Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
En mørkegrått kjøkken med blanke, hvite fliser på bakvekken, rundt spisebord i forkant

Jojjes og Evelinas bistrokjøkken

Jojje og Evelina ville ha et kjøkken i bistro-stil: åpent og imøtekommende, med restaurantfølelse. Glassoppheng på veggen og vinkjøler under benken, slik at det blir enkelt å by gjester på et glass vin.

Da Evelina og Jojje Bretti Lundegard overtok rekkehuset fra 1970-tallet, var det lenge siden noe var blitt gjort i kjøkkenet.  På meglerens bilder så det helt OK ut, men Evelina og Jojje ville likevel skape sitt eget drømmekjøkken. Etter en intensiv renoveringsjobb kunne de invitere venner og familie på herlige middager i det nye kjøkkenet i Epoqs Trend-serie sommeren etter. 

En fritthengende kjøkkenvifte fra Bosch: sølv metallic
Nærbilde av Epoq blandebatteri og vask, hvit marmor benkeplate
Nærbilde av en platetopp

En hjelpende hånd hos Elgiganten i Täby

Evelina og Jojje besøkte Elgiganten i Täby*. Der traff de på David i kjøkkenavdelingen, som hjalp dem å tegne opp kjøkkenet basert på inspirasjonsbilder og skissen de hadde med seg. På den måten var de sikret at det ikke ble noen misforståelser eller uheldige løsninger – slik som at benkeplaten ble for kort eller at to dører slo i hverandre når de åpnes. Å la en kjøkkenkonsulent tegne kjøkkenet koster ikke noe ekstra, og det er enkelt å booke tid via nettsiden eller i varehuset.

Å bygge et nytt kjøkken er en prosess, og i takt med at det nye kjøkkenet tog form dukket det også opp nye spørsmål. – Jeg har mailet David og Jenny hos Elgiganten i Täby et titalls ganger og alltid fått gode svar. Det er helt supert å ha noen å henvende seg til og spille litt ball med, sier Jojje.

*Elgiganten er navnet på Elkjøp-kjeden i Sverige.

En kremfarget KitchenAid-kjøkkenmaskin på kjøkkenbenken
Jojje og Evelina smilende i Epoq-kjøkkenet.

De vanskelige valgene

En hodebry når man bygger nytt kjøkken, er alle valgene man må ta. Til benkeplaten valgte Evelina og Jojje Quartz-stein som er hardfør, lys og vakker. Valget var ikke enkelt – også sort granitt kom høyt opp på listen, men til slutt falt valget på den lysere benkeplaten, både på kjøkkenbenken og kjøkkenøyen. I dag er de strålende fornøyde med valget.

– Den sorte granitten er også slitesterk og kunne leveres raskt, men i dag, særlig på vinterstid, er vi glade for at den lyse benkeplaten reflekterer lyset så bra som den gjør, sier Jojje.

– Nå ser kjøkkenet nøyaktig slik ut som vi så for oss fra starten av, sier Evelina. Og paret nøyde seg ikke bare med kjøkkenet inne. Innen Evelinas bursdag ordnet de istand et skikkelig utekjøkken med både platetopp og arbeidsbenk, og arrangerte en real innvielsesfest.

Dette gikk Jojje og Evelina for:

Fronter: Trend Graphite Grey

Benkeplate: Quartz

Oppvaskkum: Underlimt

Blandebatteri: Grohe Minta Touch med L-tut og uttrekksdusj

Hvitevarer:
Bosch

Følg Evelina og Jojje på Instagram
En svart platetopp i et Epoq-kjøkken.
Bilde av innebygget ovn og komfyr i et Epoq-kjøkken

Gode erfaringer med Epoq-kjøkken – hva liker de best?

– Etter å ha bodd i leilighet var ønsket om mer arbeidsplass stort. Da er det herlig å ha hele den store kjøkkenbenken og kjøkkenøyen. Det er virkelig en fryd å lage mat i dette kjøkkenet, sier Evelina. Jojje tenker en stund og nikker gjenkjennende. Han legger til: – Oppvaskmaskinen! Vi levde uten oppvaskmaskin i ni år, så den setter vi ekstra stor pris på.

I kjøkkenet lager de mat etter sesongen; mettende gryter på høsten og lettere mat mot vår og sommer. Moules frites er favoritten, men det lager de helst i helgene. I ukedagene går det i enklere retter. Paret er såpass fornøyde med kjøkkenet at de vurderer å sette igang med flere oppussingsprosjekter i resten av huset.

– Det første vi gjør om morgenen er å sette på litt musikk, så kaffen. Det er så herlig å lage mat i et kjøkken man virkelig elsker. Jeg får fullt av inspirasjon bare av å komme inn på kjøkkenet, sier Evelina.

Alle kjøkken i Trend-serien fra Epoq

Pil med teksten: Gå til Epoq forside

Les mer om våre produkter: