COVID-19: INFORMASJON TIL VÅRE KUNDER >>

Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Et barn som sover

Slik blir barnerommet et bedre sted å sove

Inneklimaet kan være hele fem ganger mer forurenset enn luften utendørs og dette kan påvirke familiens yngste. Dette kan du gjøre for å forbedre inneklimaet.
To barn som leker på et rom

Forurensning på barnerommet

Et dårlig inneklima kan gi hodepine og andre merkbare helseproblemer, men man kan også ha et dårlig inneklima uten å merke noe til det. Dette kan føre til både kort- og langvarige helseutfordringer, og særlig gjelder dette barn.

Forskning viser nemlig at barnerommet kan inneholde en såpass stor mengde giftige partikler at det blir det rommet i huset med dårligst inneklima. Det finnes mange grunner til dette - blant barnas annet bamser og leker. Disse kan inneholde stoffer og kjemikalier som kan påvirke helsen og omgivelsene. De samme stoffene finnes også i tepper, rengjøringsprodukter, luftfriskere, nyere møbler og maling.

Hyppig lufting og ren luft

Barns lunger og hjerne er ikke ferdig utviklet og derfor mer utsatt i et dårlig inneklima. Dessuten puster barn fortere, og trekker derfor inn mer luft. For å forbedre inneklimaet på barnerommet kan det lønne seg å lufte rommet så ofte som mulig, både morgen og kveld. I tillegg kan man med en luftrenser fjerne VOC og rense luften for bakterier, pollen og støv.

En støvsamler på barnerommet er barnas kosedyr. Disse samler også bakterier og midd og bør derfor vaskes ofte. Man bør også la sengen være fri for ekstra tekstiler, slik som pynteputer og tepper.

Økte utslipp om natten

Når man sover øker utslippene av karbondioksid. En dansk studie viste at halvparten av barnerommene det ble gjort målinger i hadde for høye nivåer med CO2 og mengden øker ytterligere om det sover flere barn i samme rom. Studien viste dessuten at hvert fjerde rom hadde tre ganger så høyt CO2-nivå som anbefalt.

Er du nysgjerrig på hvordan inneklimaet er hos deg? Slik gikk det når denne familien testet inneklimaet med Airthings.

Et barns kosebamser

Sjekk ditt inneklima med Airthings

Det finnes mange måter å forbedre inneklimaet på og det finnes produkter som gir deg en oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt og som måler temperatur, radon, luftfuktighet, CO2, VOX og mer. Med Airthings får du en enkel oversikt over tilstanden i hjemmet slik at du kan gjøre de tiltakene som trengs for et bedre inneklima.

Renere luft med en luftrenser

En luftrenser vil fjerne 99,95% av mikropartiklene i luften, blant annet fra hår, pollen, bakterier, virus, mugg og andre mikroskopiske partikler. De fleste luftrensere har et filter som fanger opp større partikler, og et HEPA-filter som fanger opp mindre partikler.

Luftrenseren vil jobbe like bra på natten som på dagen, men en egen nattmodus vil sørge for en mer stillegående bruk slik at den ikke påvirker nattesøvnen. Om luftrenseren i tillegg har en app kan du følge med på luftkvaliteten og se forbedringene rett på mobilen.

5 tips for et bedre inneklima

  • Prioriter barnerommet hver gang det skal rengjøres i hjemmet. Husk at tepper kan inneholde VOC siden de ofte er laget for at flekker ikke skal sette seg
  • Kjøp en luftfukter som renser luften, fjerner partikler og erstatter den gamle luften med en ny, ren luft.
  • La barna leke i et annet rom slik at ikke lekene befinner seg på soverommet
  • Bamser bør vaskes med jevne mellomrom, minst fire ganger i året. På denne måten unngår du bakterier og midd i bamsene. Man bør også holde sengen fri for kosedyr.
  • Åpne vinduet og luft så ofte som mulig. Det er også viktig å måle luftfuktigheten i rommet gjennom året. Dette kan gjøres med et hygrometer eller med Airthings.
Airthings

Dette er Airthings og slik kan du få bedre luftkvalitet i hjemmet

Lurer du på hvordan luftkvaliteten er i hjemmet ditt? Og har du egentlig tenkt på hva luften vi puster inn består av? Man tilbringer 90% av tiden innendørs, og luften kan ofte være minst like forurenset som den vi har utendørs. Med Airthings får du en oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt og du vil få en detaljert innsikt over temperaturer, fuktighet, lufttrykk og radon.

I 2019 kåret TIME Magazine Airthings til en av årets 100 beste oppfinnelser

Les mer om Airthings her.

Les mer om våre produkter: