Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Guide - Finn den elektriske tannbørsten som passer deg

Guide - Finn den elektriske tannbørsten som passer deg

Uansett om du har tatt steget bort fra en vanlig tannbørste og ønsker deg en elektrisk, eller om den gamle er utslitt og du er ute etter en ny kan valget mellom mange modeller og priser gjøre det til en forvirrende oppgave å finne den perfekte elektriske tannbørsten. I bunn og grunn handler det hele om hva du ønsker å få ut av tannbørsten og hvor smart den skal være. På denne siden skal vi ta en nærmere titt på ulike elektriske tannbørster, slik at valget blir noe enklere.

Billig eller dyr - hva skal jeg velge?

Vi kan ikke komme utenom, at en elektrisk tannbørste koster mer enn en alminnelig tannbørste. Det er også stor forskjell på prisene på elektriske tannbørster. Men hva er egentlig forskjellen for de ulike prisklassene?

 Billig elektrisk tannbørste

Billig elektrisk tannbørste

Er det første gang du skal prøve en elektrisk tannbørste kan det være lurt å starte i det lavere prissjiktet. Og tannbørsten trenger ikke nødvendigvis å være så dyr for å fungere bra. De billigste tannbørstene mangler dog noen funksjoner. Som regel mangler de billigste elektriske tannbørstene smarte funksjoner, slik som timer og egen app. Om du derimot er ute etter en enkel og effektiv tannbørste vil du alltids klare deg med en billig elektrisk tannbørste.Vi anbefaler….

Blant de billigste elektriske tannbørstene kan vi anbefale at du prøver Colgate ProClinical. Tannbørstens hode beveger seg opp-ned og side-til-side, noe som sikrer en optimal tannpuss. Den vil dessuten pipe hvert 30. sekund for å minne deg om å gå videre til et nytt område.

 En elektrisk tannbørste i mellomklassen

En elektrisk tannbørste i mellomklassen

Kunne du tenke deg en litt mer avansert tannbørste, hvor det for eksempel er mer fokus på hodets bevegelse er det lurt å sikte seg over i den midtre prisklassen. Med en tannbørste i denne prisklassen får du ofte mer tilbehør og funksjoner enn i en lavere prisklasse. Tannbørstene har ofte funksjoner som apps, timer, ekstra børstehoder og praktiske reisetuier.

Vi anbefaler….

Er du villig å gi litt mer for en elektrisk tannbørste anbefaler vi Oral-B PRO3000. Tannbørsten har Cross Action børstehode, som kommer til lenger inn mellom tennene enn et klassisk børstehode, samt 3D-børsteteknikk som med 48.800 pulserende bevegelser i minuttet fjerner nærmest 100% plakk fra tennene.

Premium tannbørste

Premium tannbørste

Er du villig til å betale litt ekstra for en tannbørste i premium-klassen, får du ikke bare en effektiv og enkel pusseopplevelse. Du får en tannbørste som oftest har lengre batteritid, flere smarte funksjoner- slik som timer og apper, samt ekstra tilbehør som børstehoder, reisetui og eget glass. I tillegg til alt utstyret får man også en elektrisk tannbørste som ser så bra ut at den kan stå fremme på badet.
Vi anbefaler….

Er du ute etter en premium tannbørste anbefaler vi Philips Sonicare DiamondClean . Det diamantformede børstehodet fra Philips gjør tennene effektivt hvitere og fjerner plakk på en skånsom måte. Den kommer med 5 børsteinnstillinger og timer, som begge er med på å gi optimale forutsetninger for tannpussen. Philips Sonicare Diamond Clean er dessuten kåret til best i test av tek.no som blant annet berømmer tannbørsten for å effektivt fjerne plakk og det gode batteriet. Les mer om testvinneren og testen her.

En annen tannbørste vi anbefaler er Oral-B Genius 9000S. Tannbørsten har en posisjonsfangende sensor, som via en app guider deg mot korrekt pussing. Tannbørsten har 6 forskjellige børsteinnstillinger, samt 3D-børsteinnstillinger.

 Elektrisk tannbørste til barn

Elektrisk tannbørste til barn

En elektrisk tannbørste gjør først og fremst pussingen morsommere for de små, da det oppfattes som et ”leketøy”. Stadig flere elektriske tannbørster kommer dessuten med en app som gjør pussingen til en morsom opplevelse. Enkelte tannbørster kommer også med melodier, slik at barnet får beskjed når pussingen er over. Om du er i tvil om en elektrisk tannbørste er noe for deg kan du for eksempel starte med en billigere modell som går på batteri.Vi anbefaler….

Er barna dine fan av små og gule Minions anbefaler vi å prøve Minions tannbørsten fra Colgate. Tannbørsten har et ekstra mykt børstehode, som gjør tannpussen skånsom. Børsten har et slankt design som passer barnehender og er dessuten batteridrevet. Den er derfor et perfekt valg som barnets første elektriske tannbørste.

Om du heller er ute etter en tannbørste som kan lades opp anbefaler vi Philips Sonicare elektriske tannbørste til barn. Tannbørsten vil oppmuntre barnet til å pusse tennene på en morsom, pedagogisk og effektiv måte. Tannbørsten kommuniserer med en app og figuren Sparky vil oppmuntre og veilede barnet.

Hvorfor bruke en elektrisk tannbørste?

Det finnes ingen entydige beviser på at en elektrisk tannbørste er bedre enn en vanlig tannbørste, så hvorfor anbefaler tannlegen å bruke en elektrisk tannbørste fremfor de normale tannbørstene? Svaret er enkelt- elektriske tannbørster er enklere å bruke.

Smart snarvei til en sunnere munnhygiene

Den elektriske tannbørsten gir deg de helt riktige børstestrøkene, slik at du kan flytte børstehodet fra tann til tann. Børstehodet på noen elektriske tannbørster er laget slik at de kan rense dypt mellom tennene og dermed fjerne mer plakk enn ved bruk av en alminnelig tannbørste. Mange av tannbørstene kommer dessuten med en form for timer, slik at du får beskjed når du har børstet lenge nok.

Skånsom mot tannkjøttet

Har du sensitivt tannkjøtt kan en elektrisk tannbørste være veien å gå. Ved å velge bløte børstehoder kan du uten problem børste sarte tenner og tannkjøtt og børstebevegelsene vil dessuten være ekstra skånsomme mot sensitivt tannkjøtt.

Forskjellen mellom oscillerende og soniske tannbørster

Når du ser på elektriske tannbørster vil du til stadighet støte på ordene oscillerende og sonisk. Oscillerende betyr at børstehodet roterer (opp/ned/side-til-side) mens soniske børstehoder vibrerer. Med en Oscillerende tannbørste beveger du derfor tannbørsten mindre enn med en sonisk. Soniske tannbørster fungerer mer som en alminnelig tannbørste, og du vil derfor lage børstebevegelsene selv. Da Sonisk er mer som en alminnelig tannbørste kan den være et godt utgangspunkt om det er første gang du kjøper en elektrisk tannbørste.

Gode råd til tannbørstingen

Det er ikke nødvendig med mer tannkrem enn størrelsen på lillefingerneglen.

Start med forsiden av tennene, så baksiden og til slutt tykkflaten av tannen.

Plakk samler seg særlig godt nede ved tannkjøttet så husk å komme hele veien rundt tannen og særlig på området rundt tannkjøttet.

Tannpussen bør ta minimum to minutter. Bruk eventuelt mobilen til å ta tiden om ikke tannbørsten har en egen tidsfunksjon. Noen elektriske tannbørster, og særlig de som er tiltenkt barn kommer med en egen app, som gjør selve tannpussen morsommere og oppmuntrende.

For at fluoren skal virke best mulig skal man helst ikke skylle munnen etter at tannbørstingen er over.

Bruk alltid tanntråd etter at tannbørstingen er over.

Guide – elektrisk tannbørste, gode råd til tannbørstingen

Se hele vårt utvalg av elektriske tannbørster og tilbehør:

Ingen produkter er tilgjenglig

 
 • Komfortabel bruk
 • Kommer til i hele munnen
 • 6x refill
  
 
Sammenlign
Legg i handlevogn
På nettlager (5+)  
 • 2200 pulseringer
 • 12 trykkinnstillinger
 • Perfekt for de med tannregulering
  
 
Sammenlign
Legg i handlevogn
På nettlager (25+)  
 • 4 jettupper
 • For Aquapick munnskyller AQ300
 • Burde byttes ut hver 3. måned
  
 
Sammenlign
Vis produkt
På nettlager (100+)  
 • Kan brukes i en uke med 2 tannpuss per dag
 • Integrert timer
 • Reiseetui medfølger
  
 
 
 • 2 minutters timer
 • Lett med moderne design
 • Reiseetui er inkludert
  
 
 
 • 2 minutters timer
 • Tre børstemoduser
 • Reiseetui er inkludert
  
 
Loading

Sist oppdatert: 20.02.2017 15:12:15