Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
 Bilde av benkeplate i avonite

Drømmeøya: Kjøkkenøy fra Epoq

Da familien Bauge/Citron bestemte seg for å bygge på huset, passet de samtidig på å få sitt drømmekjøkken. I dag samles hele familien rundt en fem meter lang kjøkkenøy! Les om familiens erfaringer med Epoq-kjøkken her. 
Bilde av Familien Bauge/Citron

Da Linn Citron ventet sønnen Ludwig, innså hun og samboeren Calle at de trengte et større hus. Calle hadde allerede ofret hjemmekontoret for at barna Lovisa og William skulle få eget rom, og nå var det ikke mer plass. Så huset i Växjö i Småland ble utvidet med 50 ekstra kvadratmeter og to nye rom. Bærevegger ble revet, hele konstruksjonen av huset ble endret, og kjøkkenet ble husets hjerte i enda større grad enn før, nå som hele familien kan samles rundt den fem meter lange kjøkkenøyen. – Vi tenkte at om vi skal gjøre dette, så skal vi gjøre det skikkelig. Vi har alltid sagt at vi vil ha god plass, slik at barna kan leke på kjøkkenet. Linn elsker å bake og lage mat, så vi trengte god benkeplass også. Før vi gikk i gang, så vi veldig mye i blader og på nettet for å få inspirasjon, og arkitekten Henrik Berg hjalp oss med å sette ideene våre ut i livet, sier Calle Bauge.

Bilde av vinskap

Familien ønsket god takhøyde og store flater, kjøkken, stue og spisestue i ett og store skyvedører mot hagen. Og akkurat slik ble det! Da Henrik Berg hadde tegnet tilbygget, fikk Calle og Linn hjelp av Linnèk Bygg til byggingen, mens Thomas Hultqvist hos Elgiganten i Växjö hjalp dem å planlegge drømmekjøkkenet fra A til Å. Matte, hvite skapdører og mange luksusløsninger som ekstra bred platetopp med frie soner, vinskap, ismaskin og kaffemaskin er på plass. Kjøleskap og frys er innebygd i veggen for ikke å være i veien, og snart er også LED-belysningen under kjøkkenøyen montert. Underveis fikk familien også tips fra Thomas om smarte funksjoner å satse på, som innslipt avrenning benkeplaten og at skapet til søplet åpner seg automatisk når man presser kneet mot det, slik at man slipper å åpne med tilsølte fingre.

 Kjøleskap, frys, ovn, mikrobølgeovn og kaffemaskin kommer fra Siemens

Ved den enorme kjøkkenøyen kan Linn bake sammen med barna – alle tre så snart minste - mann Ludwig er stor nok til å hjelpe til – og det er god plass til å spise frokost eller være sosial mens de lager mat. – Det eneste ønsket vi ikke fikk helt oppfylt, var det høye, innfelte matskapet vi ville ha ved siden av ovnen. Der var det begrenset plass ettersom det er en luftvarmepumpe i rommet bak. Men vi er utrolig fornøyde, det er virkelig gøy å komme hjem nå når det er et helt annet hus! sier Calle. Hvis familien hadde kunnet, ville de gjerne bodd et annet sted under oppussingen, med to småbarn og en nyfødt. Men det gikk likevel bedre enn ventet, og byggearbeidene gikk som en dans. – Hvis jeg skulle gi råd til andre som tenker på å pusse opp kjøkkenet, ville jeg si at det er verdt å bruke litt ekstra når man likevel investerer så mye penger. Ett kjøkken skal man ha i 10 eller kanskje til og med 20 år. Bruk heller noen kroner ekstra på å få det som du ønsker, for det er ikke gøy å ikke trives med sitt nye kjøkken. Vær heller ikke for beskjeden med plassen, sørg for at dere får plass til alt dere har lyst til å gjøre på kjøkkenet. Det er hjertet i huset!

Pil med teksten: Gå til Epoq forside

Les mer om Elkjøps produkter: