Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
De fire EcoVadis medaljene vises med tekst

Hvordan kan jeg vite hvordan varene er produsert?

Slik følger Elkjøp opp sine leverandører

Hvordan kan du vite at det du kjøper på Elkjøp er produsert på en ansvarlig måte? Som første elektrokjede i Norge, har Elkjøp inngått et samarbeid med det internasjonale sertifiseringsselskapet EcoVadis. De følger opp våre leverandørers arbeid med miljø, etikk og sosialt ansvar. Resultatene av deres vurderinger kan du finne her på vår nettside.

I Elkjøp er vi opptatt av at varene du kjøper i butikken skal være produsert på en måte som tar best mulig vare på klimaet, miljøet og menneskene som lager dem. Vi stiller derfor strenge krav til alle våre leverandører. Samarbeidet med EcoVadis gjør det enklere for oss å følge opp leverandørene og lettere for deg å vite hvordan alt er produsert. Les mer om medaljene på EcoVadis’ nettside.

Rangering for bedre produksjon

Ekspertene fra EcoVadis er verdens fremste på bærekraftevalueringer. Fra sine kontorer i 12 land, vurderer de over 65 000 ulike selskaper og gir dem en score fra 0 til 100 basert på måten de etterlever krav og jobber med miljø, arbeids- og menneskerettigheter, etikk og innkjøp. Resultatene blir brukt til å finne og følge opp forbedringspunkter. Dette er først og fremst viktig og nyttig for måten vi som innkjøper kan stille stadig strengere krav til det vi selger. I Elkjøp ønsker vi også å gjøre bærekraftscoren tilgjengelig for alle kunder.

På denne siden finner du en liste over leverandørene som har mottatt en EcoVadis-medalje:

  • Platina: Topp 1 % med totalscore mellom 75 og 100
  • Gull: Topp 5 % med totalscore mellom 67 og 74
  • Sølv: Topp 25 % med totalscore mellom 56 og 66
  • Bronse: Topp 50 % med totalscore mellom 47 og 55

Leverandører med platinamedalje:

Tarkett logo
Tarkett
Dell logo
Dell

Leverandører med gullmedalje:

Lenovo logo
Lenovo
Samsung logo
Samsung
Elis logo
Elis (Berendsen)
Logitech logo
Logitech
AEG logo
AEG

Leverandører med sølvmedalje:

AON logo
AON ASSESSMENT (NORWAY) AS
Doro logo
Doro
Siemens logo
Siemens
Bosch logo
Bosch
Also AS logo
Also AS
Huawei
Huawei
Liebherr logo
LIebherr
KitchenAid logo
KitchenAid
Europcar Mobility Group logo
Europcar Mobility Group
Asus logo

Asus

Leverandører med bronsemedalje:

Det Norske Kaffehus logo
Det Norske Kaffehus
Witt logo
Witt
Gram logo
GramPhilips TV
Philips TV
Eurosec OY logo
Eurosec OY

Mer informasjon

EcoVadis gir innsyn i kundenes bærekraftsytelse i forsyningskjeder. Hos EcoVadis kjører de evidensbaserte vurderinger av selskapets ledelsessystemer med fokus på fire temaer: miljø, arbeidskraft og menneskerettigheter, etikk og bærekraftig anskaffelse. For Elkjøp er målet å synliggjøre for sluttbrukeren hvor bærekraftige leverandørene som produserer produktene de kjøper er. Når vi i Elkjøp har tilgang til leverandørens resultatkort, kan vi følge handelspartneren i forbedringsreisen og utnytte styrken og forbedringsområdene som EcoVadis' analytikere deler med oss. Alt i alt er partnerskapet basert på åpenhet, synlighet og samarbeid.

Les mer om EcoVadis på deres hjemmesider: www.ecovadis.com. Du kan også lese Elkjøps etiske og miljømessige krav til alle leverandører i vår Code of Conduct.