Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Gammelt par på en benk.

Teknotrøbbelrapporten 2019!

Teknologien gir oss fantastiske muligheter. Men ikke alle henger med på utviklingen. Ulik tilgang på eller kunnskap om digitale verktøy og teknologi kan føre til utenforskap i samfunnet.

Som nordisk forhandler av forbrukerelektronikk, er det vårt ansvar å hjelpe dem som faller utenfor. Derfor har vi siden 2008 gjennomført Teknotrøbbel, en nordisk undersøkelse om digitalt utenforskap, så vi kan forstå hvilke utfordringer folk har med teknologi.

Formålet er å måle folks holdninger, kunnskapsnivå og atferd mot teknologi og elektroniske produkter i hjemmet.

Fredrik Tønnesen

Mind the (tech) gap

Her skriver Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge, om hvordan flere aktører må samarbeide for å tette teknologiske gap i Norge:

- I utgangspunktet er de fleste nordmenn med på en fantastisk reise som bedrer deres hverdag. Men etterlatt på perrongen står en gjeng som ikke fikk med seg at reisebilletten kun er tilgjengelig via app. Vi har et felles ansvar for å få alle ombord.

Teknotrøbbel

Les rapporten her

Ny teknologi gjør livet enklere og bedre for de fleste. Men flere gap vokser mellom dem som kan bruke teknologien og dem som faller fra. De eldre sliter mest. Ikke alle klarer å navigere i jungelen av teknospråk. Og dagens foreldre mener barna spiller for mye, men kan lite om de unges digitale liv.

Teknotrøbbel 2019 viser blant annet at hver fjerde nordmann mener forskjeller i tilgang til og kunnskap om teknologi har skapt økte klasseskiller. Og én av fem vet ikke hva en app er. Les den digitale rapporten her.


Teknotrøbbel slik vil vi bidra

Slik vil vi bidra!

Elkjøp kan ikke løse utfordringene vi står ovenfor alene. Vi vil derfor oppfordre alle til å bidra, fra myndigheter og private aktører til forbrukerne selv. Vi ser blant annet at det er viktig å sette søkelyset på det digitalt utenforskapet, dele kunnskap og inngå samarbeid. Sammen kan vi gjøre en forskjell, og bidra til å tette de teknologiske gapene.

Les mer om Elkjøps oppfordringer her.

Vil du vite mer

Spørsmål?

Om du har spørsmål om Teknotrøbbel, eller ønsker å diskutere hvordan vi sammen kan redusere teknologiske gap, ta gjerne kontakt med Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef Elkjøp Norge:

Kontaktinformasjon:
E-post: madeleine.schoyen@elkjop.no
Tlf: 95703597