardt for å holde riktig temperatur og dermed avgi langt mer støy.

Se vårt store utvalg:

Ingen produkter er tilgjenglig

FØR 5995,-**
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Volum: 230/98 liter
 • Smarte uttrekkshyller
 • MultiFlow og NoFrost
**FØR: pris på elkjop.no 9.mar. Gjelder kl.19 21.mar - kl.8 6.apr
  
  
 
Samsung kjøleskap RR39M7010WW (hvit)
RR39M7010WW
Samsung kjøleskap RR39M7010WW (hvit)
5 990
Demovare fra kr 3 893
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Nettovolum: 385 liter
 • MultiFlow-kjøling
 • Med WiFi og Stage Lighting
  
  
 
Matsui kjøleskap med fryser M55TW18E
M55TW18E
Matsui kjøleskap med fryser M55TW18E
1 995
Demovare fra kr 1 795
 
Sammenlign
Vis produkt
Bekreftet lagerdato 15.04.2020  
 • Nettovolum: 168/40 l
 • Brede: 55 cm
 • Stor grønnsaksskuff, LED-belysning
  
  
 
Beko kjøleskap RSSE445M25W
RSSE445M25W
Beko kjøleskap RSSE445M25W
3 495
 
FØR 4487,-**
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Nettovolum: 402 l
 • Syv hyller, grønnsaksskuff
 • LED-belysning, stillegående drift
**FØR: pris på elkjop.no 9.mar. Gjelder kl.19 21.mar - kl.8 6.apr
  
  
 
Loading

Sist oppdatert: 09.05.2017 13:23:34