Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En kjøkkenmaskin på en benk

Kjøkkenapparat-guiden: Disse produktene trenger du på kjøkkenet

Er du over gjennomsnittet opptatt av matlaging eier du nok opptil flere produkter som gjør jobben enklere på kjøkkenet. Er du derimot på vei til å investere i kjøkkenapparater for aller første gang, er det lett å bli forvirret av det store utvalget. I denne guiden går vi gjennom de viktigste apparatene og hva de kan brukes til.
En kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskinen

Kjøkkenmaskinen er absolutt mest populær til baking, da du enkelt kan elte både store og små deiger, uten å bruke for mye krefter eller tid. Kjøkkenmaskinen har en stor bolle og utskiftbare visper. Den har ingen blader eller kniver, bortsett fra i enkelte tilbehør - som grønnsakskutteren.

En håndmikser

Håndmikseren

Håndmikseren er kanskje mest kjent som et redskap til å piske krem, men vispene kan byttes ut med en deigkrok som dermed elter de fleste deiger. Håndmikseren er selvsagt også topp til å lage mer flytende oppskrifter som pannekakerøre og eggedosis.

En foodprosessor

Foodprosessoren

En foodprosessor kan faktisk brukes til å elte deiger, men fungerer aller best på butterdeig og andre bakeoppskrifter som ikke krever så mye elting. Dette fordi en foodprosessor bruker blader, altså kniver, til å kutte opp ingrediensene og deretter blende de sammen ved å rotere.

En blender

Blender

Blendere er en favoritt på mange kjøkken. De er enkle å bruke, raske å finne frem og lett å rengjøre. Man kan lage alt fra sunne, næringsrike smoothies, shakes og i noen tilfeller varme supper - om blenderen tåler det. Mange blendere kan dessuten kutte is, nøtter og andre harde ingredienser.

En Airfryer

Airfryer

Med en airfryer kan du lage sunn mat helt uten olje. Det er raskt, enkelt og gir deg endeløse muligheter. En airfryer fungerer like bra til grønnsaker, fisk og kylling. Med det riktige tilbehøret kan den tilogmed brukes til baking. Enklere blir det ikke!

En hakket løk

Kutte grønnsaker i full fart

Når løk, tomater eller agurker raskt skal hakkes i små biter, er en liten grønnsakshakker - enten som tilbehør til stavmikseren og kjøkkenmaskinen eller som et eget apparat, gull verdt.

Hvis grønnsakene skal kuttes à la julienne eller som spennende spiraler, burde du virkelig prøve en spiralkutter. Vips så blir alskens grønnsaker formet som et vakkert garnityr, eller hva med å prøve å lage squash-pasta av spiralene?

Kvernet kjøttdeig

Når du skal kverne kjøtt

Den reneste og ferskeste kjøttdeigen får du helt klart når du kverner kjøttet selv. For ikke å snakke om hvor digg det er å lage sine egne pølser på kjøkkenbenken. Hvis du er stor fan av å kverne kjøtt eller lage pølser, vil en egen kjøttkvern være svært hendig.

Det finnes også kjøkkenmaskiner med kjøttkvern som tilbehør, og en foodprosessor kan også hakke kjøttet for deg.

Smoothie

Frukt og grønt i flytende form

En blender er det ultimate kjøkkenapparatet for å raske sammen en nydelig smoothie. Spesielt fordi den er skarp nok til å kutte is og frossen frukt, men også til å blande sammen flytende med fast.

En juicer er det naturlige valget for deg som elsker juice, og ønsker å ta steget videre fra håndpresset appelsinjuice. Med en juicer er det ingen grense for hva slags frukt - eller til og med grønnsak, du kan nyte i flytende form da juiceren presser ut all saften fra frukten og separerer den helt fra skall og fruktkjøtt. En stavmikser kan også brukes til å mose myke frukter til puré og kokte grønnsaker til for eksempel supper eller pesto.

Iskrem

Lag iskremen selv

Aldri før har det vært enklere å lage iskremen til søndagsdesserten selv. Eller hva med en deilig mango-sorbet på en helt vanlig tirsdag? Til og med soft-is kan du enkelt slenge sammen ved kjøkkenbenken, så lenge du har riktig utsyr - vel og merke.

Iskremen kan også lages ved hjelp av en blender eller kjøkkenmaskin, og godt med tid i fryseren. Men er du over gjennomsnittet glad i is, er det helt innafor å investere i en iskremmaskin.

Les mer om: