Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
guide

Kjøpsguide - la kjøleskapet bli din nye superhelt

Å finne det perfekte kjøleskapet er ingen spøk. Utvalget er enormt, mulighetene mange. Ja, for ikke å snakke om prisnivåene!
Du kan velge mellom det ypperste av det ypperste, kjøleskap i kombinasjon med fryseskuffer og vinskap. Doble dører, børstet stål og det ypperste innen ny teknologi – eller lite og nett, med innebygd fryser, integrert i din kjøkkenløsning.

ikonKjøleskap

Dette er produktet for familier eller husholdninger med behov for mye plass i kjøleskapet og separat fryser. Med bare en funksjon i skapet får du større kapasitet og mindre lyd da skapet kun jobber for å holde kjøledelen riktig temperert. 

ikonKombiskap

Med kombiskapene får du fryser og kjøleskap i ett. Dette kjøleskapet er perfekt i mindre kjøkken eller til husholdninger som ikke trenger all verdens fryserkapasitet. Et kombiskap gir deg muligheten til å ha alt samlet og du kan spare plass i forhold til to separate skap. En viktig egenskap ved frysere det kan være verdt å tenke på når du velger et kombiskap, er om det finnes et No frost-system eller ei. Dette sørger for at du aldri opplever gjenfryste skuffer og flere centimeter tykke lag med is og snø i din fryser.

ikonIntegrert

Et integrert kjøleskap blir en del av kjøkkenet ditt, en del av helheten. Med samme flater som alle skap og skuffer får du et estetisk og iøyenfallende kjøkken. Et integrert kjøleskap kan ha noe mindre oppbevaringsplass inni fordi de trenger luft rundt seg slik at skapet det står i ikke blir varmt og teknikken fungerer optimalt.
Du kan kjøpe integrerte kjøleskap til så og si alle kjøkken hos oss, men husk å ta nøye mål før du bestemmer deg!
Du kan også ha et kombiskap integrert om du ønsker det.

ikonSide by side

Dette er den amerikanske kjøleskapsdrømmen. Kjøleskap og fryseskap i skjønn forening, innebygd i samme skap. Levert av de som tenker litt ekstra stort om alt!
Dette er virkelig for de som ønsker litt mer ut av kjøleskapet, og her kan du faktisk få skreddersydd ditt drømmeskap. Det finnes en rekke størrelser og kombinasjoner å velge mellom, og hos enkelte leverandører kan du til og med trykke et selvvalgt motiv på hele kjøleskapet.
Bærekraft

Tips for å velge et mer miljøvennlig kjøleskap

Energimerket

Energimerket viser deg blant annet hvor energieffektivt kjøleskapet, fryseren eller kombiskapet er på en skala fra A+++ til D, hvor A+++ er de mest energieffektive. Siden et kjøleskap står på 24 timer i døgnet, 365 dager i året, er det en god idé å se på kjøleskapets energimerking for å sikre at du får et kjøleskap med så lavt strømforbruk som mulig.

Husk også på å kjøpe etter behov. Størrelsen og effekten vil påvirke hvor mye det vil koste å holde maten din kald. Bor du alene eller med få folk i husstanden, er det ikke sikkert at du trenger de største kjøleskapene.

Innovative funksjoner

I dag finnes det ulike teknologier som forlenger holdbarheten til maten i kjøleskapet. Dette minsker matsvinn og du sparer samtidig penger. Avhengig av hvilket kjøleskap du går for kan funksjonene ha ulike navn, men som regel samme formål.

Se for eksempel etter om kjøleskapet byr på forskjellige temperatursoner, slik at matvarene kan oppbevares optimalt. Mange kombiskap har også selvavrimingsystemer. Dette hindrer isklumper i å dannes i fryseren, noe som ville ha gjort at kombiskapet må bruke enda mer strøm på å kjøle ned matvarene.

Smarte kjøleskap

Med et smart kjøleskap med WiFi har du ikke bare mulighet for optimal oppbevaring, du kan også få tips om hvor de enkelte fødevarene bør oppbevares. Du kan også finne elementer med berøringsskjerm og stemmestyring.

Det finnes nå også smarte kjøle- og kombiskap med kamera inni. Når dette kombineres med WiFi kan du sjekke kjøleskapets innhold, selv når du er på farten. Er du ute og handler, kan du dobbeltsjekke hva du trenger – eller ikke trenger – slik at du ikke kjøper for lite eller for mye. En god løsning for både deg og miljøet.

Les mer om hvordan du minske matsvinn med et smart kjøleskap.

Bærekraft

Hvordan bruke kjøleskapet riktig!

Kjøpsguide

Det er ikke sikkert at du trenger nytt kjøleskap om du opplever at salaten visner dagen etter at du har handla eller at kyllingen ikke tåler noen dager hjemme hos deg før den blir dårlig. God luftsirkulasjon, jevn temperatur og riktig plassering av matvarene i kjøleskapet er vel så viktig. Vi skal gi deg noen gode tips!

Øverst i kjøleskapet
Her oppbevarer du allerede tilberedt mat eller mat som ikke trenger så lave temperaturer. Øverst i kjøleskapet er det nemlig ikke like kaldt som lenger ned, så her legger du pålegg, bokser og glass som må stå kjølig etter åpning og egg (selv om egg godt kan stå i romtemperatur også!)

Midt i kjøleskapet
De fleste plasserer melka i kjøleskapsdøra, men dette er det varmeste stedet i hele kjøleskapet, og resultatet kan bli sur melk lenge før man når holdbarhetsdatoen. Derimot midt i kjøleskapet – helt inne ved veggen; der trives melk og kremfløte aller best.

Nederst i kjøleskapet
Kulda siger som kjent nedover, så nederst i kjøleskapet, på hyllene rett over grønnsaksskuffen; der er det kaldest. Her plasserer du rått kjøtt og fisk, gjerne på glassplata aller nederst. Noen kjøleskap har sågar kjøleskuffer som holder null grader, og disse er ypperlige til nettopp denne typen matvarer.

Grønnsaksskuffen
Det første man må huske er at frukt og grønt ikke skal i samme skuff. Frukt vil ha et fuktig klima, mens grønnsaker vil ha det svalt.
Epler, plommer og tomater skiller ut etylen som påvirker modningsprosessen hos andre frukter. Derfor er det lurt å skille disse fra allerede moden frukt slik at den ikke råtner.

I kjøleskapsdøra
Her oppbevarer du mat med lang holdbarhet; ketchup, sennep, dressinger og sauser på glass. Det samme med juice, brus og vann.

Fem typiske kjøleskapsfeil
1. Frukt i kjøleskapet
2. Grønnsaker som ikke ligger i grønnsaksskuffen
3. Kjøtt som ligger øverst i kjøleskapet og ikke nederst eller i egne nullsoneskuffer
4. For varmt kjøleskap eller for store temperaturforskjeller i kjøleskapet
5. Fullstappede kjøleskap uten faste plasser til ulike matvarer

Kjøpsguide

Strømforbruk - lønner det seg å tenke miljøvennlig?

Et kjøleskap står på hele døgnet – hele året. For at du som forbruker skal sikre deg lavest mulig strømforbruk vil det være smart å tenke på hvilken energimerking kjøleskapet ditt har.

A+++ vil være et bedre valg en A+, men også størrelse og effekt vil avgjøre hvor mye det koster å holde maten din kald.
De aller fleste nye kjøleskap vil uansett være vesentlig mer enrgieffektive enn eldre skap.

Dela upp betalningen

Hvor stort kjøleskap trenger du?

1 person: 100 liter
2 personer: 150 – 200 liter
3 personer: 200-250 liter
4 personer: 250 – 300 liter
5 personer+: 300 liter +

Rengjøring av kjøleskap

1. Rydd ut all mat og løse hyller.
2. Fyll vasken med varmt vann, eddik, natron og litt oppvaskmiddel. Bruk oppvaskbørste for å få bort alle gjenstridige flekker.
3. Strø natron over alle større hyller i kjøleskapet og tilsett eddik og litt sitronsaft. Skrubb med oppvaskbørsten og ikke glem veggene!
4. Tørk over med ren klut.
Eller du kan kjøpe et spesialvaskemiddel for kjøleskap; spray og vask av.
Husk eget rengjøringsmiddel dersom du har fronter av børstet stål.

Lydnivå

- Et kombiskap vil lage mer lyd enn et rent kjøleskap da det har to prosesser gående til enhver tid; vedlikehold av fryser og kjøleskap.
- Dersom kjøleskapet ditt ikke får nok luft vil det jobbe ekstra hardt for å holde riktig temperatur og dermed avgi langt mer støy.

Se vårt store utvalg:

Ingen produkter er tilgjenglig

 • Nettovolum: 228/111 liter
 • Høyde: 188,8 cm
 • LessFrost + 6th Sense-teknologi
  
  
 
Samsung kombiskap RB33J3030WW (hvit)
 
RB33J3030WW
5 995
Demovare fra kr 4 496
 
 
 • Volum: 230/98 liter
 • Smarte uttrekkshyller
 • MultiFlow og NoFrost
  
  
 
Samsung kjøleskap RR39M7010WW (hvit)
På nettlager (5+)  
SPAR 995,-*
På nettlager (5+)  
 • Nettovolum: 385 liter
 • MultiFlow-kjøling
 • Med WiFi og Stage Lighting
*SPAR; lavest pris på prisjakt.no 5.okt. Gjelder kl.8 19.okt - kl.8 2.nov
*SPAR; lavest pris på prisjakt.no 5.okt. Gjelder kl.8 19.okt - kl.8 2.nov
  
  
 
Logik kjøleskap/fryser LNF185W18E
 
LNF185W18E
5 995
Demovare fra kr 4 496
 
 
 • Nettovolum: 215/95 l
 • Multiflow
 • NoFrost, LED-belysning
  
  
 
Loading

Sist oppdatert: 09.05.2017 13:23:34