Sammenlign produkter Du kan sammenligne inntil 3 produkter
Smilende mann kikker på telefonen sin

Hvordan bytte telefon uten å miste innhold?

Synes du det er vanskelig å skulle bytte mobiltelefon? I denne guiden forteller vi deg alt som du har bruk for å vite når du skal bytte telefon. Fortsatt ikke overbevist? Da kan du la Elkjøp overføre innholdet og kontaktene for deg.

Det å få ny telefon føles fantastisk. Helt til du innser at du må overføre alle bilder, kontakter og lignende, samt huske hvilket passord som hører til hvor. Heldigvis har det aldri vært enklere å bytte ut din gamle telefon med en ny.

Avhengig av merket på din gamle og nye telefon, vil fremgangsmåten være litt forskjellig. Det som er viktig i alle tilfeller, er å sørge for at sikkerhetskopien er oppdatert, slik at du er sikker på at du får med deg alt innholdet ditt.

To epler med hjerter på

Skift fra iPhone til iPhone

Når du skal bytte til ny iPhone er det nødvendig å koble seg til iTunes. Dette kan gjøres på to måter, enten via kabel, eller via iCloud. Begge fremgangsmåtene er forholdsvis lette og intuitive, men kabel har en enorm fordel, nemlig at du får med deg alle apps og at de fleste passordene vil være lagret. Bare husk å kryptere dataene dine før du bytter.

Når du importerer dataene, må du opprette en sikkerhetskode som du vil bruke på din nye telefon. Med det unngår du en del manuelle nedlastninger og at du må logge inn på nytt. Hvis du velger å bruke iCloud, må du laste ned de fleste appene manuelt og logge inn på nytt.

Smilende kvinne kikker på telefonen sin

Bytt fra Android-telefon til Android-telefon

Avhengig av merket på telefonen din, finnes det flere forskjellige bytteløsninger. Samsung, Huawei og Sony har alle sine signaturløsninger. Dette gjør det enkelt og problemfritt å overføre data og kontakter mellom din gamle og din nye telefon.

Les mer om hvordan du flytter kontakter fra forskjellige Android-merker her.

Mann står med telefon i hånden.

Bytt fra Android-telefon til iPhone

Hvis du skal bytte fra Android til iPhone, anbefaler vi å laste ned ”Move to iOS”-appen. Den er tilgjengelig i Google Play og gir deg muligheten til å overføre bilder, kontakter og kalender, samt Google-kontoen din.

Dessverre vil ikke appene dine bli overført, da Android-apper er forskjellige fra Apple sine apper, men for at nedlastningsprosessen skal være enklere, vil iOS-versjonen av appene dine plasseres i App Store-ønskelisten din.

Telefon ligger ved siden av en eske.

Bytt fra iPhone til Android-telefon

Begynn med å laste ned Google Disk til din iPhone, og finn funksjonen for sikkerhetskopiering. Dette kan ta litt tid, så vær tålmodig. Når sikkerhetskopieringen er ferdig, må du lukke iMessage og alle andre apper som bruker din Apple-ID. Hvis ikke, vil sms-er fra andre Apple-telefoner sendes som iMessage til din gamle telefon fremfor å komme som en vanlig sms til din nye Android-telefon. Når du logger inn på Google Disk på din nye Android-telefon, vil alle dine kontakter, bilder og kalenderbegivenheter vises.

Men hva med iMessage, apper fra App Store og iTunes-filene dine? For å flytte dine sms-er, gratis nedlastede apper og musikk, kan du bruke en adapter, så lenge din nye telefon er en Samsung Galaxy. Her følger det med adapter, og med den kan du også overføre alle dine andre filer slik at du slipper å gjennomføre sikkerhetskopieringsprosedyren i Google Drive. Adapteren gir deg den raskeste måten å flytte appene dine på, men du kan også overføre iPhone-innhold til Samsung via WiFi og appen Smart Switch på din Samsung Galaxy. Hvis du har en Sony- eller Huawei-telefon, kan du overføre filer ved å bruke enten en Windows-PC eller Mac. Logg inn i iCloud og last filene ned til PC-en din. Deretter er det bare å koble din Android-telefon til PC-en og velge hvilke filer du vil overføre.

Vi kan gjøre det for deg

Hvis du føler deg utrygg på å selv overføre filer, apper og passord mellom telefonene dine, er det godt å vite at hjelpen er nær. Våre butikkansatte kan konfigurere og klargjøre telefonen for deg, uavhengig av om du har kjøpt mobiltelefonen din hos Elkjøp, eller andre steder. Vi har spesialutstyr som sikrer en rask, sikker og enkel overgang mens du venter.

499
 
 
  • Fra 6 til 36 mnd
  • Flytting av data fra gammel telefon
  • LiveSafe fra McAfee
Les mer om Supportavtale for mobiltelefon

Les mer om våre produkter: